banner333

banner309

Gümüşhane'de CHP'nin Astığı Yolsuzluk Pankartı İkinci Kez Kaldırıldı

CHP Gümüşhane İl Başkanlığı’nın 17 Aralık operasyonunun yıl dönümünde parti binasının penceresinden sarkıttığı ‘Kirli Ellerinizi Çekin Halkın Üzerinden’ yazılı pankart, emniyet müdürlüğü yetkililerinin müdahalesiyle ikinci kez kaldırıldı.

Siyaset 23.12.2014, 08:24 23.12.2014, 08:25
Gümüşhane'de CHP'nin Astığı Yolsuzluk Pankartı İkinci Kez Kaldırıldı
banner400
CHP Gümüşhane İl Başkanlığı’nın 17 Aralık operasyonunun yıl dönümünde parti binasının penceresinden sarkıttığı ‘Kirli Ellerinizi Çekin Halkın Üzerinden’ yazılı pankart, emniyet müdürlüğü yetkililerinin müdahalesiyle ikinci kez kaldırıldı.

CHP il yönetimi, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzlukları unutturmamak amacıyla parti binasına 4 eski Bakan Muammer Güler, Egemen Bağış, Erdoğan Bayraktar ve Zafer Çağlayan ile Bilal Erdoğan’ın maskeli fotoğraflarının yer aldığı ikinci bir pankart astı. Dün asılan ilk pankartı indiren emniyet yetkilileri bugün tekrar parti binasına geldi. Partide arama yapmak isteyen ve pankartın indirilmesini söyleyen polise partililer binada arama yapılmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine parti yöneticileri ile emniyet yetkilileri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Emniyet yetkililerini binaya almayan CHP'liler, mahkeme kararından dolayı pankartı asılı bulunduğu yerden kaldırdı ancak pankart yetkililere teslim edilmedi. 

Konuyla ilgili konuşan CHP Gümüşhane İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, "17-25 Aralık tarihini Yolsuzluk Haftası ilan etmiş bulunmaktayız. Ülke genelinde eş zamanlı pankart asarak insan hakları evrensel beyannamesine bağlı, hukuka saygılı, düşünce özgürlüğü ve fikir yayma hakkımızı kullanarak mevcut iktidarın içine düştüğü durumu anlatmak maksadıyla fikir yayma hakkımızı kullanmaya çalıştık. Dün, polis partiye baskı yaparak pankartımızı indirmek istedi. Mahkeme kararının olduğunu söyledi. Parti avukatımız mahkeme kararına saygılı olmamız gerektiğini söyleyince pankartımızı indirip kendilerine verdik. Sonra partimizi arama yapmak için geldiler. Bunu kabul edemeyeceğimizi söyleyerek polis memurlarını partiden dışarı çıkarttık. Bugün tekrar başka bir pankart astık yine hukuka uygun bir şekilde. Fikir yayma hakkımızı kullanarak, Avrupa İnsan Hakları Kararnamesi’ne de uygun bir şekilde. Bugün polis tekrar gelerek parti binamızı aramak istediklerini söylediler. Kendilerini binaya almadık. Pankartı istediler, teslim etmedik. İktidarın çıkartmış olduğu kendilerine uygun yasa çıkartma, kendilerine uygun mahkeme kararlarına bunun bir diktatoryal tavır olduğunu söylüyoruz. Bu mücadelemiz mevcut iktidar iktidardan inene kadar devam edecek. Mevcut iktidarın ülke genelinde ve Gümüşhane yerelinde apar topar çıkarmış olduğu mahkeme kararlarıyla baskıcı ve diktatöryal tavrını sürdürmüş olmasını ana muhalefet partisinin il binasını aramaya kalkmalarını şiddet ve nefretle kınıyoruz." dedi.

Pankartta ne olduğunun sorulması üzerine konuşan Özdamar, “Pankartta temsili fotoğraflar vardı. ‘Kirli Ellerinizi Çekin Halkın Üzerinden’ yazan yüzleri maskeli fotoğraflar vardı. İsim beyan edilmeyen, yapılan yolsuzlukları duyurma adına ironik bir yaklaşım vardı.” şeklinde konuştu.

Kaynak: www.gumushanehaber.com

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09