banner333

banner309

Torul Kalesi’nde çalışmalar başladı.

Torul ilçe merkezinde şehre hâkim noktada bulunan ve B Tipi Mesire alanı ilan edilen Torul Kalesi’nin bulunduğu bölgede çevre düzenleme çalışmaları başladı.

Torul 21.01.2017, 16:23
Torul Kalesi’nde çalışmalar başladı.
banner400

Torul ilçe merkezinde şehre hâkim noktada bulunan ve B Tipi Mesire alanı ilan edilen Torul Kalesi’nin bulunduğu bölgede çevre düzenleme çalışmaları başladı.

Beraberinde Torul Kaymakamı Mustafa Karali ve Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu ile birlikte çalışma yapılan alanda incelemelerde bulunan Sayın Valimiz, incelemelerinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Torul Belediyesi’nin alanda ön düzenleme yaptığını ifade ederek, “Burası bizim önemsediğimiz, çok değerli bir turizm güzergahı. Tarihî bir kale. Belediye Başkanımız ilk gösterdiğinde çok etkilenmiştik ve buranın turizm potansiyelini harekete geçirecek çalışmayı yapmaya burayı ilk gördüğümüzde karar vermiştik. Bugün Belediyemiz hızla başlamış. Bu alanda ön düzenleme yapıyor.” dedi.

Torul Kalesi ve Gümüşhane şehir merkezindeki Canca Kalesi’nin proje ihalesini önümüzdeki hafta yapacaklarını ve Kültür ve Turizm Bakanlığından hem Torul hem de Canca Kalesi’nin restorasyonu için kaynak talep edeceklerini vurgulayan Sayın Valimiz, “Burası güzel bir alan olacak. Bu yıl cam seyir terasıyla, mesire yeriyle, kır kahvesiyle, restoranıyla güzel bir proje uygulanacak. Burası doğal bir güzellik. Ona göre çalışma yapılacak.” diye konuştu.

Torul’un Trabzon üzerinden Gümüşhane’nin giriş kapısı olduğunu ifade eden Sayın Valimiz, “Zigana, Limni Gölü, Karaca Mağarası, Torul Kalesi, Süleymaniye Mahallesi, Çakırkaya Manastırı, İmera Manastırı, Tomara Şelalesi gibi destinasyonların ilk giriş yeri burası. Bizim doğamız adeta yalancı cennet gibi. Her köyümüz, her ilçemiz. 2017 yılı bizim atılım yılımız olacak. Bunu hep birlikte görecek ve şahit olacaksınız. 5 yıldızlı otelimiz açılıyor. 2017 yılında Gümüşhane hak ettiği yere yavaş yavaş gelmeye başlayacak.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39