banner333

banner309

05.05.2016, 08:35

YAPMAYIN SAYIN BAHÇELİ!

 Yapmayın Sayın Bahçeli. 1 Kasım 2015’in estirdiği soğuk rüzgârlar, MHP içinde fırtınaya dönmeden, bu ulu çınarın dalı budağı kırılmadan, vaz geçiniz şu inadınızdan.

*

Dünyanın bütün demokratik ülkelerinde, partilerde, olağanüstü kurultay çağrıları olur ve yeterli delege sayısı var ise bu kurultay yapılır. Siz, bu olumsuz tutumunuzla, bize, dünya tarihinde bir ilki yaşatıyorsunuz. Yeterli delege sayısı var, ama kurallara uymuyorsunuz. Kuralları uygulayanlara da zulmediyorsunuz.

*

Unutmayın ki, kongre talebi bir siyasi parti mensuplarının, en tabi hakkı ve en masum talebidir. Siz bu masumiyeti öldürmek için, işi kan davasına dönüştürdünüz. Oysaki böyle bir şey yok.

*

Partilerde kongre de yapılır, tüzük de değiştirilir, delege isterse genel başkan da değiştirilir. Hareketimizin içindeki her insanımız tek tek kıymetlidir bizim için, ama bir hareketin içinde, hiç kimse bulunmaz Hint kumaşı değildir. Onu değerlendirecek olan, bu hareketin içinde olan ve olmaya hazır milyonlarca insandır.

*

Şimdi 2018’de kongre yapacağım diyorsunuz. Bunun ne anlama geldiğini, siyasetle ilgilenmeyen en sıradan insan bile biliyor. O zamana kadar, mevcut delegeleri değiştirip kendinizi o makamda tutacak asker delege oluşturmak istiyorsunuz. Oysaki 19 yıldır sürdürdüğünüz, genel başkanlık görevinde başarılı olamadınız. Dünkü, sümüklü bir İmam Hatip öğrencisi, sizin başarısızlığının üstüne bir saltanat kurdu ve muhalefetin çapsızlığı yüzünden de daha bu saltanatını yıllar boyu sürdüreceği ortadadır.

*

Bugün Türkiye’de muhalefetin bir başarıya yürüyeceği ve bunun da MHP eliyle olacağı ilk defa görülmüştür. Bunun için, AKP yandaşları ve havuz medyası, kudurmuş gibi, kongre talep edenlere saldırıyor ve sizi destekliyor. MHP’nin görünmekte olan bu zaferine engel olmamalısınız. Hani “ Önce milletim, sonra partim, sonra ben.” diyordunuz. Demek ki bu sözünüz, sadece bir laftan ibaretmiş.

*

Milletimizin ve Türk Dünyası’nın umudu olan, hayatın henüz başında ve duygusal dürtülerle hareket etmeye çok müsait olan ülkücü gençliği, kendi olumsuz tavrınızın içine dâhil ederek onlara ve harekete çok büyük kötülük yapıyorsunuz.

*

En masum bir kongre talebini dillendirenlere olmadık zulümler yapıyorsunuz, yaptırıyorsunuz. İlçelerde, illerde kongre çalışması yapmak isteyenlerin otellerine, gençleri gönderip bu hareketin yükünü, acısını çekmiş, babaları yaşındaki insanları tehdit ettiriyor, o insanları aşağılatıyorsunuz.

*

Unutmayın ki bu hareketin içinde, böylesine davranışlara muhatap olmayı hak edecek tek bir ülkücü yoktur.

*

İnsanlık tarihi, zulüm ile hareket edenlerin, nasıl bir travmaya sebep olduğunu ve nihayetinde, bu zulmün kendisine bir fayda sağlamadığını gösteren örneklerle doludur. Herkes biliyor ki kadre ve zulme uğrayanın etrafında toplanan çok olur.

*

Peygamberimizin vefatının ardından, Hz. Fatıma’ya yapılmaya başlanan haksızlıklar, Hz Ali’ye ve çocuklarına da yönelince, o mübarek ailenin etrafında, ikinci bir hat oluşmuş ve İslam dünyası bugünkü bölünmüşlüğe düşmüştür. Buna sebep olan Yezit’i bugün iyi halde anan tek bir Müslüman bulamazsınız.

*

Biz ülkücüler olarak bu hareketin, ne yezitleri ne de masum Hüseyinleri olsun istemiyoruz. Kongre yapmak isteyen yasal çoğunluk, kongresini yapsın, yapmak istemeyen de fikrini söylesin ve fikrine göre oyunu kullansın.

*

Yapmayın Sayın Bahçeli. Bu hareketin içinde bulunmuş olan hiç kimseye, bunlar yakışmıyor ve hiç kimse de bu olanları hak etmiyor.

*

 

Şahin Hüseyin Celep

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45