banner333

banner309

Küçükbaş Hayvancılık İşletmesinin Açılışı Yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar kapsamında Torul İlçesi Güzeloluk köyünde yapımı tamamlanan Dursun Ayvaza ait 800 başlık küçükbaş hayvancılık işletmesinin açılışı yapıldı.

Torul 14.03.2016, 13:22 14.03.2016, 13:22
Küçükbaş Hayvancılık İşletmesinin Açılışı Yapıldı.
banner400

Açılışa Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, Torul Cumhuriyet Baş Savcısı Musa Güney, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mehmet Yanar, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Evren Evrim Özdemir, ilçe protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, yaptığı açıklamada, Gümüşhane’nin et ihtiyacını karşılamaya yönelik önemli bir proje, Bakanlığımızca yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında  yapılmış, toplam yatırım tutarı 1 milyon TL olup,  yüzde 50 si Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız bütçesinden hibe olarak karşılanmıştır.

Gümüşhane’nin bu  yatırımlara ihtiyacının olduğunu söyleyen İl Müdürü Birşen;  özellikle tarım ve hayvancılık konusunda böyle girişimlere ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz. Bu proje başladı ve bitti. Bu proje 800 başlı küçükbaş hayvancılık projesidir. Bu işletme bölgemiz hayvancılığın gelişmesi yönünde önemli fayda sağlayacak ve  koyunların otlatılması ile meranın kendi kendine ıslah edilmesini sağlayacağı gibi  koyunculuk sektörünün et piyasasında çok kısa zamanda regüle edilecektir. 6 ay gibi kısa zamanda kesim haline gelen koyunlar et ihtiyacımızı da büyük oranda karşılayacağını söyledi.

Gümüşhane’nin iki havzadan oluştuğunu belirten Birşen; Kelkit, Şiran ve Kösenin bulunduğu Yukarı Fırat havzası, Merkez, Torul ve Kürtün ilçelerinin oluşturduğu Çoruh Havzasıdır. Biz Çoruh havzamızda daha çok koyunculuğu tercih ediyoruz ve koyunculuğa destek veriyoruz. Çünkü eğimli bir arazi yapısına sahip bundan dolayı büyük baş hayvancılıktan ziyade daha çok küçükbaş hayvancılığı bu bölgede yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Bakanlığımızın destekleri devam ediyor. Bu projenin İlimiz hayvancılığına katkı sağlayacağına inanıyor, projenin hayırlı olmasını diliyorum dedi. Torul Kaymakamı Hakan Kafkas ise yaptığı açıklamada; bu tür yatırımlara ilçemizin ihtiyacı var. Yeni yatırımcılara bir örnek olacak olan projedir. önümüzdeki dönemlere daha kapsamlı ahırların yaygınlaşmasını sağlayacağız. Dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38