banner333

banner309

Başkan Köroğlu, TRT Trabzon Radyosu'na Konuk Oldu

Torul Belediye Başkanı Mimar Nidai Köroğlu, TRT Trabzon Radyosu pazar kuşağında Merhaba Karadeniz programına telefon bağlantısı ile katıldı.

Torul 17.09.2017, 21:50
Başkan Köroğlu, TRT Trabzon Radyosu'na Konuk Oldu
banner400

Programda Torul Kalesi Cam Seyir Terası projesi ve ilçede devam eden diğer yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Köroğlu, Torul Kalesi'nin ilçeye ve şehire önemli bir vizyon katacağını ifade etti.

ADNAN MENDERES'İ UNUTMADI

Programda açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Köroğlu, 17 Eylül tarihinde idam edilen merhum Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı anarak programda ki açıklamalarına başladı. 

1 METRE DAHİ DÜZ ALAN YOKTU

Açıklamalarına Torul Kalesi ile ilgili bu zamana kadar ki çalışmalarını aktararak devam eden Köroğlu, Torul Kalesi'ne ilk çıktığımız zaman bir metrelik düz alan dahi yoktu. El birliği ile önce o alanda 15 - 20 metrelik bir alan oluşturduk. Oraya çıkan herkes ilçenin güzelliğini görme şansı yakaladı. TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve ilimiz milletvekili sayın Cihan Pektaş'a bu projemizi aktardım. Orman ve Su İşleri Bakanımız sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu bey ilçemize teşrif buyurdular projemizi kendilerine de aktardık. Ardından gelişen çalışmalarımız neticesinde bir metrelik alandan iki bin beş yüz metrekarelik bir alana ulaştık. Tanıtımı tam yapmamamıza rağmen günde yine onlarca vatandaşımız buraya geliyor. Gelenleri mağdur etmemek amacıyla wc'ler yaptık, küçük bir çay ocağı yaptık gelen misafirlerimize ufak ikramlarda bulunmak için.

ULAŞILABİLİRLİĞİ EN YAKIN CAM SEYİR TERASI OLACAK

Başkan Köroğlu, Torul Kalesi Cam Seyir Terası'nın 240 metre yükseklikte en büyük cam seyir teraslarından biri olmasının yanı sıra ulaşılabilirliği en yakın cam seyir terası olacak. Trabzon - Gümüşhane - Giresun - Erzurum yolu üzerinde sadece 3 km bir uzaklıkta bulunan bu teras aynı zamanda ulaşılabirliği noktasında en iddialı proje ve teraslardan biri olacak.

SADECE KALE DEĞİL, LİMNİ GÖLÜ VE ÇAYIRLAR MESİRE ALANLARIMIZ DA VAR

Köroğlu, Torul'da sadece Kale'nin ve seyir terasının turist silkülasyonuna katkı sağlamayacağı bunun yanı sıra Altınpınar Köyü'nde bulunan Limni Gölü'nün, Soğuksu Mahallesi'nde bulunan Çayırlar mesire alanının ve Artabel Gölleri'nin de turizm için önemli bir pay sahibi olacağını ifade etti. Bunun yanı sıra Gümüştuğ ve Çit grubu köylerinde tarihi köprülerin bulunduğunu da sözlerine ekleyen Köroğlu, Gümüşhane ilini bir bütün olarak düşündüklerinde Şiran'da ki Tomara Şelalesi'nden Gümüşhane'de ki Süleymaniye Mahallesi'ne Gümüşhane Valisi Okay Memiş olmak üzere Gümüşhane milletvekillerinin katkılarıyla önemli bir turizm potansiyeline sahip olacağı ve Gümüşhane'nin giriş kapısı olan Torul'da Torul Kalesi ve diğer turizm çevreleriyle gelecek senelerde özelinde Arap turistleri olmak üzere bir çok ülke vatandaşına ve hemşehrilerine hizmet vereceğini ifade etti.

Köroğlu, program sonunda TRT Trabzon Radyosu'na teşekkür ederken, kendilerini Cam Seyir Terası projesi tamamlandıktan sonra ilçeye davet edeceklerini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Hasan Yılmaz - www.torul.bel.tr

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11
GazetelerTümü