banner333

banner309

Saranoy’da yaşayan 17 köylüye ikinci kez dava açıldı

Zigana Dağı’nda yer alan Saranoy köylüleri ayaklandı.

Torul 10.04.2015, 09:05 12.04.2015, 08:58
Saranoy’da yaşayan 17 köylüye ikinci kez dava açıldı
banner400
 ZİGANA KÖYLÜSÜ HUZURSUZ

Yaylada evi bulunan köylüler hakkında üst üste iki kez dava açıldı. Torul Jandarma Komutanlığı ise yaylada evini yıktığı halde İlhan Şahin adlı köylü için yeniden evi varmış gibi işlem yaptığı iddia edildi. Jandarmanın kar yüzünden yaylaya çıkmadan, tutanak tuttuğu ileri sürüldü.

SARANOY’A KİMLER GÖZ DİKTİ?

Saranoy’a göz dikilmesi akıllara ‘turistik tesis mi yapılacak’ sorusunu getirdi. Bölgede tek düz alanı olan Saranoy’da evi bulunan 17 kişi 3 bin TL cezaya çarptırıldı. Evlerin yıkım kararının yerine getirilip getirilmediği tespit edilmeden aynı kişiler hakkında yeniden tutanak tutuldu. Evini yıkanda yıkmayan da yeniden hakim karşısına çıkacak.

YAYLA EVLERİ DEDEDEN KALMA

Hakkı olmayan yere tecavüz ettiği gerekçesiyle yargılanacak olan 17 köylünün her biri için 6 aydan 3 yıla kadar hapis isteniyor. Köylüler, “Yayladaki evini yıkan hakkında tutanak tutulmuş suç duyurusu yapılmış. Bu evler bize dedelerimizden kaldı. Kadastro köye geldi bize haber vermedi. Evlerimizi kayıt altına aldıramadık” diye konuştular.

Zigana Dağı’nda yer alan Saranoy köylüleri ayaklandı. Yaylada evi bulunan köylüler hakkında üst üste iki kez dava açıldı.

KÖYLÜ ÇİFTE STANDARTA KARŞI

Zigana Köyü’nde yer alan Saranoy köylüleri ayaklandı. Torul Asliye Ceza Mahkemesi tarafından hakkı olmayan yere tecavüz etme iddiasıyla yargılanan 17 kişi 3 bin TL para cezasına çarptırıldı. Evlerin yıkım kararı çıktı. Köylülerden biri evini yıktı. Evlerin yıkılmadığı gerekçesiyle jandarma yeniden tutanak tutarak, evrakı savcılığa gönderdi. İfadeleri alınmadan 17 kişi hakkında yeni bir dava açıldı.

EVE AYRI AHIRA AYRI CEZA KESTİLER

Torul İlçe Jandarma Komutanlığı yaylada evini yıktığı halde İlhan Şahin adlı köylü için yeniden evi varmış gibi işlem yaptığı iddia edildi. Bir evden iki kişiye ceza kesilirken, jandarmanın aşırı kar yüzünden yaylaya çıkmadan, tutanak tuttuğu ileri sürüldü. Evini yıkanda yıkmayan da yeniden hakim karşısına çıkacak.

SARANOY’A GÖZ DİKTİLER

Hakkı olmayan yere tecavüz ettiği gerekçesiyle yargılanacak olan 17 köylünün her biri için 6 aydan 3 yıla kadar hapis isteniyor. Köylüler, “Yayladaki evini yıkan hakkında tutanak tutulmuş suç duyurusu yapılmış. Bu evler bize dedelerimizden kaldı. Kadastro köye geldi bize haber vermedi. Evlerimizi kayıt altına aldıramadık. Herkesin gözü Saranoy yaylasında” diye konuştular.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11