banner333

banner309

Gümüşhane'de Ercan Muslu Efsanesi

52 yıl sonra ilk kez Gümüşhaneli bir sporcu olimpiyatlarda mücadele etme hakkı kazandı.

Spor 28.01.2016, 08:38 28.01.2016, 08:40
Gümüşhane'de Ercan Muslu Efsanesi
banner400
22 Ocak 2016 günü Dubai’de düzenlenen Standard Chartered Dubai Maratonu’nda elde ettiği başarıyla Rio 2016 Olimpiyatları’nda, aynı yarışmada olimpiyat barajını geçen diğer Milli Atletimiz Meryem Erdoğan ile birlikte ülkemizi temsil edecek olan Gümüşhaneli Milli Atletimiz Ercan Muslu, Gümüşhane Valimiz Sayın Yücel Yavuz’u makamında ziyaret etti.

 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan ile Gençlik Merkezi Müdürü Selman Eroğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette, Milli Atletimiz Ercan Muslu’ya çiçek ve hediye takdiminde bulunan Sayın Valimiz, basın mensuplarımıza yaptığı açıklamada, Gümüşhane imkânları ölçüsünde Milli Atletimiz Ercan Muslu’ya ellerinden gelen desteği her zaman verdiklerini, ancak Milli Atletimizin elde ettiği başarıların tamamen kendisinin bu spora verdiği önem, gönül, azim ve gayreti sayesinde ortaya çıktığını kaydederek, “Ercan Muslu, Dubai’de yapılan yarışmada, hem Gümüşhane’mizi hem de Türkiye’mizi olimpiyatlarda temsil etme hakkı kazanan sporcularımızdan olmuştur. İnşallah olimpiyat yarışmalarına katıldığı andan itibaren de artık olimpiyat sporcusu olma unvanını taşıyacaktır. Kayak dalında ilk olimpiyat sporcumuz olan rahmetli Muzaffer Demirhan’dan sonra Ercan kardeşimiz de olimpiyat sporcumuz olacaktır. Bu yönüyle de, hem çalışmalarına devam etmesi hem de kendisine dikkat etmesi gerekmektedir.” dedi.

 
Ercan Muslu’nun, sessiz, derinden ve azimli bir şekilde çalışarak başarıyı elde etmenin en güzel örneği olduğunu ifade ederek, Gümüşhaneliler ve Türk sporu adına kendisine teşekkür eden Sayın Valimiz,  ayrıca Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve federasyon yetkililerini de gayretlerinden dolayı teşekkür etti.


Ziyarette yaptığı değerlendirmede, 52 yıl aradan sonra olimpiyatlara katılacak ilk Gümüşhaneli sporcu olmasının çok güzel bir duygu olduğunu dile getiren Milli Atletimiz Ercan Muslu da, desteklerinden dolayı Gümüşhane Valimiz Sayın Yücel Yavuz, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan ile ana sponsoru ve kulübü SAYDES’in Genel Başkanı Kürşad Emre Öğretmek ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, “Bu başarıya inandık ve çok şükür 1,5 dakika daha iyi koşarak olimpiyat barajını geçtik. Tabii ki durmayacağız ve tekrar devam edeceğiz yolumuza. İnşallah olimpiyatlarda Gümüşhane’mizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48