banner333

banner309

Gümüşhane’de Engelliler Bir Günlüğüne Asker Oldu

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde engelli vatandaşlar bir günlüğüne asker oldu, terhis belgesi aldı.

Torul 16.05.2016, 09:05 16.05.2016, 09:05
Gümüşhane’de Engelliler Bir Günlüğüne Asker Oldu
banner400
 İl Jandarma Komutanlığı tarafından organize edilen etkinlik Torul İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde gerçekleştirildi. İlçe genelinde yaşayan 12 engelli birey, askeri elbiselerini giydikten sonra ilk olarak Jandarma marşı eşliğinde asker yürüyüşü yaparak alana geldi.

Ardından Türk bayrağı ve silah bulunan masanın üzerine ellerini koyarak yemin eden engelli vatandaşlara daha sonra terhis belgeleri verildi.

Temsili askerlikleri boyunca silahları yakından tanıyıp inceleme fırsatı bulan ve askeri araçlara binerek inceleme fırsatı bulan engelli askerler daha sonra karakol binasını gezdikten sonra öğle yemeğini askerlerle birlikte karavanadan yedi.

Törende konuşan İl Jandarma Komutan Vekili Dr. Yarbay Semih Bulut, Genelkurmay Başkanlığının direktifleri doğrultusunda askerliğini yapmayan vatandaşlara yönelik olarak bir günlük temsili askerlik yemin törenine katılan herkese teşekkür ederek, anayasada vatan hizmetinin “her Türk'ün hakkı ve ödevi” olarak düzenlendiğini belirtti ve “Askerlik mükellefiyeti, asker-millet kavramının dünyadaki yegâne örneğini teşkil eden ulusumuz için bir onur vesilesidir. Askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır. Askerlik kanunu kapsamında silahaltına alınmaları mümkün olmayan vatandaşların bu ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla bu günü tertiplemiş bulunmaktayız” dedi.

Bir günlüğüne asker olan engelli vatandaşlara seslenen Bulut, “Bugün sizlere, kısa da olsa askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı ordumuzun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Sizler askerlik hizmetini yapamadınız. Ancak şunu bilmelisiniz ki, yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveriyle, hepimize örnek, teşkil ediyorsunuz. Birazdan, diğer vatan evlatları gibi, şanlı bayrağımız ve silah üstüne ellerinizi koyup ebediyete kadar sadık kalacağınız askerlik yeminini edeceksiniz. Gönülden inanıyoruz ki, size ihtiyaç duyulduğunda, bu yemini eden her vatan evladı gibi, bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından tören temsili askerlere terhis belgelerinin verilmesi ve diğer faaliyetlerle son buldu.

Kendisi de engelli olan ve engelli oğluyla birlikte etkinlikte üniforma giyip temsili askerlik yapan Hasan Taşkın, mutluluğunu anlatacak kelimeler bulamadığını ifade ederken, yetkililere bu fırsatı tanıdıkları için teşekkür etti.

Etkinliğe Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, İl Jandarma Komutan Vekili Dr. Yarbay Semih Bulut, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Torul İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Talip Kahraman, İlçe Emniyet Amiri Celal Yurdakul ve engelli askerlerin aileleri katıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11