banner333

banner309

Mustafa Canlı: Dün de samimiydim, bugün de samimiyim

İYİ Parti Gümüşhane Belediye Başkan adayı Mustafa Canlı, kamuoyunda birtakım spekülasyonlar dolaştığını belirterek, ‘Allah şahit olsun ki biz kimsenin adamı değiliz. Biz bu toplumun adamıyız, bu şehrin, teşkilatımızın adamıyız’ dedi.

Siyaset 15.01.2019, 14:38
Mustafa Canlı: Dün de samimiydim, bugün de samimiyim
banner400

İYİ Parti Gümüşhane Belediye Başkan adayı Mustafa Canlı, kamuoyunda birtakım spekülasyonlar dolaştığını belirterek, ‘Allah şahit olsun ki biz kimsenin adamı değiliz. Biz bu toplumun adamıyız, bu şehrin, teşkilatımızın adamıyız’ dedi.

Gümüşhane’de 3 dönem belediye başkanlığı görevi yapan 25.dönem Milletvekili Mustafa Canlı, eşi Müzeyyen Canlı, İYİ Parti İl Başkanı Ali Ateş ve parti yöneticilerinin katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Crijbi Kafede düzenlenen programda konuşan Canlı, seçimlerin bir yarış olduğunu hatırlatarak huzur içerisinde bir seçim temennisinde bulundu.

“Dün de samimiydim, bugün de samimiyim”

Nüfusu az olan kentlerde seçim atmosferi yaşamamanın daha zor olduğunu kaydeden Canlı, “Toplumsal olarak bu süreci çok iyi idare etmek zorundayız. Hiçbir vatandaşımızı zorda bırakacak, onu zor karar almaya yöneltecek bir davranış içerisinde olmamalıyız. İnsanların gönlüne girmek, onun gönlünü kazanmak gerek. Dün de samimiydim, bugün de samimiyim. İnşallah yarın da samimi olacağım” dedi.

MHP’den İYİ Parti’ye geçmesiyle ilgili zaman zaman sorgulama ve eleştiriler olduğunu ifade eden Canlı, “Bunları saygıyla karşılıyoruz. Haklı ve samimi olanlar da mutlaka vardır” diye konuştu.

“Belediye seçimlerini bir beka sorunu olarak görmüyorum”

31 Mart’ta yerel seçim süreci olduğunu belirterek geçmişte olduğu gibi yerel seçimin önceliklerini öne almak istediklerini belirten Canlı, “Yerel seçim ve Gümüşhane ile ilgili öncelikleri öne almak istiyoruz. Bunu bir beka sorunu olarak görmüyorum. Bazen bu tür sözler gündeme geliyor. Yerel seçimle belediye başkanları değişince Türkiye’nin kaderi değişecekmiş gibi bir algı oluşturuluyor. Asla böyle bir şey yok. İktidarın da kendini sorgulaması açısından ona bir düşünme payı vermesi açısından yerel seçimleri önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

“Bu toplumun bir gülen yüze ihtiyacı var

Her seçimin kendine has kuralları olduğuna değinen Canlı, “Önceki seçimde iktidar partisi belediyesi ifadesi çok kullanılıyordu. Öyle olursa sorunlar biter, para gelir deniliyordu. Ama bu seçimde böyle bir şey gündeme gelmiyor. Çünkü bu toplum iktidar partisi belediyesini de gördü. Zaten bu belediyeden mutlu olsalar bizim bugün burada olmamızı gerektirecek durum bile olmazdı. Bu toplumun bir gülen yüze ihtiyacı var. Bu toplumun Belediye’ye gittiğinde işi görülsün yada görülmesi huzurlu bir şekilde muhatap alınmasını isteyen bir yönetim anlayışına ihtiyacı var. Bu toplumun 31 Mart’ta siyasi farklılıkları bir kenara bırakı belediyeden içeri girildiğinde ‘sen kime oy verdin, bana oy verdin mi vermedin mi’ sorusuyla muhatap olmayan bir yönetim anlayışına ihtiyaç var. Bu toplumun toplumu bütünleştiren sorunlarını toplumla konuşarak egosu yüksek olmadan çözen bir yönetim anlayışına ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

“Toplumda birtakım spekülasyonlar dolaşıyor”

Geçmişteki tecrübeleri ve yönetim anlayışı ile geçmiş dönemlerdeki hatalarını değerlendirip önümüzdeki süreçte daha iyi bir belediyecilik anlayışını ortaya koyan bir yönetim anlayışıyla yola çıktığını ifade eden Canlı, “Bazen süreçler zor olur. Benim sürecimde kolay olmadı. Belediyecilik hem ulvi hem zor bir görev. Başarmak istiyoruz. Toplumda birtakım spekülasyonlar dolaşıyor. Allah şahit olsun ki biz kimsenin adamı değiliz. Biz bu toplumun adamıyız, bu şehrin, teşkilatımızın adamıyız. Ben karar verdiysem teşkilatımın adına, bu şehirde bize ihtiyaç duyanların adına verdim. İpe sapa gelmez, sen aday olursan şuna yarar, buna yarar şeklinde aslı astarı olmayan dedikodular dolanıyor. Bu seviyenin düşmesinin bir işareti” dedi.

“Bizim 22 milyon olan borcumuzu sorun yapan, bunu çok büyük sorunmuş gibi kamuoyuna sunanlar bugün borçlarını açıklamaktan imtina ediyor”

Gümüşhane’nin sorunlarının ve kaynak sıkıntısının olduğuna değinen Canlı, şunları söyledi: “Dışardan baktığınızda sorun çok. Ama bu sorunları çözmek için kaynağı oluşturmasını sağlayan ortam yok. Dün de yoktu, bugün de yok, yarın da olmama ihtimali var. Akıllı bir yönetici popülist politikalardan uzak, bu şehrin önceliklerini ortaya koyan, düşünen, toplumla bütünleşen, analiz eden ve en ekonomik şekilde o projeyi hayata geçiren bir yönetim anlayışını ortaya koyması lazım. Bizim 22 milyon olan borcumuzu sorun yapan, bunu çok büyük sorunmuş gibi kamuoyuna sunanlar bugün borçlarını açıklamaktan imtina ediyor. Belediyemizin ekonomik yapısı kötü durumda. Kaynaklarımızı geliştirmek, israfı önlemek zorundayız ve önceliklerimizi iyi belirleyip ona göre hareket etmek zorundayız. Gelecek yönetimin israfı önleyip akılcı bir yönetim ortaya koyması lazım.”

“Şehri tecrübemiz ve ekibimizle yöneteceğiz, bunu yaparken de toplumu kucaklayacağız”

Şehri tecrübeleriyle ve ekibiyle yöneteceğini, bunu yaparken de toplumu kucaklayacağını dile getiren Canlı, “Toplumun tüm katmanlarına kucak açacağız. Bize oy versin oy vermesin herkes o makamdan içeriye giren bir kimseye ‘kardeşim sen bana oy vermedin, senin işini görmeyeceğim’ demeyi Allah bize nasip etmesin. Onun işini görmek bizim boynumuzun borcu olsun. Bu şehri birlikte yönetmek, bu şehri daha yaşanabilir bir kent olmasını sağlamak dileğiyle 31 Mart seçimlerinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“31 Mart seçimleri ne ilk seçim ne son seçim olacak”

İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş ise “Bugün Türkiye ekonomik olarak çok sıkıntılar yaşıyor. Bu sıkıntılar içerisinde bir yerel seçim yapılacak. Bu seçimde vatandaşlarımızın adaletli ve hür iradesini kullanarak oylarını kullanması temennimizdir. 
31 Mart seçimleri ne ilk seçim ne son seçim olacak. Bizler Gümüşhane gibi küçük bir şehirde yaşıyoruz. Buradaki insanlarla her gün yüz yüze gelme şansı olan bir il. Birbirini kırmadan, ağır laf etmeden seçim sürecinin tamamlanmasını istiyoruz. Bu konuda bizler İYİ Parti olarak bu hassasiyeti göstereceğiz. Allah ne nasip ederse o olur” dedi.

Canlı, toplantının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48