banner333

banner309

Sabri Varan: Rüşvetsiz Belediye Vaat Ediyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi Gümüşhane Belediye Başkan adayı Sabri Varan, Gümüşhane’de Lale Devri’nin biteceğini, 31 Mart’tan sonra israfsız, rüşvetsiz belediye vaat ettiklerini söyledi.

Siyaset 14.02.2019, 14:00
Sabri Varan: Rüşvetsiz Belediye Vaat Ediyoruz
banner400

Milliyetçi Hareket Partisi Gümüşhane Belediye Başkan adayı Sabri Varan, Gümüşhane’de Lale Devri’nin biteceğini, 31 Mart’tan sonra israfsız, rüşvetsiz belediye vaat ettiklerini söyledi.

Varan, MHP Gümüşhane İl Genel Meclisi adayı İlber Bal’ın düzenlediği toplantıya katıldı. Varan, burada yaptığı konuşmada, Gümüşhane’de sıkıntılı bir süreç yaşandığını ve bu sıkıntılı süreçte vatandaşların vesayet altında tutulduğunu belirtti.

Vatandaşın, özgürlüğünün kısıtlandığı, tehdit edildiği, yeri gelince dövüldüğü bir mahalli idari yönetiminden kurtulmaya çok az bir zaman kaldığını ifade eden Varan, şöyle devam etti: “Allah’a şükrediyoruz, partimize de teşekkür ediyoruz ki iyi bir kadroyla Gümüşhane’yi ehline emanet için çalışıyoruz. Gümüşhane’nin bu karamsar tablosundan, ötekileştiren, ayıran yok sayan, Gümüşhaneliyi 8-10 kademeye bölen ayrımcı yönetimden kurtulmak için güç birliği ile el birliği ile hep beraber Milliyetçi Hareket Partisi olarak çalışıyoruz. Sizlerde bizler gibi bu heyecanı duyuyorsunuz. Bu şehir bizim, bu şehir hepimizin, bu şehir Gümüşhane’de doğanların şehri diye sınırlamamız lazım. Bu şehir, bu şehirde yaşayan, bu şehirde okuyan öğrencinin, bu şehre buraya göçüp ticaret yapan esnafın, burada doğan, burada büyüyen veya bir şekilde görevi dolayısıyla burada bulunan herkesin şehridir. Bunu böyle kabul ediyoruz bunu böyle kabul ettiğimiz için de burada misafir olan öğrencilerimizle, memur arkadaşlarımızla, polislerimizle, askerlerimizle ilgili neler yapabiliriz, buna kafa yorduk, yoruyoruz.”

“Gümüşhane İmar Rantına Odaklandı”

Gümüşhane’de sosyal belediyeciliğin iflas ettiğini, Gümüşhane’nin imar rantına odaklandığını dile getiren Varan, “Belediyeciliği yüksek bina yapmak yüksek binadan rant elde etmek şeklinde anlayan bir irade var karşımızda. Oysaki kendi partilerinin felsefesinde bile Cumhurbaşkanımızın felsefesinde bile böyle çarpık yapılaşma böyle yüksek binalar usulsüzlükler bunlar yok. Onların da uyarılarına rağmen onların Gümüşhane ye son bir yılda her iki ziyaretinde de dikkat çekmesine rağmen gözünü rant bürüyen bir irade, değil Gümüşhane halkını Cumhurbaşkanımızı bile dinlemeyecek kadar hizadan çıkmış. Durum bu. Gümüşhane de ben yaptım oldu ben dedim oldu. Gümüşhaneli ne der?   Umurunda değil. Gümüşhaneli buradan payını alamıyor almasın şu on kişilik bir grup aldı mı tamam bakış bu.  Herkes 1 Nisan’ı bekliyor. Bunlardan ne zaman kurtulacağız, diye. Bunların zulmünden baskısından ne zaman kurtulacağız. Arkadaşlar şehrimizin çok büyük problemleri var. Esnafın var, öğrencinin var, öğretim üyesinin var bu şehirde yaşayanın var ama bu şehirde yaşayan insanın yükünü alacağımız yerde bu insanların yükünü artıracak uygulamalara girmişiz. Vatandaş su kullanır suya zam yapılmış. Otobüse biner taşımaya zam yapılmış. Emlak vergisi verir on kat artırılmış. Bu insanlar Gümüşhane’de yaşayarak bir bedel ödüyorlar. Bu bedeli hep beraber ödüyoruz. Burada yükü artıran değil yükü alan sosyal belediyecilik yapan bir iradeye idareye ihtiyaç var. Biz Gümüşhanelilerden su parası almayacağız. Hemen ses geldi nasıl finansa edeceksin, diye. Şu cevabı verdik; şu duvarlara asılan resimleri asmayacağız. Resimlerin parası Gümüşhane’nin bütün su parasını karşılıyor. Bu kadar basit bir kalem. 5 yılda 10 milyon liranın üstünde reklam ve propagandaya para harcanmış. Gümüşhane bu kadar zengin bir ilmi? Yıllık 2,5 milyon tanıtıma para harcayan para ayıran bir belediye var ama kar yağdığı zaman kar mücadelesi yapacak aracına mazot alamayacak da bir belediye var” eleştirisinde bulundu.

“Belediye Mazot Alamıyor”

Çöp arabalarının benzinlikten geri döndüğünü, petrolcünün 2 milyon lira alacağı olduğunu kaydeden Varan, konuşmasına şöyle devam etti: “İşletme batacağım diyor. Para alamazsam nasıl vereyim diyor. Mazot alamıyor ama bizim ki lale devrinde yaşıyor. Çiçekçiye 5 tane daire veriyor borcuna karşılık 1,5 milyon liraya yakın borç var. Arkadaşlar lale devri bitmiştir. Yeniden atılım yeniden insana insan olduğu için değer veren seven kucaklayan kapısını açan bir idare vaat ettik. Geldiğimiz gün inşallah bunu göreceksiniz. Bu şehirde fındığa fıstığa 5 milyon lira para harcanıyor. Araba süren direksiyon çeviren insanın tazminatı ödenmiyor. Mesaisi ödenmiyor yani bu şehir, insanı yok sayıyor.  Oysa her şey insan için insanı yaşat ki devlet yaşasın felsefemiz yok muydu bizim vardı. Peki, bizde Gümüşhane’de şuanda bu var mı yok, kimi yaşatacağız. Gümüşhane 10 kişinin Gümüşhane’si değil. Gümüşhane 150 bin Gümüşhanelinin Gümüşhane si, Gümüşhane hepimizin Gümüşhane’si. Gümüşhane’nin geliri de bizim zararı da bizim kederi de bizim neşesi de bizim. Kederimizi paylaşacağız azaltacağız, sevincimi paylaşacağız çoğaltacağız. Kader birliği yapacağız, biz bunu vaat ediyoruz. Bir kişiye yaptığımız bir uygulamayı diğer kişiye farklı bir uygulama yapmayacağız. Bu şehirde ranttan dolayı kayıp 50 milyon lira para var. Biz bunun takipçisi olacağız. Biz millete bey olmaya gelmiyoruz. Biz milletin hizmetkarı olmaya geliyoruz. Millet bunu görecek inşallah. Referansımız geçmişimiz. Ne zaman 2002-2007 arasında insanlar bizim çalışmamızı gördüler davranışımızı gördüler bize inançları oldu. Bugün 10 sene sonra bu davet geliyorsa geçmişte yaptığımız insani davranışlardan ve şehrimize kazandırdığımız eserlerdendir. Hiç kimse hiç bir şey unutmuyor. Sakın unutulur diye aklınızdan geçirmeyin bugün yaparsın 10 yıl sonra önüne gelir tıpkı bugün bizim önümüze getirildiği gibi bize insanlar gelmiştir işini kolaylaştırmışızdır, yardımcı olmuşuzdur. İsrafsı, rüşvetsiz bir belediye vaat ediyoruz. Bunun altını çiziyorum israf olmadığı zaman rüşvet olmadığı zaman Gümüşhane başka bir şey istemiyor.”

“Üniversite Öğrenci Sayısı Azalıyor”

Gümüşhane’de son yıllarda öğrencilerin Gümüşhane Üniversitesini tercih etmede azalma olduğunu ve öğrenci sayısının da buna paralel olarak azaldığını belirten Varan, “Son yıllarda Gümüşhane tercih edilmiyor. Ben inanıyorum ki bunda YÖK ün sistem değişikliğinin yanında Gümüşhane yerel yönetiminin de öğrencilere bakışı yatmakta. Biz yeniden Gümüşhane’yi tercih ettirmek için kontenjanların dolup yeni bölümlerin açılması için biz şunu vaat ettik, öğrenciler ikametgahlarını Gümüşhane’ye aldırmaları halinde belediye olarak yemek parasını yıllık olarak karşılayacağız. Günlük on lira yirmi lira değil sistemli Bir şekilde adil bir şekilde ikametgahı olan her öğrenciye bu destek bizim hizmet süremizce 5 yıl boyunca verilecektir. Öğrencilerden de bunu diğer arkadaşlarıyla paylaşmasını istiyorum. Sizi biz buradan Gümüşhane düşmanı değil size Gümüşhane nin fahri turizm elçisi olarak Gümüşhane’yi seven birisi olarak göndermek istiyoruz bunun içinde Gümüşhane’nin tarihi turistik dini mekanları hepsi belediye imkanlarıyla ücretsiz olarak hem yerli halkımıza hem öğrencimize gezdireceğiz. Dolayısıyla hem hemşerilerimize hem öğrencilerimize de bu değerleri ücretsiz tanıtacağız. Onları buradan gönderdiğimiz zaman Türkiye’de Gümüşhane’nin her yıl mezun olan 4 bin tane turizm elçisi olacak. Burada kazanan Gümüşhaneli olacak. Bize güvenin ekibimize güvenin bu söylediklerimizi de kafanıza yazın yanlışımızı duyduğunuzda karşımıza adam gibi durun. Ben bunu açıklıkla söylüyorum.” Diye konuştu.

MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Musa Küçük  yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin cumhur ittifakını hatırlatarak başladığı konuşmasında, “İki siyasi lider, bu dönemde ortaya devletin bekasın koydu. Beka ülkenin geleceği, ülkenin bağımsızlığı demektir. Bu kadar önemlidir” dedi.

“Hükümet Bizim de Hükümetimiz”

MHP’nin Gümüşhane’de 24 Haziran seçimlerinde ikinci parti olduğunu kaydeden Bal, şöyle devam etti: “MHP olarak Sabri Beyi seçmemizin iki nedeni var. Bir tanesi şudur, biz burada ikinci parti olduk belki milletvekili çıkaramadık ama bu ikinci parti olma bize bir sorumluluk yükledi. Ne yükledi bütün siyasi partilere eşit davranılacak. Mevcut belediye başkanından memnun olmayan her vatandaşın oylarını alabilecek Gümüşhane’ye hizmet edebilecek bir adayla yola çıkmamız lazım. İkincisi de gerçekten seçildiği zaman mevcut belediye başkanından Gümüşhane’yi daha ileriye taşıyacak güce sahip olması lazım.  Sabri Bey’e bu teklifi götürdük teşekkür ediyoruz.  Sağ olsun teklifimizi kabul etti, MHP’nin adayı olarak Gümüşhane’ye geldi çalışmalarına başladı. Takdir Gümüşhane’nindir. Hükümet bizim de hükümetimiz bunu anlamayan vekil de olsa belediye başkasını da olsa bedelini öder. Cumhur ittifakının 2 tane adayı var birisi Sabri Varan, diğeri de mevcut belediye başkanıdır.  Burada partiler yarışmıyor şahıslar yarışıyor. Bu seçimlerde kaliteyi ahlakı vizyonun gerçekleşeceğine inanıyoruz

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (3)
Lütfullah 5 yıl önce
Siz ne tefinizde böyle rüyalargörüyorsunuz. Acaba şu lafları kim dedi bilin bakalım: Gümüşhaneliler çok pis, dişlerini bile fırçalamıyorlar, kokuyorlar. Ben Gümüşhanelilere hijyeni temizliği öğreteceğim. Sigara ve ter kokusundan yanına yaklaşılmayan bir kişinin ev gezmelerindeki cümleleri. Siz böyle mi seçim kazanacaksınız!
Vahap 5 yıl önce
Musa küçük ak parti genel merkezinden uyarı almadınız galiba. Bu şehirde cumhur ittifakı adayı yoktur! Olan illerde tek adayvardır. Siz bu söylemle daha en baştan milleti kandırmaya çalışıyorsunuz. Cumhur ittifakı adayı olsaydı ya ak parti ya MHP’den aday gösterilirdi. Ercan açıkladı topa tuttunuz, vekiller söyledi sustunuz, şimdi yine aynı numara. Ayıptır! Şu net kesinlikle kaybedeceksiniz. O zaman bu halktaki katşılığınızı 1 Nisa’n size hediye edecek
Cihan 5 yıl önce
Evet sayın sabrı beye soruyor sol tarafında oturan daha düne katar meh epeyi ve AKP yi hirsizlikla sucluyordu şimdi acaba ne değiştide şimdi MHP den meclis üyesi oldu
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39