banner333

banner309

GÜDAK sporcuları doğa yürüyüşüne başladı.

GÜDAK sporcuları doğa yürüyüşüne başladı.

Spor 02.04.2017, 22:23 03.04.2017, 16:47
GÜDAK sporcuları doğa yürüyüşüne başladı.
banner400

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, kayak sezonu nedeniyle ara verdikleri doğa yürüyüşlerine yeniden başladı.

Kulüp üyesi 17 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüş merkeze bağlı Çaltılı köyü kırsalında başladı. Çaltılı yaylasına ulaşan ve buradan Gangel mevkiine geçen sporcular Çamlıköy köyü Meletli Mahallesinden, Merkez Mahallesine ulaşarak 16 kilometrelik parkuru 5 saatte tamamladı.

Güneşli bir bahar gününün tadını doyasıya çıkaran sporcular, özellikle orman içinde yer yer kalınlığı 1 metreyi bulan karlı parkurdan yürümek zorunda kalırken, sporcular baharın yeni yeni etkisini gösterdiği coğrafyada yüksek rakımlı zirvelerden manzaranın tadını çıkardı.

Parkur boyunca 2 kilometrelik kesimde ciddi kar kütlesi ile karşılaştıklarını ve bunun uzun zamandır doğa yürüyüşü yapmayan sporcuları oldukça zorladığını kaydeden organizasyon sorumlusu ve kulüp başkanı Mustafa Akbulut, kış mevsimi boyunca yürüyüş yerine kulüp üyeleriyle kayak sporuna ağırlık verdiklerini, baharla birlikte yeniden doğa yürüyüşlerine başladıklarını söyledi.

Yıllardan beri olduğu gibi yine 2 haftada bir Pazar günleri doğa yürüyüşü düzenleyeceklerini kaydeden Akbulut, Ramazan ayına kadar yürüyüşlere periyodik olarak devam edeceklerini belirterek, doğaya ve yürüyüşe meraklı herkesi etkinliklerine beklediklerini söyledi.

Coğrafyasının çok büyük bir kısmının dağlık olması nedeniyle Gümüşhane’nin doğa yürüyüşü için oldukça uygun bir şehir olduğunu ifade eden Akbulut, “Şehrin stresinden yorulan ve bunalanlara Gümüşhane’nin yüksek zirveleri adeta gençlik iksiri gibidir. Binlerce zirveye ev sahipliği yapan Gümüşhane’de biz de kulüp olarak hem buraların tanıtımına katkı sağlamaya çalışıyor hem de sağlıklı yaşam için yürüyoruz” dedi.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09