banner333

banner309

22.01.2017, 13:14

Terör ve Egoizm

Egoizm; kişinin şahsi çıkarları ve nefsinin arzuları doğrultusunda hareket etmesidir.Terör ise bireye, topluma ve devlete karşı baskı, yıldırma ve şiddet içeren eylemlerdir. Bu iki kavram görünüşte ayrı gibi dursada realitede ruh ekizleridir. Terörde, egoda  toplumun yozlaşması ile ilgili olgu ve gerçeklerdir. 

Bir toplumda terör, anarşi çıkarmak istiyorsanız, toplumu zümrelere, sınıflara, etnik kökenlere, mezheplere,... ayırır  birde fert'in egosunu okşayıp toplumdan koparırsanız hedefinize ulaştınız demektir.  

Egosuna yenik düşen insanlar yaşadıkları toplumun, dini, milli, ahlaki ve kültürel değerlerine ters düşer, küçümser ve  kabul etmezler. Terör bataklığına saplanmış insan müsvettelerine bakın, yaşadıkları toplumu ayakta tutan  değerlerle ters düşen  tüfeyli insan yığınlarıdır. Bu bağlamda ego, terör, anarşi birbirlerini tetikleyen suç unsurlarıdır. 

Terör yapılanmaları iç dinamitlerden oluştuğu gibi çoğunluklada dış yapılanmalardır. Dış güçler zayıf kılmak ve kobay olarak kullanmak istedikleri ülkeleri terörize etmek için uygun insan tipi ve uygun ortamı arar, hedeflerine ulaşabilmek içinde (makvayelizm) her şeyi mübah sayarlar. 

Sömürü düzenine, uygun ortam ve uygun insan profilo sunmamak için, insanda vicdanı hakim kılmak gerekir.. Vicdan; kişiye doğruyu ve iyiyi yapma yükümlülüğü veren içsel güçtür. Vicdan neyin doğru neyin yanlış olduğu tayin eder. Toplum vicdanı ise dinin  helâl-haram, ahlakın iyi kötü, ilmin doğru yanlış, hukukun haklı haksız bağlamında ortaya koyduğu gerçeklerle topluma yön verir.Toplum Vicdanını yok saymak, hırpalamak, demoralize etmek  bencilliğe, teröre ve toplumsal yozlaşmaya davetiye çıkarmaktır.  

Toplum Vicdanını etkin kılmanın yollarından  bir kaç tane örnek verelim; 

*Dini ve milli değerler hayatımızın her noktasında olmalı ancak; dini ve milli değerler siyasete alet edilmemelidir. Çünkü; dini ve milli değerler siyasete alet  edilmeyecek kadar değerli ve vazgeçilmezdir. 

*Dini öğretiler, dinin ''Farz''larında bile fikir birliği sağlayamayan  cemaatlerin, tarikatların, sahte din adamlarının  elinden alınarak tamamıyla devlet eliyle yapılmalıdır. 

*Tabiri caizse ''Engizisyon Mahkemeleri'' kurmaktan kaçınılmalıdır. 

*Toplum nezdinde yapılan görevlendirmeler ''bizim adam''lığa göre değil liyakat usülüne göre yapılmalıdır. 

*Eğitimde, ''Hallaç Pamuğu'' gibi savrulan bir eğitim sistemi değil, milli ve kalıcı bir eğitim sistemine geçilmelidir. Ezbercilikten uzak ilme, fen'e araştırmaya, deneye  ve okumaya önem verilmelidir. 

*Toplum inandığı dinin Kutsal Kitabını raflardan ve asılı durduğu duvarlardan indirerek okumalı ve anlamaya çalışmalı, okumasını bilmeyipte okumak isteyenlere  devlet eliyle öğreti yapılmalıdır. 


2/2

*''Yaratılanı Yaradandan ötürü sevmeli'' tek tip insan profili oluşturmaktan kaçınılmalı, bilinmelidir ki alemleri yoktan var eden Allah (C.C.) isteseydi bütün insanlığı tek tip olarak yaratabilirdi. Allah'ın Hikmetinden sual olunmaz. 

*Gülü severken dikeninede hoşgörü ile bakılmalı. Ayrık Otlar gül bahçesinden devlet ve millet birlikteliği ile temizlenmeli. 

Bu ahval ve şeraitte, önümüzdeki problemlere ağaç kakan kuşunun ağaca  bakış mesafesinden bakarsak, sadece ağacın  kabuklarını görür arkasındaki ormanı göremeyiz dolayısı ile büyük fotoğrafı göremediğimizden, kabuğa göre oluşturduğumuz çerçevede elimizde patlar. Reklamlarla günü kurtarır, yarınları bilinmezliğe ve karanlığa iteriz... 

Öyle bir toplum yapısı oluşturmalıyız ki dimağların  bencilliğe, teröre karşı olduğu, vicdanın ve aklın tek hakim olduğu, cehalete savaş açmış, okuyan, araştıran, yorumlayan bilge bir toplum. 

Hayat; nefes almakla vermek arasında ince bir çizgi ise ne kemik peşinden koşan köpek, nede menfeat peşinden koşan çakal olmaya gerek yok hayatımızı bir virgül kadar eğilmeden dimdik yaşamalıyız. Rabbim bizleri ahsen-i takvim üzere yaşayanlardan eylesin esfel-i sâfilin'e bırakmasın. 

Körler Ülkesinde gören göz olmak zor ve çileledir, toplumsal olayları hak hukuk ve vicdan süzgecinden geçirip ifade ettiğinizde, dünya nimetlerinden yalakalar kadar fayda sağlayamazsınız, menfeat çeteleri tarafından '' vatan haini'' olarak ilan edilebilirsiniz, çünkü bu güruh kendine münhasır özellikleri, başkalarına  isnat etmekte yüksek lisans yapmıştır. Vicdanlarımızın Allah (C.C.) katında rahat olması için gerçekleri söylemekten, doğruları yaşamaktan  vaz geçmemeliyiz. Bilmeliyiz ki tarih onların, yalakalığını, şahsiyetsizliğini, vicdansızlığını, ihanetini,... yazarken  bizim vicdan ve millet aşkımızı yazacaktır. 

Sevgimiz Milletimize, Sadakatimiz Devletimize, Teslimiyetimiz Allah'a olmalıdır. 

Gelin hep beraber Egomuz ve Nefsimiz için Darağacı kuralım,Celladı Vicdan olsun,.. 

                                                          Allahın selamı bereketi üzerinize olsun. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59