banner333

banner309

04.09.2012, 20:07

TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR?

TÜRKİYE  NEREYE  GİDİYOR?
Hergün gelen şehit haberleri üzüntümüzü iyice zirveye taşıyor. Bu çapulcu takımının işini bitirmek bu kadar mı zor?Şehit ailelerinin yerine kendimi koyuyorum da ,Allahım dayanılmaz bir acı... Uğraş didin ,besle, büyüt,okut ellerini kınala askere gönder ve birgün oğlun şehit oldu desinler!!! Olamaz,olmamalı...
Birçok insana bakıyorum doğalmış gibi hiç umurlarında bile değil.Alışkanlık yapmış . Eğer bir gün şehit olmasa ,artık sormak lazım ne olduda bugün şehit yok,diye !!!
Şöyle dünya bir tersine dönse deseler ki bu gelen şehitin babası godaman veya vekil. Deseler ki bu şehidin cenazesi Tüsiad veya Müsiad' ın önünden kalkmış. Deseler ki bu şehit ''Askerler orda yan gelip yatıyor.''diyenlerin evinin önünden kalkmış. Gözlerinde siyah geniş gözlükler ,siyah takım elbiseler giyinilmiş ,hava o biçim,poz bin beşyüzlük babından ve desler ki bu şehidin cenazesi  boğazdaki bir yalının önünden kalkmış. Allah aşkına şaşırmaz mıyız? Ne deriz : Dünya tersine mi dönüyor? Ama mualesef gerçekler farklı ,şehit olanların hepsi senin benim gibi  zar zor geçinen insanların evlatları.


                                                                                                                                                                                                                                           PKK ya bulaşanların tamamen kandırılmış oldukları belli. Onların da aileleri kan ağlıyor. Ancak emperyalist oyunlara gelmekten kendilerini soyutlayamıyorlar.Onları  sevk ve idare edenlerin ise Kürt vatantadaşlarımız olduklarını düşünmüyorum.Bunların Ermeni asıllı oldukları defalarca çizildi yazıldı.Zaman zaman İsrail,Yunan vb Türk düşmanlarının pkk yı eğittiği herkesçe malüm. Hele hele pkk lıların Müslüman olması mümkün değildir. Müslüman, beşikteki  bebeleri,suçsuz insanları öldürür mü? Bir örnekle bu tezimi pekiştireyim: 1979 yılı pkk  daha yeni dillendirilmeye başlandı. Sol fraksiyonların içinde .O günkü iktidar(Tahmin edersiniz hangi iktidar olduğunu) Diyarbakır ,Tunceli ve bu gibi illerden 2000 e yakın öğrenci Gümüşhaneye  getirmiş,Mareşal Çakmak Eğt Enstitisüne kayıt yapmışlar 2 ayda bir mezun oluyorlar ve öğretmen olarak atanıyorlar. Bu öğrencilerin bir kısmı yatılı,bir kısmı da şehir içinde tutulan yurtlarda kalıyor. Biz ise o zaman bunlara Kürtçüler diyoruz. Bu adamlar yerli Devgençlilerinde organizeleri ile hergün olay yapıyorlar ,camı çerçeveyi indiriyorlar. Hedf gösterilen Milliyetçileri dövüyor,bıçaklıyorlar. Şehir en az 2 yıla yakın yaşanmaz bir hal alıyor. Halk kaçışıyor,ortada mücadele veren 60 ila 100 civarında Ülkü ocaklılar vardır.  Bizler Eğt Enstitüsünde okuyoruz .Bir gün okula topluca gittik ,birde baktık ki okulu tepeden tavana kadar herşeyi kırmışlar. Bizide kışkırtmak için kütüphaneye aldığımız Kuran-ı kerim ve ilmihal kitaplarını yırtıp tuvaletlere basmışlar. Para toplayarak yaptığımız mescide pislemişler. Daha sonra biz o okulu tamir ettik ,ancak daha sonra işlerine gelmeyen  herkesi sürdüler,yada uzaklaştırma cezaları verdiler. O okulda sadece o zaman sol fraksiyon gurupları okudu.İşte bu öğrencileri dahi yönetenlerin bazıları Ermeni idi ,biz bunları biliyorduk. Halka anlattığımız zaman bize o kadar da inanmadıklarını gördük. Zaten halk sinmişti elle tutulur Milliyetçilere destek yoktu.  Şimdi sorarım tüm insanlara,müslüman olan bir insan Kur-an sayfalarını yırtıp tuvalete atar mı? Namaz kılınan mescide pisler mi? Daha sonraki yıllarda  tv den izlediğimiz kadarıyla bu öğrencilerin bazıları dağlarda ,askerimizle girdikleri çatışmalarda öldürüldüler. Diğerleri ise  çoğu Türkçeyi zar zor konuşarak öğretmenlik yaptılar. Milli Eğitimi çıkılmaz hale sokarak...


                                                                                                                                                                                                                                                          Bugün ise açılım denilen bu illetin sayesinde hergün şehit cenazeleri görmekten bıktık. Bu hükümet göreve başladığı zaman terör ve ölü sayısı sıfırlanmıştı . daha sonra azdı azdı ,Haburdaki kara leke ile önü alınamaz hale geldi. Bu hususta ciddi araştırmaları olan Ümit Özdağ Hoca şöyle diyor:Yapılan çalışmalarda görüştüğümüz insanların büyük bir bölümü Kürt Açılımından rahatsız olduklarını bildirdiler. Gittikçe şehitlerin çoğaldığı O bölgelerde isyanların olduğu ve devletin artık bazı il ve ilçeleri kontrol edemediği gözlenmiştir. Esas vurgu ise Kürt Açılımı' nın somut bir biçimde gözlenebilir derecede  bir Türk -Kürt çatışması ihtimalini görünür kıldığı ,Türklerin Kürtlere olan olumlu algı ve ilişki biçiminin olumsuzlanma yönünde geliştiği ,öteki olma durumunun ortaya çıktığı ,ayrışmanın keskinleştiği üzerinde yoğunlaşmaktadır.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Bitlisli bir Zaza Kürdü şöyle diyor: ''Kürt açılımı başladıktan sonra değişen bir şey yok ki ,hatta daha kötü oldu. Burada bir sıkıntı yoktuki zaten''derken ,'' şimdi Kürt açılımı iyi birşey olmadı. Yanlıştır,hani ne yapıldı ki? Yahu açılımı yapan kimdir? Ermenidir.Apo Ermenidir. bugün ben herşeye sahibim. Senden ne alıp veremediğim olacak? Kürt böyle birşeyi yapmaz. Bizim imanımız var ,dinimiz var.
Bir başka Kurmanç Kürdü şöyle diyor: Kürt açılımı siyasi çıkardır,oy toplama olayıdır. Oy avcılığıdır. İktidar Güney Doğuyuda ele geçirmeye çalışıyor. Kürt açılımı denen ortada birşey yok.  Bence İmralı muhatap alınmalı.  Ben devletin pkk yada Öcalanla masaya oturmasını mümkün görmüyorum . Çok şeylerin göze alınması lazım.  Yine başka bir Bismil Kürdü şöyle diyor: Hükümetin (AKP) nin bölgeye ilgisini samimi bulmuyorum. Bence rol. Başbakan gelecek Diyarbakırda  Kürt sorunu vardır diye konuşacak. Bunun da altından kalkamayacak. Ve bunun da sonucunda  milleti kaosa sürükleyecek. Böyle birşey var mı?    Şimdi görünen bu üç beş oy uğruna.  Evet doğru tesbit  ve işte KAOS !
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Sonuç olarak gelinen nokta şu : Etnik farklılaşma bilinci dahada pekiştirilmiş, buna bağlı olarak çatışma potansiyeline kaynaklık iyice çoğalmıştır.Emperyalist güçler , Suriye krizi ile bu farklılaşmaları iyice kaşımakta ve Türkiyeyi bölmeye ,uçuruma sürüklemeye ,İran ajanlarını da kullanarak,İranı bize düşmanlaştırarak, çevremizi yine Kurtuluş savaşında ki gibi ablukaya alıp, işleri daha  da çıkılmaz hale sokmaya çalışmaktadırlar. ABD  ,israil pkk yı çok güzel kullanıyor. PKK nında işine geliyor. TV den İran ajanlarının gizli çekilen ses ve görüntülerde pkk lı iki kız militandan nasıl bilgiler aldıklarını izledim. Açıkçası yine söylüyoruz Türk 'ün Türk'ten başka dostu yoktur ,diye. Kürt kökenli vatandaşlarımızın bu oyuna gelmemesi lazımdır. Milliyetçi Hareketin önce kendi içindeki sorunları çözüp, birlik olması ve dolmuşa gelip sokağa inmemesi lazımdır.''Türk Milleti Bölünmez Bir Bütündür Parçalanamaz!''Dileğiyle...

Saygılarımla...
 Cevat Nas
Yorumlar (3)
Halit 12 yıl önce
Aydınlatıcı,akıcı ,sorgulayıcı bir yazı. Evet türkiyeyi bölmek istiyorlar,açıkca belli. Sayın gazetenizde böyle aydınlatıcı yazıların yayınlanması güzel bir gelişme. başarılar dileriz.
emre 12 yıl önce
Sayın Cevat Bey ,geçmişi hatırlattınız. Gümüşhanede o yıllar bir kaostu. Kısa geçtiniz biliyorum. O yılları kitap olarak hazırlayabileceğinizden eminim. Bizlere çok babalık etmiştiniz. Durumu bozuk arkadaşlarımıza baktınız,yedirdiniz ,yatırdınız. Şirandan gelmiştik ortam karışık,sokaktan yürüyemedik,bizi hemen o hainlerden korudunuz. Sahi siz neden aday falan olmadınız. hala mı alçak gönüllülük. Görünen o ki Gönül adamlığından hiç birşey kaybetmediniz. başka isimle girdim malum,başımıza birşey gelmesin. devlet memuruyuz. Gazeteye ve size teşekkürler.
nizamettin 12 yıl önce
Sayın yazar bizim söyleyeceklerimizi güzel bir dille ifade ettiğiniz için teşekkürler. Yazılarınız daha geniş topluluklarca okunmalı. Farkında yeni oldum. Meseleleri çok güzel dile getiriyorsunuz. Gazete daha atak olmalı bu yazıları halka ulaştırmalıdır. Yüreğinize sağlık..
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38