banner333

banner309

15.04.2013, 08:54

ÜSTÜNLÜK TAKVADADIR

Meseleler geliştikçe siyasilerde birbirlerine salvolar yaparak ,karşısındakini tökezletmeye çalışıyor. Ülkeyi pkk nın kucağına oturtanlar ,bu durumdan sıyrılmak için her yolu mübah görüp ,halkın beynini satın almak istercesine dini fütursuzca kendi çıkarları için yorumlamanın peşindeler.

Kutlu doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde birileri Kevser suresini açıklıyor .Kevser Suresini okuduktan sonra diyorki '' sizin o üstün sandığınız soyunuz üstün değildir, nitekim bütün soylar, boylar, ırklar vs hepsi eşittir'' ...Bu cümlenin aksini iddia eden bu ülkede kim var? Türk Milliyetçilerine atfediliyorsa bunlar ,hiçbir Milliyetçi ve Ülkücü Kur-anda yazılan ayetlere ters düşen bir inanca sahip değildir,olamaz. Eksik yaşayanlar olabilir ,ancak tüm camiada inkarcı bir kişi dahi bulamazsınız. Bir kere Kevser Suresinin mealinden nasıl böyle bir anlam çıkar. Bu bağlantı niçin? Meal tam olarak şu: '' Biz sana kevseri verdik. Ohalde sende Rabbin için namaz kıl, kurban kes.. Asıl zürriyetsiz olan, sana buğz edenin kendisidir'' ... Burdan nasıl öyle bir anlam çıkar bilmiyorum, bildiğim birşey varsa o da müthiş bir aşağılık kompleksi kokusu hissediyorum. Türk kelimesiyle bu adamların alıp veremeyeceği nedir? Aslında kendileride iyi biliyor, Türk Milleti'nin islamın kılıcı olduğunu.. İşte bu adamların  derdi de budur !!!

Peygamberimiz şöyle buyurmaktadır:''İnsanlar arasında iki şey vardır ki,onlar için küfürdür:Soyu taan etmek(soya sataşmak ,dil uzatmak) ve ölü üzerine nihayet eylemek '' (87)Durum bu iken ,birilerinin bu Türk diyarında Türk düşmanlığı yapması,yatıp kalkıp ben Türk Milletindenim,İslam Ümmetindenim diyenleri sürekli ırkçılıkla suçlamalarının sebebi nedir? Türk kelimesine düşman olanlar ,burası Alparslanların , Osmanların,Fatihlerin,Atatürklerin bize miras bıraktığı Türk yurdudur. Türk kelimesine düşman olanlar sizi burada tutan yok,istediğiniz yere gidin.

Bu etkinlikte Devlet Bahçeli'nin konuşması netti. Milliyetçi Harekete ırkçı yaftasını yapıştırmaya çalışanlara net olarak Kur-an ın hükmünü ve inandığımızı izah ederek ,sizler ne iftira atarsanız atın, Kuran ne diyorsa biz onu biliriz ,onu yaşarız ,onu söyleriz, ona inanırız. ''HİÇ BİR KAVMİN,MİLLETİN,SOYUN,İNSANIN diğerine üstünlüğü yoktur. Üstünlük TAKVADADIR ,inancını açık ve net olarak ifade etmiştir ,Devlet Bey. Biz ırkçı değiliz,müslüman müslümanın kardeşidir,Türk milleti tarih boyunca bu fikre inanmış,bu fikrin mücadelesini vermiştir. Biz bu fikre inanıyoruz,ancak hala bizi ırkçılıkla suçlayanlar ,kendileri bize attıkları iftiralardan dolayı ,günahkar olmuş olmuyorlar mı?


İslam'da 'asabiyet' kelimesi ile yasak edilen 'ırkçılık' gayrı meşru olarak ,haksız yere ,başkalarının haklarını çiğneyerek kendi soydaşına yardım etmek ,onu korumak ' şeklinde ifade edilebilir .Aksi halde ,meşru şartlar içinde kimsenin hakkına tecavüz etmeden bir müslümanın kendi soydaşını sevmesi,koruması,ona yardımcı olması yasak değildir.Hatta islamın emridir. Peygamber efendimiz de kendi kavmini severdi,aksi bir durumla karşılaşılmamıştır( Kişi kavmini sevmekle kınanamaz .) diyerek ,insanların başka milletleri aşağılamadan,yadırgamadan kendi kavmini sevmesini Peygamberimiz söylemektedir.''Eğer rabbin isteseydi insanları tek bir millet yapardı ve ayrılıkta devam etmezlerdi.''(49)

Peygamberimiz(S) bir hadisinde şöyle diyor:''Sizin en hayırlınız ,aşiretini(kavim ve soydaşını)müdafaa edendir.(Bu yolda )günah işlemedikçe'' (94) Birileri hayalet taşlıyor.Milliyetçi-Ülkücü Hareket içinde ırkçılığı savunana ben hiç rastlamadım.14 yaşından beri bu davanın içindeyim. İnatla üstünlük takvadadır dedik,üstün olan Allahın yap dediklerini yapan ,yapma dediklerini yapmayandır.Yani üstün olan Kur-anda yazılanlara inanan ve sünnet üzre yaşayandır.Birileri ise inatla, bir iki yazarı öne sürerek siz ırkçısınız deyip durdular. Yani bir müslümana siz kafirsiniz der gibi... Asıl kafirler ise,ben müslümanım diyene ,sen müslüman değilsin diyenler olmuyor mu?
Bazı diğer partilerde de bir sürü eski ülkücüyüm diyenler var,hareketin felsefesini bilen milletvekilleri var.Bu insanlardan ve vekillerden hangisi ülkücüleri ırkçılıkla suçlayabilir.Kesin bilinen şey varki;birileri Türk düşmanı.Türk'e ait ne varsa,ona gizli-açık düşman.Ülkücüler bu düşmanlıklara prim vermeyecektir.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Milliyetçi hareketin bu son çıkışları ve omurgalı duruşu ile ,birilerine korku salmıştır. Bakın sol tandaslı önemli bir yazar olan Alev Alatlı dahi şöyle diyor:''Türklük bir kul hakkıdır.'' MHP binasının önünden geçerken,İYİKİ ÜLKÜCÜLER VAR VE BU ÜLKE BÖLÜNMEYECEK diyen , bir solcuyum ben! Malazgirt kahramanı Alparslansa ;''Biz Türkler temiz müslümanlarız, BİD'AT nedir bilmeyiz,onun için Allah bizi aziz kıldı.'  Ve kim ne derse desin, ÜSTÜNLÜK SOYDA BOYDA değildir,ÜSTÜNLÜK TAKVADADIR...'Türk düşmanları ,bölücüler, medyada aldıkları yolu izah ederken ,bu milletin yüzüne bakıp sırıtarak dalga geçiyorlar. Onlara bu fırsatı verenleri bu Türk milleti affetmeyecektir. Allah Türk'ü korusun ve yüceltsin. Amin...
Saygılarımla...
Cevat Nas
Yorumlar (5)
Hazal 11 yıl önce
Türk Milleti hiçbir zaman ırkçılık yapmamıştır. Türk Milliyetçilerine sürekli önce Koministler,şimdide iktidar ve pkk lılar ırkçı diyor. Hiçbir Ülkücü kuran-ın hükümlerine ters düşmemiştir. Bazı insanlar yaşantılarında eksik olabilir. Ancak Ülkücülerden bir tek kişi bile inkarcı olmamıştır. Sürekli halkın gözünden düşürmek için devletin başı laf atıyor. pkk ile yaptıkları birlikteliği kapatımak ve ABD yi memnun etmek için ,Öcalana sağladıkları lüks hayatı kapatmak için MHP ye saldırıyor. Şimdi pkk lılar serbest kalacak ,binlrce insanımızın katilleri gözümüze baka baka dolaşacaklar buralarda. Apo da meclise girer akp sayesinde. CHP de bazılarının ikili oynaması çok kötü. Bu millet uyanmalı.
Orhan 11 yıl önce
Sayın yazar ve gazetemize teşekkür ederiz. Bazı konularda aydınlanmamızı sağlıyorsunuz. Sayın yazar sizi yeni tanımaya başladım. Ancak gazete yazılarınızın reklamını yapmada yetersiz kalıyor. Gazetenin sayfasında bari yazılarınızın linkini atsalar. yüreğinize sağlık.Saygı ve selamlar.
Şahin 11 yıl önce
Sayın yazar doğruları net olarak ,anlaşılır bir dilde yazdığınız için size minnettarız. PKK ile birlik olanları Gümüşhane görecektir inşallah.Türk Milleti bu ülkeyi bölmeye çalışanlardan hesap soracaktır. Şu an İZMİR mitingini izlemekteyim,mükemmel bir kalabalık var . Millet uyanıyor. Bu bayrak rüzgar bekliyor. Allahın izniyle çıkarcılar ,bölücüler yok olacaklardır.
ahmet 11 yıl önce
pardon siz devlet memurumuydunuz???
Fatih 11 yıl önce
Niye sordun ki? Sindirmek için mi? O sap birgün döndüğünde neler olacağını bilirsiniz... Araştır dostum.Siz yazın değerli kardeşim. Bir Gümüşhaneli olarak sizinle gurur duyuyoruz. Allaha emanet olasınız Sayın Cevat Bey kardeşim. Evel Allah PKK yandaşlarından TC devletini kurtaracağız.selamlar.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37