banner333

banner309

Mustafa Canlı: Algı Operasyonu Yapılmaktadır.

Gümüşhane MHP Milletvekili Mustafa Canlı, son günlerde yerel basın aracılığıyla AKP tarafından yaygın olarak dile getirilen (TYP) Toplum Yararına Program kapsamında işe alımlarda, her zaman olduğu gibi yanlış yönlendirme ve algı çalışması yapmaktadır.

Siyaset 17.09.2015, 08:52 17.09.2015, 08:54
Mustafa Canlı: Algı Operasyonu Yapılmaktadır.
banner400

TYP İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

 Bu programlar her şehrimizde olduğu gibi Gümüşhane’de de yapılmaktadır. Devam eden bu program yeni oluyormuş gibi seçimler öncesinde bir algı oluşturma çabasına girildiği görülmektedir.

Öncelikle bu konuda şunu belirtmek isterim ki; program kapsamına Gümüşhane’yi aldıran, belirli oranda işsize geçicide olsa iş bulunmasını sağlayan tüm bürokrat ve siyasilere teşekkür ediyorum.

Fakat işe alımlar konusunda kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir. Sanki iktidar partisinin eliyle alımlar oluyormuş gibi oluşturulan algı insanlarımızı yanlış yönlendirmektedir. Buradan açıkça kamuoyuna sesleniyorum ki; toplum yararına çalışma kapsamında işe alınacakların alım şartları açık ve net olarak ortadadır. Hiçbir siyasi partinin tavassutu ile işe alım yoktur.

Şartları tutup başvuru yapan işsizler arasından; öncelik kadınlara, 35 yaş üstü olanlara, engellilere, eski hükümlülere, terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlara öncelik tanınacaktır. Başvuru sayısı alım sayısını geçmesi durumunda ise noter huzurunda yapılan çekiliş sonucu belirlenecektir.

Tüm kuralları ve uygulaması belirttiğimiz gibi olmasına rağmen iktidar partisi algı çalışması yaparak kendilerinin taassubuyla alım yapılacakmış gibi gösterilmektedir. Böyle göstererek önümüzdeki seçimlerde nemalanma yoluna gidilmektedir. Bunu doğru bulmadığımızı bildirmek istiyorum. Türkiye kamuoyunda yoğun eleştirilen, devletin partileşmesi ya da partinin devletleşmesi işte tamda budur.

Son söz olarak ilgili devlet dairesini zan altında bırakmadan kamuoyunun şunu bilmesini istiyorum ki; bu alımlarda herhangi bir kurum ya da kişinin tavassutuna ihtiyaç yoktur. Kimse kimseyi aldatmasın. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11