banner333

banner309

İşte Gurbetteki Gümüşhaneli Adaylarımız

7 Haziran 2015 seçimleri için partiler Milletvekili aday listelerini açıkladı. Gümüşhane dışında aday olan ulaşabildiğimiz hemşerilerimzi tanıyalım.

Siyaset 10.04.2015, 17:15 12.04.2015, 08:58
İşte Gurbetteki Gümüşhaneli Adaylarımız
banner400
Fikri Işık Ak Parti Kocaeli 1.Sıra (Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı )

Ak Parti’nin güçlü isimlerinin başında gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Kocaeli 1.sıradan aday gösterildi.
13.09.1965 Gümüşhane Şiran Babacan köyü doğumlu olan Işık ilkokula memleketinde başladı, ancak ailesinin Kocaeli’ye göç etmesi sebebi ile ilkokul ikinci sınıftan itibaren eğitimime Kocaeli’nde devam etti.İlkokulu Hereke Sümer İlkokulunda, ortaokul ve liseyi İzmit İmam-Hatip Lisesi’ inde tamamladı.
Üniversite eğitimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Fen Bilimleri Eğitimi Matematik Öğretmenliği Bölümünde 1989 yılında tamamladı.
Askerlik görevini 1991 yılında kısa dönem olarak Denizli ve İstanbul Harbiye Orduevinde tamamladı. Evli ve 4 çocuk babasıdır.
 
 
Ahmet Gündoğdu Ak  Parti Ankara 1.Bölge 2.Sıra

Ak Parti Ankara 1.Bölge’den 2.sıra adayı gösterilen Gündoğdu’nun meclise girmesi kesin gözüküyor.
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Söğüteli Köyü’nde dünyaya gelen Ahmet Gündoğdu, ilk öğrenimini köyünde, Erdemli İmam Hatip Lisesi’nde başladığı ortaöğrenimini de Giresun İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1987 yılında Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olan Gündoğdu, uzun yıllar Bakırköy Ticaret Meslek Lisesi'nde öğretmenlik yaptı.

1992'te merhum Mehmet Akif İnan'ın bir mektubuyla Eğitim-Bir-Sen Bakırköy İlçe Temsilciliği'ni kurup ilçe başkanlığıyla sendikacılığa başlayan Gündoğdu, 1996-2002 yılları arasında sırasıyla İstanbul Şube Sekreterliği, Marmara Bölge Başkan Yardımcılığı, Genel Araştırma ve Dış İlişkiler Sekreterliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Ahmet Gündoğdu, 22 Aralık 2002 tarihinde yapılan I. Olağanüstü kongreyle Genel Başkanlığa seçildi. 5-6 Mart 2005'teki II. Olağan Kongrede ikinci kez Genel Başkanlığa seçilen Gündoğdu 2-3 Şubat 2008 tarihinde yapılan III. Olağan Kongrede üçüncü kez Genel Başkanlığa seçildi. 


Mahmut Sami Mallı Ak Parti Ankara 2.Bölge 7.Sıra

Ak Parti Ankara 2.Bölge’den 7.sıradan aday oaln Sami Mallı en genç adaylardan birisi olarak dikkat çekiyor.

1985 yılında Ankara'da doğdu.Aslen Şiran Karaköylüdür. 2003-2007 yılları arasında İstanbul Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği İnşaat yönetimi üzerine ihtisasını tamamladı. 2007-2008 yılları arasında 319. Dönem Malatya 2.Kara Havacılık Alayında İnşaat Takım Çavuşu olarak askerlik görevini yaptı.
Mahmut Sami Mallı, GENÇ MÜSİAD, ATO, TOBB GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU ve üyesidir.

30 Eylül 2012 tarihinde yapılan Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları 4. Olağan Genel Kurulunda Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Mahmut Sami Mallı,  Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı ve Teşkilat Başkan Yardımcılığı [5.bölge] Karadeniz Bölge Koordinatörlüğü ve [6.bölge] Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü görevini üstlendi.

31 Ekim 2014 tarihinden sonra Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ekonomi ve Mali İşler Başkanı olarak görevi devam etmektedir.
2013-2014 yılları arasında Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde İşletme Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans programını tamamladı.
Orta Düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Mahmut Sami MALLI 2009 yılından beri evli ve bir çocuk babasıdır.
 

Sabri Şenel MHP İstanbul 1.Bölge 11.Sıra

2014 yerel seçimlerinde  MHP Ümraniye Belediye Başkan adayı olan Sabri Şenel bu sene milletvekili adayı oldu.
Sabri Şenel, 1961 yılında Gümüşhane merkeze bağlı Kabaköy’de doğdu. İlkokulu köyünde, orta öğrenimini Gümüşhane’de tamamladı. İstanbul Eğitim Enstitüsü Matematik bölümüne girdi. Erzurum Atatürk Üniversitesi işletme fakültesini 1982 yılında bitirdi. Askerliğini 1984 yılında Trabzon’da yaptı. PTT Genel Müdürlüğü ve çeşitli bankaların müfettişlik sınavlarını kazanmasına rağmen serbest çalışmayı tercih etti. Serbest muhasebeci mali müşavirliğin yanı sıra trafik ve çevre bilgisi öğretmeni. Ümraniye, Çekmeköy ,Sancaktepe ilçelerinde faaliyet gösteren sınav dergisi dershanelerinin, Time dil okullarının, Göksu sürücü kurslarının ve meslek kurslarının kurucusu ve halen işletmecisi.

Şenel, İstanbul Gümüşhaneliler derneği kurucu başkanı olarak on yıl başkanlık görevinde bulundu. Çeşitli spor kuluplerinde cami derneklerinde yöneticilik yaptı. Gümüşhane merkez Kabaköy derneği kurucusu ve 13 yıl başkanlığını yürüttü. Anadolu aydınlar ocağı yönetim kurulu üyeliğinde bulundu.
Şenel, Ümraniye ilçesinde 4 dönem MHP ilçe başkanlığı yaptı. İstanbul il başkanlığı yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. 1999 mahalli idareler seçimlerinde Ümraniye belediye başkan adayı oldu. 2004 yılı mahalli idareler seçimlerinde yine belediye başkan adaylığı yaptı. 2007 ve 2011 yılı genel seçimlerinde milletvekili adayı oldu.
 
Mehmet Kılıç MHP İstanbul 1.Bölge 6.Sıra

MHP MYK Üyesi olan Mehmet Kılıç’ın parti içinde etkili olması bekleniyor.
1979 İstanbul doğumlu olan Kılıç, aslen Şiran Çevrepınar (Zimon) köyündendir. Ülkü Ocakları İstanbul Teşkilat Başkanlığı ve MHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yaptı. Ordaoğu gazetesinde köşe yazarlığı yapan Kılıç'ın, İnşaat ve Lojistik alanlarda faaliyet gösteren firmaları bulunmaktadır.


Tahsin Tarhan CHP Kocaeli 3.Sıra

CHP’nin Körfez’de etkili isimlerinden olan Tarhan en son 2014 yerel seçimlerinde CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu. CHP’nin şu an Kocaeli’de 3 vekili bulunuyor.

1964 yılında Gümüşhane Şiran’da dokuz çocuklu bir ailede dünyaya geldi. 2000 yılında, sanayiciliğe ilk adımını attı. Satın alarak kısa sürede büyüttüğü oto makas şirketini ve fabrikasını 35 ülkeye ihracat yapan bir dünya markası haline getirdi.
Siyasi yaşamına 2002 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin (SHP) Gebze Kurucu İlçe Başkanı olarak başladı. 2005 yılında SHP Parti Meclis Üyeliğine seçildi. Sosyal demokratların Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çatısı altında birleşmesi gerektiğine inandığı için CHP’ye katıldı. 2011 yılı Genel Seçimlerinde CHP Kocaeli Milletvekili Adayı oldu. 2011-2012 yıllarında CHP Genel Merkezi’nde, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Danışmanlığı görevinde bulundu. 2014 Yerel Seçimlerinde CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.
 

Birol Aydın SP istanbul 2.bolge 1.sıra

Saadet Partisi Genel Başkan yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı olan Birol Aydın 2014 yerel seçimlerinde SP Kocaeli Büyükşehir belediye başkan adayı olmuştu. Saadet Partisi Ve BBP’nin ittifak olduğu listeden Istanbul 2.Bölge den aday olacak.
1969 yılında Gümüşhane Şiran Çevrepınar(Zimon) doğdu. İlk ve ortaöğretimini Gebze'de, yükseköğrenimini Tunus Zeytune Üniversitesi' nde tamamladı. Üniversite sonrası Milli Gençlik Vakfı Gebze Başkanlığı, Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı görevlerinde bulundu. Milli Görüş partilerinin çeşitli kademelerinde görev yaptı. 2002-2005 yıllarında Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanlığı yaptı. Halen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul il başkanı olarak görev yapmaktadır. İyi derecede Arapça bilen Aydın, evli ve 3 çocuk babasıdır.
 
Pehlül Saraç Aydın BTP 2.Sıra

Aydın İncirliova Kaymakamlığında görevli şair hemşerimiz Saraç Gümüşhane Çamlıköy (Mavrengel)’lü olup, şiir kitabı yazmaktadır. Haydar Baş’ın Genel Başkanlığını  yaptığı Bağımsız Türkiye Partisi’nden Aydın milletvekili adayı oldu.


Dr. Talha Erol Durmaz, AK Parti Erzincan 1.sıra 

Aslen Gümüşhane’nin merkeze bağlı Yağmurdere vadisinde yer alan Şephane köylü olan Dr. Talha Erol Durmaz, AK Parti’den Erzincan 1.sıra Milletvekili adayı olarak açıklandı.

Dr. Talha Erol Durmaz Kimdir?

07 Mayıs 1973’te Erzincan’da doğdu. 

İlkokulu Erzincan Merkez Başpınar Köyü’nde, orta ve lise öğrenimini Erzincan İmam Hatip Lisesi’nde yaptı. 

Yüksek öğrenimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi, daha sonra Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun olarak tamamladı. Maçka Mehmet Aktürk Devlet Hastanesi Başhekimliği (3,5 yıl) Trabzon Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcılığı (5 yıl) Erzincan Özel Neon Hastanesi Başhekim Yardımcılığı (5 yıl) Yapmış olup halen bu görevini devam ettirmektedir. Lise yıllarında Erzincan İmam Hatip Lisesi yayını olan Kandil Gazetesi ve Kandil Dergisi’nin yayın kurulunda yer aldı. Üniversite yıllarında Üniversitelinin Sesi ve Adrenalin dergilerinin yayın kurulunda yer aldı. Trabzon Belediyesi Gençlik Meclis Başkanlığı Yaptı. Trabzon Sağlık Sen İl Başkanlığı görevini yürüttü. Evli ve üç çocuk babası olan Dr. Talha Erol DURMAZ İntermediate düzeyde İngilizce ve temel düzeyde Arapça bilmektedir.

Ertürk Çimen, MHP Erzurum 2. Sıra

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'in abisidir. Erzurumda iş adamı olarak hayatına devam etmekte olup, Erzurum halkı tarafından bilinen bir isimdir. MHP Erzurum il başkanlığıda yapan Çimen geçtiğimiz dönemlerdede aday olmuştu. 

Sami Daltaban SP Istanbul 1.Bölge 10.Sira 

BBP Pendik eski ilçe başkanı olan Daltaban, 2014 yerel seçimlerinde BBP Pendik Belediye Başkan adayı olmuştu.  7 Haziran 2015 seçimlerinde SP-BBP ittifakindan Istanbul 1.Bölge den aday oldu.

1965 Gümüşhane Kelkit doğumlu, evli ve dört çocuk babası olan Sami Daltaban, halen inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor.
Daltaban, 1994 seçimlerinde Pendik Belediye Meclis Üyesi adayı, 2002 seçimlerinde Gümüşhane Milletvekili A. Adayı, 2009 ist. İl Genel Meslis Üyesi Adayı,2011 seçimlerinde BBP Gümüşhane milletvekili adayı ve 2013 yılında İl Başkan Yardımcısı oldu.2014 Seçimlerinde BBP Pendik Belediye Başkan adayı oldu.
 

Yorumlar (2)
Şiranlı 9 yıl önce
erzincan 1.sıra akp erzurum 2.sıra mhp adaylarıda gümüşhanelidir
Turgut yeniçeri 9 yıl önce
Erzurum MHP 2. Sıra Ertürk çimen
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39