banner333

banner309

Mesire Alanı Ağaçlandırılacak

Torul Orman İşletme Müdür Aziz Altınışık, Torul Kalesi Cam Seyir Terasına giden yolun alt kısmında kalan mesire alanının ağaçlandırılacağını söyledi.

Torul 05.09.2018, 12:18
Mesire Alanı Ağaçlandırılacak
banner400

Torul Orman İşletme Müdür Aziz Altınışık, Torul Kalesi Cam Seyir Terasına giden yolun alt kısmında kalan mesire alanının ağaçlandırılacağını söyledi.

Torul Kalesi Cam Seyir Terası planlama ve yapımının Torul Orman İşletme Müdürlüğü ve Zigana İşletme Şefliği tarafından yapıldığını anlatan Müdür Altınışık, “Torul Kalesinin yolu yapıldıktan sonra 20 hektarlık bir alan Bakanlığımız tarafından B tipi mesire alanı olarak onaylandı” dedi.

“Kır Lokantasının İhalesi Yapıldı”

Torul Orman İşletme Müdürü Altınışık, Torul Cam Seyir terasına 250 metrekarelik alana yapılacak olan kır lokantasının da ihalesini yaptıklarını kaydederek, “Ayrıca seyir terasına gelen yolun alt kısmında ağaçsız kısmın ağaçlandırılması için planlama ve projesini yaptık, bağlantılarımızı gerçekleştirdik. 30 dönüm alanda Ekim ayına kadar dikimi gerçekleştireceğiz. Bu yöre kurak bir yöre olması nedeniyle sarıçam ve akasya tercih edeceğiz. Kuraklığa dayanıklı türleri tercih etmek zorundayız” açıklamasında bulundu.

“İhtiyaçlar Doğrultusunda Yeni Çalışmalar Yapıyoruz”

Cam seyir terasının mimarı olan Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu ise 7 ayda 155 binden fazla yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Torul Kalesi Cam Seyir terasının bölgenin turizmde cazibe noktalarından birisi haline geldiğini, Belediye olarak hem işletmeci hem de yatırımcı oldukları bölgede ihtiyaçlar doğrultusunda yeni çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

“Planladıklarımızı Gerçekleştirdiğimizde 1 Milyonu Geçeceğiz”

Bu yıl ki hedefleri olan 100 bin turisti aştıklarını, 200 bini yılbaşına kadar göreceklerini düşündüklerini kaydeden Köroğlu, “İlerleyen süreçte 2 hatlı bir zipline hattı, gidiş hattı 880, dönüşü 600 metre olan bir zipline hattı planlıyoruz. Ayrıca mevcut alandan tarihi Torul kalesine yürüyüş merdiveni, kalenin restorasyonu ve oradan da terminal bölgesine iniş ve son olarak ta Harşit çayından buraya su basarak buradan aşağıya yapay bir şelale yapmayı planlıyoruz.Yatırımcılara arsa temin ederek turistik otel veya alanın B tipi mesire alanından A tipi mesire alanına çevrilerek buraya bir otel yapılmasını sağlamayı düşünüyoruz.Bunları yaptığımız zaman bu bölgenin turizm potansiyeli 3 yıl sonra yılda 1 milyona çıkacak. Bunu çok açık bir şekilde beyan ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46