banner333

banner309

Vali Yücel Yavuz, Torul İlçesinde İncelemelerde Bulundu.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, yürütülen kamu hizmetlerinde, yerindelik ve yeknesaklığın, kamu kaynaklarının kullanımında verimlilik ve tasarrufun sağlanması ve önceliklerin belirlenmesi amacıyla kamu kurum müdürleriyle birlikte yaptığı inceleme ve ziyaretlere Torul İlçesi’nde devam etti. Vali Yavuz, İlçe ziyaretinde Mahalle ve Köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

Torul 12.11.2014, 08:13 12.11.2014, 08:17
Vali Yücel Yavuz, Torul İlçesinde İncelemelerde Bulundu.
banner400
Beraberinde İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren, Vali Yardımcıları İsmail Özkan, Şenol Turan, Torul Kaymakamı Recai Karal, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar ve kurum amirleri ile birlikte toplantının yapılacağı Şehit Tamer Özdemir İlkokulu Salonu’na gelen Vali Yavuz, köy ve mahalle muhtarlarıyla yatırımcı kuruluşların müdürlerini ve üst düzey protokolü bir araya getiren bir koordinasyon toplantısı düzenledi.
Toplantıda Konuşan Vali Yavuz, “Kamu hizmeti sunarken bir arada olmak anlamında zaman zaman konuların değerlendirilmesi, tartışılması ve ortak bir yol haritası çizilmesi büyük önem arz ediyor. Gümüşhane genelinde, tüm ilçelerimiz de dâhil olmak üzere çok şükür kamu hizmeti anlamında, kamu kaynaklarının kullanımı ve aktarımı bakımından Türkiye geneline baktığımız zaman oldukça iyi noktadayız. Bunda siz değerli muhtarlarımız, genel meclis üyelerimiz, belediye başkanlarımız, belde başkanlarımız, siyasi aktörler, siyaset kurumunda yer alan milletvekillerimizden başlamak üzere iktidarı ile muhalefeti ile bütün siyasetçi arkadaşlarımız, atamayla gelen bürokratlarımız ve tabii ki Gümüşhane halkımız olarak el birliği, gönül birliği ile meselelere sahip çıkılmış ve çok güzel bir manzara ortaya konulmuş. Bunu görmekten ve bizatihi yaşıyor olmaktan da mutlu oldum. Kürtün ilçemizden başladık, Köse ilçemizde Cuma günü öğleden sonra devam ettik. Bugün de Torul ilçemize geldik. Bu toplantıyı yapmamızda ki gayemiz şudur; köy muhtarlarımız, mahalle muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, il genel meclisi üyelerimiz, tabii ki Belediye Başkanımız ve Kaymakamımız ile bir araya gelelim, sohbet ortamı içerisinde, hep sorunları dile getirmek ve yapılan güzel işler de vardır, bunları değerlendirmek, daha iyi olması için aklımızdan geçen fikirler vardır, bunlar dile getirilebilir veya mahsusen şu olsa daha iyi olur dediğimiz sorunlar da olabilir yani bir nevi açık kürsü ortamında sorunlar varsa paylaşılsın.
Her ilçede ve ilde olan Sosyal Yardımlaşma Vakfı çok şükür hemen hemen her konuda vatandaşımızın sıkıntısını giderebilecek imkânlarla donatılmış durumda. Aynı şekilde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın yapmış olduğu düzenlemelerle, biliyorsunuz artık evde bakıcısı olmayan yaşlılarımıza bakmak isteyenlere devletimiz belli bir ücret karşılığında bu hizmeti gördürüyor. Engelli vatandaşlarımıza yine aynı şekilde ihtiyacı nispetinde her türlü imkân seferber ediliyor. Sağlık açısından diyaliz hastalarımızı evinden alıp diyaliz merkezine götürmek gibi, çok şükür imkânlarımızın her geçen gün daha da iyileştiği anlamına geliyor. Veya şöyle diyeyim, okumak isteyip de maddi imkânları olmadığından bahisle ben okuyamam veya çocuğumu okutamam diyen aileleri de en iyi siz bilirsiniz. Özellikle bu konuda özellikle hassasiyetim var, aman ha aman işte paramız yok, düzenli gelirimiz yok, biz bu çocuğu okutamayız, üniversitede okutamayız, lisede okutamayız gibi düşünen aileler var ise, ve siz bunları biliyor ve bildirmiyorsanız bütün vebal ve günah boynunuzadır. Hatta mahsusen şunu da özellikle talimat olarak veriyorum; her bir hanede ne tür sıkıntılar yaşanıyor, ne tür problemler var, sizlerin muhtarlar olarak bizim temsilcilerimiz olarak özel hassasiyet göstermeniz de gerekiyor. Bunu yine aynı şekilde ilçe kaymakamlarımıza talimatımdır, köylerde ve mahallelerde görev yapan imamlarımıza da talimat şeklinde iletilecektir. Yeri geldiğinde ben söylüyorum, müftümüze de söyledim. Çekinmeye gerek yok, kendi imkânlarımızla halletmeye çalışmak da gerekmez, devletimizin imkânlarını harekete geçirmek anlamında en önde gelen yetkili görevli ve sorumlular sizlersiniz. Köyünüzde yaşlı bakıma muhtaç insanlar var, bunu doğrudan Kaymakama iletme yetkiniz var. Kaymakamlarımız bununla vaziyet etmek zorundalar. Bu konularda kamu kaynaklarını kullanmak konusunda en ufak bir endişeniz olmasın.
Kamu kurum ve kuruluşlarımızın yaptığı hizmetler anlamında, muhtarlarımızın da aynı şekilde o hizmetlerin sunulması ve sürekliliği anlamında da görevleri var. Köyünüzde diyelim bir yol çalışması, bir su çalışması var veya başka türlü bir çalışma, sizin orada karşılaştığınız bir eksikliği ya da aksaklığı bildirmekle yükümlü olduğunuzu ifade etmek istiyorum. Kamu açısından herhangi bir aksaklık var mı, işler layıkıyla ve öngörüldüğü şekilde yürütülüyor mu anlamında, sahiplenme açısından da göreviniz var.
Köylerimizde özellikle coğrafi nedenlerle tabiat şartlarının hem bir dezavantaj hem de avantajlı olması hasebiyle Torul bölgesinde hizmet sunumunda bazı sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle yol çalışmalarıyla ilgili, Köse, Kelkit ve Şiran bölgesindeki ovadaki köylerimiz ile Kürtün ve Torul ile merkezimizin bazı yüksek dağlık bölgelerindeki köylerimizin yol çalışmaları aynı değil. Köse ilçemizin on dört köyü var, yol ile ilgili en ufak bir şikâyet ve talep gelmedi. Niye, çünkü düz bir arazi, yolu bir defa yapıyorsunuz, belki ufak tefek patlak çatlak varsa onları tamir ediyorsun.
Ama çok şükür imkânlarımız biraz daha artıyor, bu konuda daha kalıcı daha uzun vadede dayanıklı yol anlamında bunlarla ilgili biraz sabır gerekiyor ama planlanmıyor değil. Yeşil yol projesi var mesela, onda farklı bir kalemden güzel bir kaynak ayrıldı ve yaylalarımızın yolları peyderpey ıslah ediliyor ve nihayetinde asfalt yapılıyor. Ama mevsim şartlarıdır, kar, don tahriş ediyor, yani her yıl yaşanan sıkıntı. Bunu bir anda çözmek imkânı var mıdır? Vardır ama biraz daha sabır gerekiyor.
Zigana kayak tesisleri Karadeniz Bölgesi’ndeki tek kayak merkezi. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımıza da dile getirdik. Süleymaniye Kış Sporları diye bir merkez var, orası da Bakanlar kurulu tarafından 2010 yılında kış sporları ve kayak merkezi ilan edilmiş, Orayı da tesisleşme anlamında bir seviyesine getirebilirsek pist yapısı ve kar potansiyeli açısından oldukça elverişli bir mekân.  Ama Zigana denildiği zaman herkes bilir, tanır, Zigana’daki tesislerimizin daha iyi olması için gayret göstereceğiz, onu da planlamamıza aldık.
Gümüşhane’de turizm öncelikli ve birinci sırada yer almalıdır. Ancak bu şekilde biz ekonomik anlamda bir kalkınma yapabiliriz Gümüşhane’de. Zigana tünelinin 3-4 yıl içerisinde 13 km boyunda çift tüplü tünel gerçekleştiği zaman artık Torul, turizm anlamında ve ekonomik sirkülasyon anlamında hakkettiği yere çok yakın zamanda ulaşır” dedi.
Vali Yavuz muhtarlarla yapılan toplantının ardından Torul Meslek Yüksel Okulu’nu ziyaret ederek okul Müdüründen bilgi aldı. Vali Yavuz daha sonra sırası ile İlçe Kaymakamlığını, Torul adliyesini, İlçe Jandarma Komutanlığı’nı, İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti ve yetkililerden bilgi aldı. Vali Yücel Yavuz ve beraberindekiler daha sonra Torul Belediye Başkanlığını ziyaret ederek Başkan Nidai Köroğlu’ndan İlçe durumu hakkında bilgi aldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11