banner333

banner309

Üstün’den Nevzat Kösoğlu’na Vefa Ziyareti !

Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün Türk fikir ve siyaset hayatının önemli isimlerinden Nevzat Kösoğlu’nu tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti

Siyaset 26.09.2013, 14:38
 Üstün’den Nevzat Kösoğlu’na Vefa Ziyareti !
banner400

Üstün, Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’nde bir süredir tedavi gören Nevzat Kösoğlu’nu ziyaretinden önce hastane başhekimi Prof. Dr. Enver Özdemir’den Kösoğlu’nun durumu hakkında bilgi aldı.

 

Kösoğlu’nu Hasta yatağında bilinci yerinde olarak ziyaret etme imkanı bulduğu için memnuniyetini ifade eden Üstün, Kösoğlu ve yakınlarında acil şifalar diledi. Ziyaret esnasında Feramuz Üstün ile Nevzat Kösoğlu arasında ilginç diyalog yaşandı. Önemli düşünce adamlarından olan Nevzat Kösoğlu hasta yatağında son günlerde Türkiye’de yaşanan gelişmelerden bahsederek “Herşeye rağmen milletimizi şirazesinden ayıramamışlardır” dedi.

 

Bugün Ortadoğu’da yaşanmakta olan kardeş kavgasına dikkat çeken Kösoğlu Türkiye’nin bu oyuna düşmemesini binlerce yıllık kardeşlik birikimine bağladı. Herşeye rağmen milletimizin yoluna devam edeceğine değinen Kösoğlu şunları söyledi: Binlerce yıllık kültür birikimi olan milletimizin arasına sokulan ayrılık nifakları boşa çıkacaktır. Milletimizin bugünkülerden daha büyük badireler karşısında silkinerek ayağa kalkmasını becermiştir. Milletini seven herkesin her türlü tehlikelere karşı uyarı vazifesini yapması bir görevdir. Ancak bunu yaparken gereksiz korku ve vehimlere sürükleyerek düşmanlık tohumları atılmamalıdır.

 

Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün’e çalışmalarından dolayı takdir ve teşekkürlerini sunan Nevzat Kösoğlu başarılı hizmetlerinde Allah’dan duacı olduğunu ifade etti. Feramuz Üstün de Kösoğlu’na Türk düşünce hayatına katkılarından dolayı, özellikle kendisinin de içinde bulunduğu büyük bir gençliğin eğitimine gösterdiği çabalardan dolayı teşekkür etti.

 

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Üstün, “Nevzat Kösoğlu gibi değerlerimiz için ne kadar çaba göstersek azdır. Hasta yatağında bile memleket ve milletin selametine kafa yoran bu gibi insanımıza çok şey borçluyuz. Allah’dan acil şifalar vermesini ve tekrar aramıza dönmesini diliyorum” dedi.

 

 

NEVZAT KÖSOĞLU KİMDİR?

7 Ekim 1941 tarihinde Erzurum’un İspir ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesi’ni ve İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsünü bitirdi. 1964’de gazeteciliğe başladı. Babıali’de Sabah Gazetesi’nin Ankara temsilciliğini yaptı. Askerlik görevinden sonra avukatlık mesleğinin yanı sıra Söğüt dergisini çıkardı. Ötüken Neşriyat’ı kuranlar arasında yer aldı ve yönetti. 1970 yılında MHP Genel Sekreter Yardımcılığına seçildi. 1977 genel seçimlerinde MHP’den Erzurum milletvekili olarak parlamentoya girdi. 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra bir buçuk yıl tutuklu kaldı. Daha sonra kendini fikir ve düşünce alanına adadı. 14 ciltlik Büyük Türk Klasiklerini yayınladı. Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanlığı yaptı. 2009 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görüldü. Çok sayıda yayınlanmış eseri bulunmaktadır.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11