banner333

banner309

10.08.2016, 08:37

Zafer Demokrasinin Meydanlar Milletindir

 “Zafer Demokrasinin Meydanlar Milletindir” sloganı ile Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın yaptığı çağrı; İstanbul-Yenikapı’da gerçekleştirilen “Şehitler ve Demokrasi” mitingi ile taçlandırıldı.
Türkiye’nin kalbi 7 Ağustos 2016 günü İstanbul Yenikapı’da attı. Katılım yoğun, bir o kadar da coşkulu idi.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanı Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dostlara coşku, düşmanlara korku veren fotoğraf karesi her şeyi anlatmaya yetti ve arttı bile.

Fetö/Pyd silahlı terör örgütünün TSK içinde palazlanmış uzantılarının 15 Temmuz 2016 da kalkıştıkları darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından Türkiye’de çok şey değişti.
Öncelikle, 23 gündür meydanlarda tutulan “demokrasi nöbeti” verilen birlik ve beraberlik mesajları Türkiye’nin gücünü dünyaya ispatladı.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın öncülüğünde gerçekleştirilen TBMM başkanı, Siyasi Partilerin Genel Başkanları, Genel Kurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları, tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının katıldığı “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” tarihe bir ilk olarak geçti.

Partili partisiz, asker sivil, yaşlı genç, kadın erkek, herkes O akşam “tek Devlet, tek Millet, tek yürek, tek yumruk, tek Vatan, Tek Bayrak olarak dosta düşmana “Demokrasi ve milli İrade” dersi verdi.

İl’imizde Belediye öncülüğünde “Tek Bayrak “altında toplanan halkımız kararlı duruşları ile hiçbir gücün Milli İradeye ipotek koyamayacağını gösterdi.

Tarihin her kritik döneminde Devlete bağlılığını gösteren Gümüşhaneliler, 15 Temmuz Şehitler Gününe” iki kahramanı (Şerife Ana ve Vasfi Yılmaz) ile damgasını vurdu.

Demokrasi Nöbetine 4 yaşındaki çocuğu ile gelen yurttaşa soruyoruz? Neden buradasın? Yurttaş şöyle anlattı: “Tankın önüne yatmak nasıl bir şeydir? Kurşunlara göğsünü siper etmek nasıl bir cesarettir? Böyle bir şeyi yaptıkları için şehitlerimize teşekkür etmeye, böylesine büyük bir Millet olduğumuz için yıkılmayacağımızı hemşehrilerimizle paylaşmaya ve haykırmaya geldim” dedi.

Büyük kentlerde özellikle İstanbul mitinglerinde yaşanan birliktelik ruhu ise bir başka sedayla yankılanıyor Taksim semalarında.

Sunucu birbirinden uzak kentlerin isimlerini sayarak soruyor. Burada mı? Katılımcıların tümü: “Burada... İkinci bir emre kadar buradayız” diyorlar.

Hatırlamak istemediğim bir gözlemimi siz değerli okuyucularımla paylaşarak bu haftaki sohbetimizi sonlandıralım.

“Halka rağmen” Türkiye’yi yönetmek arzusunda olan mütegallibe takımı, Aydın diye geçinenler, zenginler, yüksek bürokratlar ortalıkta hiç yoktu. Sahiden bunlardan tankın önüne yatan, göğsünü kurşunlara siper eden hiçbir kimse oldu mu? Olmadı.

Yağma yok!.. Halka rağmen bir yönetim modeli bundan sonra asla olmayacak, olamayacak. Demokrasinin tanımı da böyle diyor.

Sonuçta şunları söyleyebiliriz. Tarihe baktığımızda içte ve dışta düşmanlar her zaman olmuştur. Bundan sonra da olmaz diye bir şey yok. Uyanık olmalıyız.

Gaflet ve delalet içinde olan bir grup Fetö/Pyd çetesinin İstiklalimize ve İstikbalimize yönelik girişimi çok şükür Vatansever Güvenlik Güçlerimizin halk ile dayanışması sonucu bertaraf edilerek yeniden yapılanma yolunun açılmasına olanak sağlamıştır. En azından, uzun zamandır hemen hiçbir ortak paydada görüşme görünümü vermeyen iktidar, muhalefet toplumsal kesimler nihayet darbe karşıtlığında buluşmuşlardır. Ve Devletin iç mekanizmalarının toplumsallaştırılması ile birlikte ortaya çıkan siyasal temsiliyetin dış politikaya yansıyacak olması da yeniden yapılanmanın ilk ayakları olabilir diye düşünmekteyim.

Sayın Cumhurbaşkanı dün itibarı ile Rusya’ya yaptığı ziyaretinde olumlu sonuçlarının bu saptamalarımıza katkısı olacağı aşikardır.

Şimdi kara kara düşünmek ve el avuç ovuşturmak “Yenikapı mitingi”nden korkan ve Türkiye gerçeğini baktıkları halde kör olan gözleriyle görmek istemeyen batılı dünyasına kaldı.

Artık Türkiye’siz bir Ortadoğu projesinden söz etmek imkanı kalmadı diyebiliriz.

Yeniden ufuklara yelken açan Türkiye’mize bu imkanı canları pahasına bizlere sağlayan aziz şehitlerimize Allah’tan Rahmet, gazilerimize sağlıklı günler dilerim.

Birlikte güzel günlerde buluşmak arzusu ile…
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45