banner333

banner309

Kemalettin Aydın: 80 Kişilik Sınıflar 20-30 Kişiye Düşürüldü

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr Kemalettin Aydın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Genel Kurulunda yaptığı konuşmada AK parti iktidarı döneminde Milli Eğitim alanında yapılan iyileştirmelere değindi.

Siyaset 27.11.2014, 08:49 27.11.2014, 12:20
Kemalettin Aydın: 80 Kişilik Sınıflar 20-30 Kişiye Düşürüldü
banner400
AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Ar-Ge Başkan Yardımcısı Doç. Dr Kemalettin Aydın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Genel Kurulunda yaptığı konuşmada AK parti iktidarı döneminde Milli Eğitim alanında yapılan iyileştirmelere değindi. AK Parti iktidarı döneminde 80 kişilik sınıfların 20-30 kişiye düşürüldüğünü belirten Aydın, sorunların önemli bir kısmının çözüldüğünü gelecek süreçte de kalan sorunların çözülmesi için gereken çalışmaların yapılacağını kaydetti.
 
Milletvekili Aydın, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
 
"Mekânsal ve sınıfsal kalabalıkların olduğunu, çift tedrisatlı eğitimde sınıftan sınıfa koşarak büyüyen kentlerde okullarına ulaşırken ki yaşadıkları zorluklar gibi zorlukları bilen AK PARTİ iktidarı, biraz önce size matematiksel olarak anlamsız gelen artan sınıfların aslında o öğretmenlerin mekânsal olarak çalışırken çalışma, yaşam kalitesini artıran mesele olduğunu, yine 80 kişilik sınıfların bugün 20-30'luk sınıflara düştüğünde o öğretmenin öğretmenlik mesleğini uygularken almış olduğu hazdaki artışın örnekleridir. Siz bunları sadece rakamsal olarak algılarsanız bunu tartışamayız.
 
Biz öğretmenlerimizin sorunlarını iktidarda olmamıza rağmen, çözüp önemli bir kısmını aşmamıza rağmen çözemediklerimizi biliyoruz ve onlarla ilgili de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu nedenle de sorunları önemli bir oranda çözülmüş olan ama yine birçok sorunuyla, çocuğunun kreş sorunundan, mekânsal problemlerinden, maaşının tüm artışlara rağmen yüksek bir ücret olmaması gibi nedenlerden dolayı, çözmüş olduğumuz sorunları aynı hızla gelecek bir süre içerisinde daha çözmeye devam edeceğimizi tüm öğretmenlerimizle paylaşıyor, kendilerine Türkiye Büyük Millet Meclisinden onların yetiştirmiş olduğu bir evlat olarak hürmetlerimi, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum."
 
videoyu izlemek için linke tıklayın

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09