banner333

banner309

07.08.2018, 11:44

Sokaklar Bizim.!!!!

                    Cadde sözcüğüne göre  sokak sözcüğü biraz gölgede kalsa da yaşanılabilinir bir kentte sokak en alt birim olarak  bizi etkileyen ve yaşantımıza yaşantı katan mekanlardır..

                   Örneğin,çıkmaz sokak vardır da  çıkmaz cadde yoktur.. Bizim sokak deriz de bizim cadde demeyiz ..Bunun anlamı sokak için var olan aidiyet duygusunun cadde için var olmamasıdır…Dolayısıyla şehir sokakları kamusal alan olduğu kadar  oralarda  oturan sakinler içinde bir okadar  mahrem yerlerdir. Evimize girmeden sokağımıza girdiğimizin farkında olarak kendimizi güven içinde hissettiğimizi her halde yaşıyorsunuz dur.” Burası benim sokağım. Şu evde oturuyorum,” derken içimizin ne kadar rahat olduğunu söylemeye bilmem ki gerek varmı?

                   Hanımların saatlerce  ayak üstü  yaptıkları sohbetler  ,birlikte yudumlanan ikindi çayları ,balkon sohbetleri, çocukların oynadığı :Köşe kapmacalar, sek-sek oyunları ,bisiklet binmeler ,bazen mahalle düğünleri  hep Bu mekanlarda geçmiyor mu? Demokratik talepler hep bu sokaklarda dile getirilmiyor mu? Bu sebepledir ki sokaklar bizim sokaklarımızdır.

                  Araba işgallerini saymazsak  yinede sokaklarımız bizim sokaklarımız  diyerek genel olarak ifade ettiğimiz konumuzu özele indirgeyerek   kentimizin iki sokağı ile ilgili,(Kıbrıs çarşısından başlayarak,  topal- Toki Mahallesine  giden ve Hasanbey Caddesini  kendine paralel ,  bir üst yola bağlıyan Şehit Piyade çvş. Ercan Soydaş  sokağı) olarak sokak sakinlerinin yakınmalarına  yerel yöneticilerimizin neden kulak vermediklerine  kısaca değinelim dedik.

                  Sokak sakinleri; “altın kalpli insanların şehrinde  en az gümüş görünümlü sokaklar olması gerekir”. Şeklinde yakınarak,, Toki Mahallesine giden  sokak için “ kanal kazma işi  bittiği halde, onarım işine hala neden başlanılmadığını? “ sorguluyorlar.  Toz toprak içinde kalan  sokakta yaşanan olumsuzluklara bir an önce  son verilmesini istiyorlar. Ayni görüş, Hasan bey caddesini kendine paralel bir üst yola  bağlıyan Şehit Piyade Çvş. Ercan Soydaş  Sokak’ı içinde geçerli.Bir inşaatın sebep olduğu görüntü kirliliğini “kaderine terk edilmiş” olarak niteleyen yöre sakinleri bunun kabul edilemez olduğunu  kaydederek  Sokak tabanının ya kaldırım veya asvaltla kaplanmasını, fenne ve usule uygun olarak Şehidimizin  adına yaraşır şekilde  onarılması  gerektiği görüşünde birleşiyorlar

          Kamuoyundaki algılanmasıda hiç kuşkusuz bu doğrultudadır..Mahalle muhtarının haberi var mı? O’ nu bilmiyorum..

         Netice itibarı ile, sokak sakinleri ve sokakların  bulunduğu Hasan bey mahallesinde   yaşayanlar,  “ Şehre yeni bir görüntü kazandırmaya çalışan değerli Belediye  Başkanlerı sayın Ercan Çimen ‘den İlgi ve yaptırım bekliyor ve ekliyorlar.” Eğer iş bize düşüyorsa o nada varız. Yeterki, “Altın Kalpli İnsanların Şehri”  ,Şehir halkına yaraşır bir görünüme kavuşturulsun.”. diyorlar…,,

         Çünkü:”Sokaklar şehrin aynasıdır”.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39