banner333

banner309

Sabri Varan: 4,5 Puan Öndeyiz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Belediye Başkan adayı Sabri Varan, düzenlediği basın toplantısıyla projelerini tanıttı.  

Siyaset 26.03.2019, 14:00 26.03.2019, 14:04
Sabri Varan: 4,5 Puan Öndeyiz
banner400

Milliyetçi Hareket Partisi İl başkanı Nadim Aydın ve belediye meclis üyesi adaylarının da katılım gösterdiği programa yerel ve ulusal medya temsilcileri de katıldı.

Adaylık sürecinin ne şekilde geliştiği ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Gümüşhane Belediye Başkan adayı Sabri Varan, “ Türkiye’nin geleceği için partilerimizin oluşturduğu bir birliktelik var. Türkiye de yaşanan sıkıntıların daha rahat atlatılması için Cumhur ittifakı oluşturuldu. Bu ittifakta da ana ortak olarak MHP ve AK Parti yüksek seçim kuruluna bir teminat vererek bu birlikteliğin bir seçim birlikteliği olmadığını bunun nihai hedefinin ilahi kelimetullah’a kadar var olacağını her iki partide beyan etmiştir. Bu birlikteliğin ülkenin beka probleminin olduğu her zaman aralığında ortaya çıkacağını ve seçimin çok ötesinde bir amaç güttüğünü bildiren manifestoyu Yüksek Seçim kuruluna verdikten sonra hepinizin de bildiği gibi bu birliktelik ülkeyi bir uçurumun kenarından aldı. 15 Temmuzda Milliyetçi Hareket Partisi liderinin Cumhurbaşkanının Marmaris’ten İstanbul’a inene kadar geçen sürede duruma vaziyet etmesi ülkemiz adına kontrol etmesi ve Reis-i Cumhur İstanbul’a indikten sonra buyurun yetki sizde diye devam etmesi bu kardeşliğin vatan için yapılan bu fedakârlığın ilk adımlarından birisiydi.  Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine destek vererek Türkiye’nin önündeki her engeli aşması hususunda büyük bir gayret göstermişlerdir. Genel başkanlarımızın ülkemize karşı yaptıkları fedakârlıklar ortada sizin de ilinize karşı vazifeniz göreviniz bitmedi bu nöbeti sizde ilinizde tutacaksınız diye talimat gelince bizde geldik ve kampanyamızı başlattık” ifadelerini kullandı.

“Halkımızın Teveccühü Bizi Motive Ediyor”

Milletvekilliği yaptığı yıllarda bıraktığı Gümüşhane İle şu an karşılaştığı Gümüşhane’nin çok farklı olduğunu ifade eden Varan, “ 2019 yılında Gümüşhane sosyal ilişkiler olarak, ticari olarak eskiye benzemiyor. İnsanımız kendi kabuğuna çekilmiş ve yalnız bırakılmış. İşsizlik bütün yakıcı etkileriyle bizim ilimizin de üzerine sinmiş. İşsizliğin getirdiği göç var. Türkiye de nüfusu azalan tek iliz. Kampanya sürecinde gördük ki halk bizi unutmamış. Halkımızın teveccühü bizi motive ediyor” dedi.

“Gümüşhane’de Büyük Değişim Beklentisi Var”

Gümüşhane Belediye Başkanlığına aday olmasını ise şu sözlerle değerlendiren Varan, “  Adaylık sürecinde Gümüşhane de büyük bir değişim beklentisi vardı. Mevcut iktidar partisinin adayını değiştireceği beklentisi vardı. Yapılamayan icraatların bir bakiyesi olarak bu beklenti oluşmuştu. Fırsat iyi kullanılamadı. Verilen şansı değerlendiremediler. Halk ile bir gönül bağı kurmanız gerekir. Apartmanlar yapabilirsiniz, gökdelenler yapabilirsiniz ama gönüllere giden yolu ihmal ederseniz kazanamazsınız. Gümüşhane de gördüğümüz tabloda kâğıt ve broşürlere gönül yazmakla gönüle girilmiyor. Gönle girmenin yolu hizmet etmektir. İnsanların derdiyle dertlenmektir. Her şeyi çözeceksiniz diye bir durum yoktur. Ama hemşerimiz gayretinizi görürse size hakkınızı teslim eder. Geldiğinde sizi bulamazsa makam boşsa makam yerinde yüz tane makam sahibi olursa işte bugün ki gibi arap saçına döner ilişkiler. Kimin ne aldığı ne verdiği belli olmayan bir ortamdayız. Bu sıkıntılar ki Gümüşhane de bir mahalli idareler değişimini zorunlu hale getirmiştir. Şu anda kampanyamızın en büyük şansı rakibimiz. Bunu göremedi Ak parti. Görseydi biz de büyük bir beklenti içinde olacağımız bir durumu yakalayamayabilirdik” sözlerini kullandı.

“Cumhur İttifakına Sadık Kaldık”

Cumhur ittifakı ile ilgili tartışılan konulara değinen Sabri Varan,” Türkiye de 81 ilde Cumhur ittifakı var, 51 ilde tek adayla seçime gidiliyor diğer illerde de yarış yapılıyor. Niye yarış yapılıyor çünkü birinci partide ikinci partide cumhur ittifakının adayı olduğu için ikisinden biri kazanıyor. Burada bir yarış olmasının esprisi yok. Aradan İYİ parti ya da CHP’nin çıkabileceği bir il olsa burada da ittifak olurdu. Burada o risk olmadığı için Cumhur ittifakı iki adayıyla da partiler yarışıyor. Ama burada Milletvekilleri daha olgun daha duyarlı Cumhur ittifakının ilkelerine saygılı tavrının yanında il başkanının tavrının yanında maalesef Belediye başkanı ve belediye çalışanları kaynaklı bir hazımsızlık söz konusu. Afişlerimiz indirildi. Araçlarımız seçim kuruluna şikâyet edilip durduruldu. Afişlerimizin üzeri kapatıldı. Görüntülü ekran istedik bize lütfedip cevap bile vermediler, kiraladık getirdik Yüksek Seçim Kuruluna şikâyet ettirilip o televizyonun dönmesini bir gün engellediler. Örneklerini gösterdik durdurduk. Yani boğmaya çalıştılar bizi. Buradan da şiddetle eleştirdiğimizi bu tavrın Gümüşhane’ye yakışmadığını söylüyorum. Kaldı ki bu demokrasiye de özgürlüklere de yakışmaz. İnsanlar hür iradeleriyle başkanı seçecekleler. Bu süreçte gördüğümüz sen onlarla nasıl resim çekildin, sen onun paylaşımı nasıl beğendin, seçimden sonra göreceksin gibi söylemleri belediye başkanından da belediye çalışanlarından da defalarca yaşadık. Benim listeme yazdığım meclis üyelerine saygı duymak yerine gerek Nurcan Hanıma Gerek Abdullah Bey’e gerek Seda’ya gerek se seda hanıma tek tek ulaşıp bunları söylediler. Bunu Mustafa Canlı da mevcut başkan da yaptı. Böyle bir şey olur mu? Senin listene yazacağın adama saygı duyarım. Bir tanesi de diyemez ki Sabri Varan geldi de bana kinayeli konuştu, sitem etti. Saygı duyarım. Halka şikâyet ettik. Kendi partisine şikâyet ettik. Cumhur ittifakına yakışır bir yolla yürüyelim dedik ama iki tane demir profil imara aykırı diye zabıta başında bekledi. Anlatmak istediğimi zannedersem anladınız” dedi.

“Ne Kadar Borcu Olduğunu Bilmeyen Belediye Var”

Kendilerine yönelik saldırılara bir türlü anlam veremediğini söyleyen Varan, “ Neyden bu kadar korkuyorlar. Bizden mi kanunda mı gelecekten mi korkularını doğrusu belediyeyi teslim aldığımızda hesaba kitaba baktığımız zaman cevabını vereceğiz. Ama bizim buradan anladığımız şu ki, ne yaptığını bilmeyen kaç lira borcu dahi olduğunu bilmeyen bir belediye yönetimi var. Kim ne kadar ne almış ne vermiş borcunu bilmeyen bir belediye başkanı var. Belki de çalışan personel sayısını da bilmiyor. Her şey darmadağın bir durumdadır. Son günlerde bir çiçek firması belediyeyi icraya vermiş. Birde açıklama yaptırmışlar peşine. Bunun 200 bin lirası Mustafa Bey’den kalmıştı. Gerisine de masa sandalye kiralamıştık diye. Mustafa beyden kalan borcu 5 yıl önceden vermeyerek zaten hemşerinizi batırdınız. Onun üzerine 1 trilyonu geçen miktarda borçlanmışsınız. Ama Bektaş çiçekçiliğin parasını ödemişsiniz. Gizlediğiniz 3 trilyonluk daha çiçek peyzaj alışverişiniz var. Arkadaşlar belediyenin çiçeğe peyzaja verdiği para 7 trilyona yakındır. Ama yabancılar nedense paralarını almışlar Gümüşhaneli de hep mağdur edilmiş. Bu israflar arşa çıkmış Bize kiralamadıkları renkli televizyonların 2 aylık kiralaması için 218 bin 333 lira kiralama yapılmış. Evrak elimdedir. İnanın 5 yılda onların satın alması ve kiralanması fatura kesmedikleri kişilerle birlikte 4 trilyona yakın bir gider var. Artı yılda 2,5 trilyondan duvarlara kendi resimlerini yapıştırdığı kendine âşık bir başkanımız var. Dağ taş resim dolu. Bütün bunlar 20 trilyon Gümüşhane’ye bir yük getirmiş. Öte yandan 6 trilyon üzerinde çiçek var. O da lazım ama bunu devletin orman dairesinden bedava alacağın peyzaj malzemesi var. Git onları al. Gümüşhane kaynakları ikram, kâğıt, broşür ve reklam için harcanmıştır” sözlerini kullandı.

“Perde Arkası Pazarlıklar Var”

Şehrin Stres toplumu haline getirildiğini ve vatandaşta sevgi eksikliği olduğunu 5-10 insanın bu şehri gerdiğini söyleyen Varan, “ Gümüşhane’nin sosyal barışı huzuru bozulmuş. Derdi olduğu zaman belediyeye gidemez hale gelmiş. Gidip de ne yapacağım, başkan yok olsa da erişemezsin. Makamdaki kişiler iş görmez bir de hakaret yeriz. Oysa o makam bizim anladığımız manada öyle değil. O makam kimin ne derdi varsa onla dertlenmektir. Çözüm yolları aramaktır. Ama belediyenin imkânları tehdit ve şantaj malzemesi olarak kullanılıyorsa işte şimdiki Gümüşhane ortaya çıkıyor. Hizmet etmen geren unsurlar tehdit, şantaj ve ticaret neması olarak kullanılınca bugün ki Gümüşhane oluyor. Şu anda 1000’e yakın hemşerimiz konuta üye olmuş ama sıkıntıdalar. Müteahhitler batma noktasına gelmiş. Biz bunlara destek olacağız. Ama bunların bu hale gelmesinin sebebi yıllardır bekletilen ruhsat ve perde arkası pazarlıklardır. Biz bunu soracağız” dedi.

 “Hizmet Herkese Eşit Ulaşmalı”

“Tarihi dokusu ve mimarisi korunan, turizmde marka şehir olan, sokakları güvenli ve huzurlu olan bir şehir arzu ediyorum. Vadi boyunca planlı büyüyen ve genişleyen bir il olmalı. Belediye kaynaklarının israf edilmediği bir anlayış hakim olmalı. Hizmet herkese eşit ulaşmalı. Üniversite gençliğine sahip çıkılmalı. Ulaşım sorunu çözüme kavuşmalı. Sosyal ve kültürel alanları ile örnek alınmalıyız. Spor kulüplerine ve taraftarına sahip çıkan bir şehir olmalıyız.”

“Tüm İhtiyaçları Tespit Ettik”

“Bizce akıllı belediyecilik, Gümüşhane’de hangi mahallede hangi sokakta, hangi evde, yardıma muhtaç bir vatandaş olduğunu bilmektir. Misafirimiz olan öğrencilerin okudukları okullarına ve yurtlarına ulaşımlarını güvenli biçimde sağlamaktır. Gümüşhane’yi kalkındırmaktır. Belediye bütçesini akıllı kullanarak Gümüşhane’de istihdam sağlayacak yatırımlar yapmaktır.  Kültür, sanat ve spor faaliyetleri için alan oluşturmaktır. Gençlerin bu faaliyetler için komşu illere gitmesini önlemektir.”

“Cömertlik Darda Kalanlara Acil Yardımdır”

“Gümüşhane’nin binlerce yıllık tarihi mirasını korumaktır. Türkiye ve dünya çapında kampanyalarla şehre turist çekmektir. Gümüşhanelinin can güvenliğini riske atacak kararlar almamaktır. Tehlike arz eden konularda acil önlemler almak ve çözümler geliştirmektir. Binlerce yıllık kadim şehir Gümüşhane’de sokaklarda huzuru ve güvenliği hakim kılmaktır. Bizce belediyecilik, dokunmaktır, düşünmektir, hissetmektir. Belediyecilik, gülümseyen yüzdür, uzatılan eli geri çevirmeyen cömertliktir, darda kalanların acil yardımıdır.”

“Öğrencilerin Güvenliği İçin Zabıta Timi Kurulacak”

“Ayrım yapılmaksızın üniversite kulüplerinin etkinliklerine maddi ve manevi destek verilecek. Üniversitemizin yaptığı sosyal, kültürel her türlü etkinliğe sahip çıkılacak. Öğrencilerimizin keyifli zaman geçirebilecekleri sosyal alan inşa edilecek. Haftada 2 gün 6 seans sinema ücretsiz olacak. Öğrencilerimizin güvenliği için özel zabıta timi kurulacak. Şehrin her bölgesinde güvenle dolaşılacak. Yapılacak yılsonu mezuniyet ve sınıf toplantılarına mekânsal destek verilecek.”

“Evde Kalan Öğrencilerimize Gıda Yardımı”

“İkametgahı Gümüşhane’de olan her öğrenciye 450 TL burs vereceğiz. İlk burs 15 Nisan 2019’da. Belediye otobüsü öğrenci bileti 1 TL olacak. Üniversite içerisinde ring taşıma servisleri artacak ve ücretsiz olacak. 180 öğrencimize özel işletmelerden ücretsiz konaklama imkanı sağlanacak. İhtiyacı olan en az 20 öğrenciye küçük büfeler kiralanacak. Harçlıklarını çıkarabilecekleri türlü iş imkanları sağlanacak. Akademik ve idari personelin ihtiyacı olan konut problemi kooperatif ya da TOKİ yoluyla çözülecek. 400 konut inşa edilecek. Evde kalan öğrencilerimize gıda yardımı yapılacak.”

“Sektörlerde Yüzde 40 İndirim Yapacağız”

“Ücretsiz oyun alanları oluşturulacak. Ücretsiz yabancı dil ve sanat kursları açacağız. Üniversitenin kültür ve sanat çalışmalarına destek vereceğiz. Şehrimizin tarihi ve turistik bölgelerine oluşturacağımız ‘Tarih-Turizm-Kültür Destinasyonu’ gezileri her hafta sonu ücretsiz olarak halkımızın ve öğrencilerimizin hizmetine sunulacak. Öğrencilerimize, akademisyen ve idari personelimize dağıtılmak üzere ‘Gümüş Kart’ uygulamasıyla ulaşım, giyim, gıda ve kırtasiye gibi sektörlerde yüzde 40’a varan indirim imkanı sunacağız.”

“Şehrin Yönetiminde Bizle Yer Alacak”

“Gümüşhane Üniversitesi’ni ve öğrencilerimizi önemsiyoruz. Şehrin yönetiminde bizimle beraber yer almalarını istiyoruz. Bu sebeple öğrencilerin içinden yönetim kadromuza aday aldık. Seda Salantur adlı evladımızı, MHP Gümüşhane Belediye Meclis Üyesi adayı olarak ekibimize kattık.

“Amacımız Dertlere Derman Olmak”

“Gümüşhane Üniversitesi’nin bir üyesi olan genç kardeşimin, hayatı kolaylaştırmak için projesi varsa sosyal medya hesaplarımızdan bize ulaşabilir ve teknik araştırmasını yaptığımız takdirde uygun görülmesiyle proje listemize dahil ediyoruz. Bizim amacımız istişare ile toplumun her kesimine kulak vererek dertlere derman olmak.”

“Bu Bize Yakışmıyor”

“Gümüşhane’nin en yeni mahallesi Oltan Mahallesi heyelan bölgesi ilan edilmek üzere. Hem Aydınlıkevler sitesi hem de daha yukarılarda aynı sıkıntılar ve tehditler söz konusu. Kanalizasyon boruları açıktan gidiyor. Gümüşhane’de biraz derinlere girerseniz geri kalmışlığı görürsünüz. Aynı zamanda mevcut belediye merkezi hükümetin yaptığı hizmetleri kendi yapıyormuş gibi kamuoyunu aldatmaya çalışıyor. Bu hiç yakışık almıyor.”

“Yeni Bir Hastane Yapacağız”

“Yeni yapılan Gümüşhane Devlet Hastanesinin yerini öğrendiğimizde itiraz ettik. Zemin etüdü yapıldığında bozuk çıktı. Buna rağmen sağlam raporu aldırttılar. Yeri yanlış, ulaşım sorunu var. Zemini bozuk, heyelan riski var. Şimdi sonuç ortada. Sorumsuz davrandılar. Bu trilyonların hesabı sorulmalı. Geçen gün bir tez öğrencisi 11 cm daha kaydığını söyledi. Şimdi 40 trilyona yeniden ihale edildi. Arkadaki güzelim çamları da kesiyorlar. Birde Antalya usulü yapmışlar. Şimdi de 20 trilyona çatı yapacaklar. Devletin giden parası, kullanılamayan yeni bir hastane, yenisi olduğu için gittikçe atıllaşan mevcut hastane var. Başkan olduğumuzda şehrin batısına doğru yeni bir hastane yapacağız. Çünkü yenisinin açılacağı yok.”

"4,5 Puan Öndeyiz"

Bir basın mensubunun Gümüşhane ile ilgili bir anket verisinin olup olmadığının sorulması üzerine Varan,şu an itibariyle yüzde 4.5 puan öndeyiz.Bu hafta sonu seçimlere kadar bu fark yüzde 7'nin üzerine çıkar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11