banner333

banner309

Torul’da yol ve içme suyu çalışması devam ediyor

Torul Kaymakamı Recai Karal, coğrafi yapısı nedeniyle yolu olmayan mahallelere yol, suyu olmayan köylere sondaj çalışmasıyla içme suyu çalışmalarının hızla sürdüğünü söyledi.

Torul 29.12.2014, 08:54 29.12.2014, 08:56
Torul’da yol ve içme suyu çalışması devam ediyor
banner400

Taral, yol ve içme suyu çalışmalarının sürdüğü Budak, İnkılap ve Günay köylerinde incelemede bulunarak yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Karal, yaptığı açıklamada, Torul ilçesinin tüm köylerine ulaşımda herhangi bir sorun olmadığını belirterek, “Ancak coğrafi yapıdan kaynaklanan ve arazi kıtlığı nedeniyle köylerimizin bazı mahallelerinde yol bulunmamaktadır” dedi.

İlçeye bağlı Budak köyünün Budale Mahallesi’nde yol olmaması nedeniyle vatandaşların büyük sıkıntı çektiğine işaret eden Karal, şunları söyledi:

“Orman İşletme Müdürlüğü ile varılan mutabakat sonrası bu mahallemize Gümüşhane-Tirebolu karayoluna bağlantı kuruyoruz. Kısa süre içerisinde çalışmayı tamamlayacağız. Yine bu köyümüzün Dikmeler Mahallesi ile İnkılap ve Günay köylerimizde içme suyu sorununu çözmek için sondaj çalışması yapıyoruz. İnkılap köyünde sondaj çalışması sonrası bulduğumuz su, 6 köyümüzün su ihtiyacını karşılayabilecek debiye sahip. Yolsuz mahalle ve suyu olmayan köyümüz kalmayıncaya kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Budak köyü muhtarı Aslan Zengin ise Budale Mahallesi’nin bugüne kadar çok sıkıntı çektiğini kaydederek, “Hastalarımızı ya salla ya da sırtımızla taşıdık. İlçede yaptığımız alışverişlerde tüm yüklerimizi hep sırtımızla taşıdık. Yapılan yol ile bu sıkıntılarımız sona ereceğinden başta İlçe Kaymakamımız ve emeği geçen herkese köyüm adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

gumuskoza.com.tr

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46