banner333

banner309

Gümüş Kızlar hazırlıklara başladı

Türkiye Voleybol Bayanlar 2. Ligdeki temsilcimiz Gümüşhane Gençlerbirliği, yeni sezon hazırlıklarına tam gaz devam ediyor.

Spor 23.08.2016, 19:55 23.08.2016, 19:59
Gümüş Kızlar hazırlıklara başladı
banner400
Temsilcimiz 2.lig’den çıkmak ve Play-Off hedefine ulaşmak için Başantrenör İsmail Yengil ve yardımcısı Özcan Erinmezler yönetiminde salon ve açık havada atletizm antrenmanları ile sezona hazırlanıyor.  



30 yıllık voleybol kariyerinde 5 farklı kulüpte uzun yıllar görev aldığını anlatan Başantrenör Yengil, takımın hedeflerine ve amaçlarına dair açıklamalarda bulundu.



15 yıldır bayan milli voleybol takımlarında görevler aldığını hatırlatan Yengil, “Genç mili takım, yıldız milli takım ile toplam 200 uluslararası maçlarda başantrenör olarak görev aldım” dedi.



Yengil, yeni sezonu 15 Ağustos’ta açtıklarını belirterek, “İlk gün açık havada atletizm antrenmanı yaparak başladık. İkinci koruma egzersizleri ve açık havada atletizm antrenmanları ile geçirdik. Sezon başında olduğumuz için antrenmanlarımızı biraz daha düşük tempoda geçiriyoruz. Antrenman programımızı koruma egzersizleri,  fitnesi, top tekniği, top kontrolü ve açık hava atletizm olarak belirledik” ifadelerini kullandı.  



“HEDEFLERİMİZE ULAŞACAK GÜCÜMÜZ VAR”



Gümüşhane Gençlerbirliği Bayan Voleybol takımının 2.lig tecrübesi olan bir takım olduğunu dile getiren Yengil, “Geçen sezon olduğu gibi bu takımın hedefi yine Plaf-Off’lar ve sonrası bir üst lige çıkabilmektir. 2. ligde ikinci yılını geçiren takımımız bu hedefleri başarılabilecek güçte. Bu gücün yönetimimiz, teknik ekibimiz ve oyuncularımızda farkında olduğu için Gümüşhane halkına Plaf-Off heyecanını yaşatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.



Yengil, “Fikret Orak ve Nizamettin Yılmazer başkanlarımız takımızın Play-Off’a kalmasını çok istiyor. Her iki başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bir dediğimizi iki edtmediler, görevlerini çok iyi yaptılar, sıra bizde” dedi.



“HEDEFLERİMİZE ADIM ADIM GİDECEĞİZ”



“Hedefimize adım adım gitmek istiyoruz” diyen Başantrenör Yengil, şunları kaydetti: “Play-Off hedefine ulaştığımız zaman tamam başardık demeyeceğiz. Play-Off sonrasında son dört takım arasına girmek isteyeceğiz. 28 takım arasından son dörtte kendimize yer edindiğimizde, son iki takım arasına kalıp Gümüşhane Gençlerbirliği Bayan Voleybol takımını bir üst lige çıkarmak istiyoruz.”



Yengil, bu hedefleri için ligin devre arasına girerken ilk dört takım içinde olmaları gerektiğinin altını çizerek, “Devre arasına girdiğimiz zaman takımımızı ve rakip takımları detaylı analizler ederek, ligin ikinci devresi için raporlar çıkartıp hedeflerimiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



“OYUNCULARIMIZ BİZİ MAHCUP ETMEYECEK”



Bir voleybol takımı kurulurken öncelikle 2 tane pasör, 2 tane libero, 3 tane orta oyuncu, 5 tane köşe oyuncu olarak 12 kişilik bir kadro kurmaya dikkat edildiğini vurgulayan Yengil, “ Bizim şuan 10 tane oyuncumuz var. Orta oyuncu mevki için elimizde var olan iki oyuncu sayısını üçe çıkaracağız. Dört tane köşe oyuncumuz var. Bu transfer için çok aceleci davranmayacağız. Başkanlarımız ve yönetimimiz ile konuştuk. Köşe oyuncusu için çok acele etmeyeceğiz, eğer edersek sıkıntı yaşayabiliriz” dedi.



İstenilen oyunculara ulaşmak için iyi çevreye sahip olduğunu ifade eden Yengil, “Yıllardır voleybolun içerisindeyiz. Takımımıza fayda sağlayacak oyuncuları bulacağız. Yaptığımız tüm transferde yönetimiz ile görüşüp tanıdığımız, bildiğimiz ve tecrübeli oyuncuları aldık. İnşallah bu oyuncularımız da bizi mahcup etmeyecek diye düşünüyorum. Orta oyuncu mevkisi hariç transferimizi tamamladık” şeklinde konuştu.



“ARTIK ONLAR DÜŞÜNSÜN”



Geçen sezon Bolu Voleybol takım hocalığı yaparken Gümüşhane’ye karşı bir maç oynadığını anımsatan Yengil, “Buradan galip ayrılmamıza rağmen bize çok zor anlar yaşattılar. Taraftarın atmosferinden çok etkilenmiştik. Bu sezon bu taraftar ile maçlara çıkmak beni şimdiden heyecanlandırıyor. Taraftarımız bu sezonki takıma daha çok güvenmeli ve desteklemelidir. Gümüşhane deplasmanı hiçbir takım için kolay olmayacak, artık onlar düşünsün” ifadelerine yer verdi.



“SPORDAKİ BAŞARI ŞEHRİN MARKA DEĞERİ İÇİN ÖNEMLİ “



Yengil, Gümüşhane’de herhangi bir spor kulübünün başarılı olmasının şehrin marka değerini yükselteceğini dile getirerek şunları kaydetti: “Siz başarılı oldukça takımınız da daha kaliteli oyuncular olur. Bu kaliteli oyuncular takımı, şehri başka kaliteli oyunculara tavsiye edecektir. Bu şekilde Gümüşhane şehri bilinen tanınan daha çok merak edilen bir şehir haline gelecektir. Bizim burada en büyük amacımız şehrin tanıtımına yardımcı olmak.”



Takım olarak bir haftadır Gümüşhane’de olduklarını söyleyen Yengil, “ Halkın bize sıcak davranışları, kaldığımız yerden, yediğimiz yemeğe kadar dikkat edilmesi bizleri çok mutlu ediyor. Gümüşhane Valisi Sayın Okay Memiş’in, Gümüşhane Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen’in bizlere olan ilgileri, bizlere olan çay davetleri takımıma ve bana onur verdi. Bu ortamda çalışan sporcular tabi ki şehri, takımı diğer sporcu arkadaşlarına tavsiye edecektir. Gümüşhane’de voleybol olgusu daha çok gelişecek. Play-Off’a kaldığımızda büyük reklam olacak” değerlendirmesinde bulunan Başantrenör Yengil şöyle devam etti:



“BİZDEN SONRA GENÇ ARKADAŞLARIMIZI YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”



“Bizler burada geçici insanlarız, memleketimiz İzmir, zamanı geldiğinde buradan gideceğiz. Gümüşhane’de Voleybola ilgi duyan Beden Eğitimi Öğretmeni arkadaşlarım, BESYO’da okuyan öğrenci kardeşlerimiz ve sporsever arkadaşlarımızı antrenmanlarımıza davet ediyorum. Bu arkadaşlarımızın antrenman yaparak aramızda görmek beni kesinlikle rahatsız etmez. İstedikleri zaman voleybol konuşup, soru cevap yapabiliriz. Yeter ki sporsever, voleybol sever arkadaşlarımız bize ulaşsın. Bizden sonra genç arkadaşlarımızı yetiştirmek istiyoruz.”



“TAKIMA KAPTAN DEĞİL ABLALIK YAPACAĞIM”



Ankaragücü ve Trabzon Voleybol takımlarında şampiyonluk yaşayan ve bu sezon temsilcimiz Gümüşhane Gençlerbirliği Bayan Voleybol Takımının kaptanlığını yapacak tecrübeli orta oyuncu Gülcan Tokmak ise,” Genç bir takıma sahibiz. Takımımızda önceden tanıdığım arkadaşlarım var. Ben arkadaşlarıma göre daha tecrübeliyim. Bu nedenle yönetimimiz ve hocamız kaptanlık rolünü bana uygun görmüşler, bu göreve layık görüldüğüm için herkese çok teşekkür ederim ama kaptanlık benim için sadece bir sıfat. Takımıma ablalık yapacağım” ifadelerini kullandı.



Voleybol kariyerine 12 yaşında ailesinden uzak bir şekilde başladığını belirten Tokmak, “Voleybol hayatıma Numunespor’da başladım. Ankaragücü ve Trabzon İdmanocağı kulüplerinde birinci lige yükseldim. Bu başarıyı Gümüşhane’de de yaşamak istiyorum” dedi.



Tokmak konuşmasını şu cümlelerle tamamladı:  “Seramiksen’de oynarken İsmail Hocamız ile çalışma fırsatı bulmuştum. Birbirimizi iyi tanıyoruz. Antrenmanı ve çalışmayı seven bir teknik hocadır. Bizleri çok iyi çalıştırıyor. Oyuncu grubu olarak antrenmanları çok iyi geçiriyoruz. İşi baştan sıkı tutarak sezon sonunda hedeflerimize ulaşmak istiyoruz. Gümüşhane Gençlerbirliği voleybol takımında oynamamızda vesile olan herkese, bize çok sıcak davranan Gümüşhane halkına ve takımımızı takip eden Olay Gazetesine çok teşekkür ediyorum.”



Sinan Uçar / Olay Gazetesi

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45