banner333

banner309

22.12.2017, 16:52

Süleymaniye Sanat Günleri 

"Gümüşhane'de sanata dair eksik hiçbir şey kalmayacak, hepsini yapacağız". söylem bu. Gümüşhane gibi potansiyeli olmasına rağmen bunu kullanamayan ve sosyal aktivitesi neredeyse olmayan bir şehirde çok iddialı bir cümle. Cümleyi, "Süleymaniye Sanat Günleri" adı altında bir ilki gerçekleştirenler söylüyor. İlki 17 Aralık da Sis Kültür cafe de gerçekleştirilen Süleymaniye Sanat Günleri'nin ilk konukları yazar Serkan Türk ve fotoğraf sanatçısı Dilek Bilge oldu. Programda, söyleşiden, fotoğraf gösterimine; kısa filmden, imza gününe kadar birçok etkinlik gerçekleştirildi.

Programı Sis Dergi, Gümüşhane Kitap Kulübü ve Gümüşhane Sinema Kulübü ile birlikte gerçekleştirdik. Arkadaşlarımızla birlikte çok güzel geri dönüşler aldık. Arayanlar, e-mail gönderenler... Herkes programların kesinlikle devam etmesini istiyor. Hatta iki tane sponsorluk teklifi bile aldık. İnsanların ilgisinin bu denli fazla olması bizim bu faaliyetlerin sürekliliğine olan inancımızı artırıyor. Biz ekip olarak bir şey başlattık ve sürekliliği için hemşerilerimize, bizden daha tecrübeli hocalarımıza ve organizasyon becerisi yüksek olan arkadaşlarımıza ihtiyaç duymaktayız. Bizler daha yeniyiz ve bize yol gösterecek herkesin yanında çırak gibi hizmet etmeye hazırız. Yüksek hedefler koyduk. İki ana hedefimiz var: Bunlardan ilki; Şehrimizin yazarlarını yerel boyuttan alıp ulusal boyuta taşımak diğeri ise; Tüyap Fuarı'nı birkaç yıl içinde Gümüşhane'ye getirebilmek. Aslında tarihinde Ahmed Ziyaüddini ve Hüseyin Nihal Atsız gibi edebi kişilerin olduğu bir şehrin hedeflerinin daha yüksek olması gerekiyor ve inanıyorum ki hemşehrilerimizin desteğiyle bu hedeflerin de üstüne çıkacağız.

Biraz da eleştiri yapalım. Şuanda edebiyat ve diğer alanlarda şehrimiz de çok önemli insanlar bulunuyor fakat değerlerini pek farkında değiliz sanırım. Gümüşhane ve özellikle Nihal Atsız çalışmasıyla büyük ses getiren Talat Ülker'e, Gümüşhane'nin en önemli tarihi hafızalarından Turan Tuğlu'ya, yine Gümüşhane için tarihi araştırmalar yapmış Güngör Üçüncüoğlu'na, özellikle folklor alanında yapmış olduğu çalışmalarla şehrimizin yurtiçi ve yurt dışında temsil edilmesini sağlayan Necati Yılmaz'a, Gümüşhane'nin önemli kişilikleri hakkında eserler vermiş İsmail Hayal'a, Türkiye'nin en büyük fotoğrafçılarından Mustafa Zengin'e ve ismini özür dileyerek hatırlayamadığım ve Gümüşhane için çok önemli işlere imza atmış kişilere sahip çıkmayı unutuyoruz. Hatta geçen günlerde Talat Ülker hakkında bir hocamızla yaptığımız sohbette, hocamız şöyle bir cümle kullandı: "Talat Hoca, edebiyat alanında birçok eser verdi, şiirleri birçok programda okunuyor  Denizli, Van, İstanbul ve daha birçok il kendisini programlara çağırıyor ancak Gümüşhane'de bu konu için tık yok”. Artık o tık gelecek hocam. Gümüşhane'de bu işlere ne kadar gönül vermiş kişi varsa bu halk onları tanıyacak ve gerekli vefayı gösterecek. Bundan emin olabilirsiniz.

Bu benim ilk köşe yazımdı. İçeriğine bakarsak pek köşe yazısı gibi olmadı. Bu arada köşe yazılarıma bir başlık arıyorum. Önerilerinizi, [email protected] adresine gönderebilirsiniz. Birkaç teşekkür edip mevzuyu kapatalım. Bana bu fırsatı veren Timur Şahin'e, Süleymaniye Sanat Günleri programı için bana ilham veren Gümüşhane Kitap Kulübü'ne ve başkanı Selami Öktem'e, bize yerlerini karşılık beklemeden açan Sis Kültür Cafeye ve desteklerini hiç esirgemeyen Herfene Kültür Sanat Kulübü'ne teşekkürler.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59