banner333

banner309

22.06.2016, 09:27

Vali beye ARZ-I Halimizdir

 Gümüşhane halkı olarak kafamızda şekillenen bir Vali profili vardır. Halkımızın dilinde " Vali paşa " olarak bilinen bu kavram mülk-i  idari amiri yada Vali bey olarak başkalaştırılsa da değişmeyen tek şey var ki oda halkımızın devlete bağlılığı ve valilere olan saygısının sürdürülebilir olması gerçeği.

Bu manada şehir halkı gelen Valiye gösterdikleri sevgi ve coşkuyu giderken de göstermektedirler. Bu samimi ilişki olabildiğince devam ettirilmektedir.

Dilerseniz bir anı ile de bu ilişkinin boyutunu paylaşalım.

12 Eylül sonrası atanan valilerden saygıdeğer R. Üçelli makam arabası ile Kıbrıs çarşısına doğru ilerlerken bayraklı arabayı görüp  saygı duruşuna geçen vatandaşlara rağmen ilerleyen arabayı el kaldırıp durduran bir hemşerimiz, camı indiren Vali beye ez cümle: "Bana Papaz Kamil derler. Lokantacıyım.  Size selam durduk ama siz hala devam ediyorsunuz" der.  Vali bey, "haklısın Kamil Amca. Bir daha olmayacak" diyerek, Kamil Amcayı kucaklar. Aynı Validen dinlemiştim Köse ilçesinden (nahiye iken) geçiyordu. Kahvehane önünde oturan yurttaşlar ayağa kalkarak bayraklı arabaya selam durmuşlar. Bu asil duruş karşısında duygulanan Vali  "başka yörelerde bu manzara çok az görülür" diyerek yöre halkının duyarlılığı karşısında çok mutlu olduğunu ifade etmişti. 

Sonraki yıllarda Ankara Türk İdareciler Derneğinde kendisi ile görüştüğümüzde, "Yusuf hocam, Gümüşhane ye doyamadım" ifadesini kullanarak halkımıza duyduğu özlemini dile getirmişti. 

Evet saygı değer  Okay Memiş  Valim! Dağların avucundaki Gümüşhane halkı böyle. Biraz  ilgi biraz da hizmet yeterli oluyor. Bu duygularla sizlere hoş geldiniz diyorum.  Diğer valilerimize hatırlattığımız gibi affınıza sığınarak sizlere de hatırlatalım:

Üstünüze gelen dağlar bir süre sonra yavaş yavaş geri gidecek ve zat-ı alinize uçsuz bucaksız bir görüş alanı sağlayacaktır. Şehrin kalkınmasında benimsenen (2T+E) formülü içinde geçen turizmde öncelik Süleymaniye Mahallesi gerçeği olmalı. Ardından tarım ve eğitimde olan noksanlıklar gözden geçirilerek buna uygun bir yol haritası çizilmelidir. 

Genç bir Validen beklediğimiz, kentimize marka kent olma yolunda yapılacak olan hizmetlerine katkı sağlaması ve kendisini anacağımız hizmet zincirine bir lokma daha eklemesidir. Buna inanıyor ve sayın valimize bu duygularımızı " arz-i halimizdir" diye sunmayı da vazife addediyorum.

Sağlık ve başarı dileklerimle.
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11