banner333

banner309

Spor terörü şimdide Batman’da hortladı

Türkiye Hentbol Erkekler 1. Lig, Can Çağnay Sezonunda mücadele eden temsilcimiz Gümüşhane Belediyesi, 29-27 mağlup olduğu Batman Belediyesi müsabakasının ardından saldırıya uğradı.

Spor 20.11.2017, 02:11
Spor terörü şimdide Batman’da hortladı
banner400

Ligin 8.haftasında lider Batman Belediyespor Gençlik Spor Kulübüne konuk olan temsilcimiz, Batman'da oynanan müsabakadan 29-27 mağlup olarak lideri kılpayı elinden kaçırdı.

Yaklaşık bin kişinin seyrettiği müsabakanın son saniyelerinde sahada meydana gelen karışıklıkta seyirciler sporcularımızı darp ederken, güvenlik tedbiri olmadan sahadan çıkan sporcularımızın otobüsü de yol boyunca taşlandı.

Emniyetin tedbirlerinin yetersiz olduğu, 15-20 özel güvenliğin görev aldığı maçta yaşananlar hentbol adına “kara” gün olarak tarihe geçerken, hentbol merkez hakem kurulunun tüm uyarılara rağmen müsabakanın yüksek temposuna ayak uyduramayan, B klasman genç hakemleri de atayınca derbi maç talihsiz olaylara sahne oldu.

Müsabakada takımıyla aynı renk giyen rakip takım baş antrenörü saha içerisinde girerek hızlı hücuma giden oyuncumuza savunma yaparcasına müdahale etmesi üzerine itiraz eden kulübümüz yardımcı antrenörüne kırmızı kart gösterilmesi sergilenen art niyetli tutumları adeta gün yüzüne çıkardı.

Müsabakanın bitimine 1,5 dakika kala golümüzün verilmemesi, yine müsabaka içerisinde bariz hatalara müsabakanın tansiyonunu yükseltirken son 20 saniye kala rakip takım oyuncusunun kendini yere atmasıyla saha karıştı.

Rakip rakım yardımcı antrenörü olayları yatıştırma ve ayrıştırma çabasındaki takım kaptanımızın arkasından başına vurarak darp ederken, yaşanan kargaşa, arbede ve olaylarda bazı seyircilerin de sahaya girmesiyle sporcularımıza saldırılar yaşandı.

Hakemlerin soyunmada odasına kaçtığı arbedenin sonucunda süresinin bitmemesine rağmen maçı sonlandırdıklarını müsabaka çizelgesiyle takımımıza bildiren hakemler kuralları da çiğnedi.

Salondan ayrılırken hiçbir güvenlik tedbirinin olmamasını fırsat bilen bazı taraftar kılıklı şahıslar takım otobüsümüzü taşladı.

Kulüp yönetimi yaşanan olayları kınarken, detaylı açıklama ilerleyen saatlerde yapılacak.

“Hakemler maçı bitiremeden kaçtılar sahadan”

Olayı yaşayanlardan bir yetkili şunları söyledi: “Rakip oyuncular bizim oyunculara saldırdılar biz de sahaya girdik. Sonra tribünlerdeki seyirciler de sahaya indi. Davul, tokmak fırlattılar soyunma odasına giderken. Yolda da otobüsümüzü taşladılar. Arka cam, stoplar, kaporta taş izleriyle dolu. Hakemler maçı bitiremeden kaçtılar sahadan” 

Geçtiğimiz günlerde BAL liginde şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Kelkit Belediye Hürriyetspor’a Artvin’in Hopa ilçesinde yapılan ve çok sayıda taraftarın yaralandığı ve otobüslerin kullanılamaz hale geldiği olayların ardından Batman’da yaşanan olaylar pes dedirtti. Sporda başarıları arttıkça saldırıların da arttığı Gümüşhane’nin takımlarının güvenlik sorunlarını nasıl aşılacağı sorgulanmaya başlandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45