banner333

banner309

Tezatlık Var !

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, işsizlik oranı yüzde 5,8 olan Gümüşhane’nin milli gelir sıralamasında 62.sırada olduğunu belirterek bunun büyük bir ‘tezat’ olduğunu söyledi.

Siyaset 25.12.2012, 10:17
Tezatlık Var !
banner400
 Yaptığı açıklamada Gümüşhane’nin işsizlik oranının en düşük üçüncü, istihdam oranının da en yüksek üçüncü il olduğunu hatırlatan Demir, buna karşın ‘Satın alma Gücü Paritesine Göre’ kişi başına düşen milli gelir sıralamasında ve Kalkınma Bakanlığının 2011 yılındaki ‘Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Sıralamasına (SEGE)’ göre 62. sırada olduğunu belirterek, “Bütün rakamları bir araya getirdiğimizde şöyle bir sonuç ortaya çıkıyor: Gümüşhane insanları çalışmada 3. sırada fakat emeğinin karşılığını almada 62. sıradadır ve bu büyük bir tezattır. Bu tezadın ortadan kaldırılabilmesi için ilimizdeki iş gücünün değerlendirilebileceği yüksek gelir getirici sektörlerin teşvik edilmesi gerekmektedir.” dedi. 

Türkiye’de insanların en fazla çalıştığı üçüncü il olan
Gümüşhane’de mevcut sektörlerde çalışanların daha fazla gelir sağlamasının yollarının aranması gerektiği dile getiren Demir, buna örnek olarak ta ilde en önemli istihdam kaynağı olan tarımda çalışanların devletin verdiği desteklemelerden daha fazla pay almasının sağlanması gerektiğini söyledi.

Tarımsal desteklerin Zigana Dağını bu tarafa geçmekte zorlandığını ifade eden Demir, “Sahildeki illere yapılan Tarımsal Desteklemeler ilimize de yapılacak olsaydı, çiftçilerimiz emeklerinin karşılığını daha fazla alacak ve ekonomik ve sosyal yönden daha rahat yaşayacaklardı. İlimizdeki mevcut ve yeni tesis edilecek sektörlerin oluşturulması ve geliştirilebilmesi için bir cazibenin olması gerekmektedir. Yani ilimiz yatırımcı ve çalışanlar açısında diğer illere göre cazip hale getirilmelidir. Bu açıdan da Uluslar Arası Rekabet Araştırmaları Kurumu(URAK) tarafından yapılan bir araştırmaya göre İller Arası Rekabet Genel Endeksi (2009 -2010) sıralamasın da
Gümüşhane 77. sıradadır. Yani çok cazip görünmemektedir. İlimizin diğer illere göre tercih edilebilir bir hale gelebilmesi için altyapısını düzeltilmesi ve kurumlarının gerçekçi çalışmalar yapması gerekmektedir. Yoksa hepimiz biliyoruz ki lafla peynir gemisi yürümüyor.” diye konuştu.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (1)
oısman nuri göker 11 yıl önce
SYIN AKIN DEMİR .GÜMÜŞHANENİN İHRACAT SIRALAMASINI 77. OLARAK BELİRTMİŞTİR.HALBUKİ 81 İLİN SONDAN İŞKİNCİSİDİR BİLİNE.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11