banner333

banner309

“Gümüşhane Seçimlerinin Favorisi MHP’dir”

Belediye ve İl Genel Meclis Üyelerinin açıklanıp resmi başvuruların tamamlanmasının ardından, Milliyetçi Hareket Partisi tam kadro halinde bir araya gelerek, seçim süreci boyunca izlenecek stratejiyi masaya yatırdı.

Siyaset 22.02.2019, 13:00
“Gümüşhane Seçimlerinin Favorisi MHP’dir”
banner400

Belediye ve İl Genel Meclis Üyelerinin açıklanıp resmi başvuruların tamamlanmasının ardından, Milliyetçi Hareket Partisi tam kadro halinde bir araya gelerek, seçim süreci boyunca izlenecek stratejiyi masaya yatırdı.

Toplantıya; Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Sabri Varan, Milliyetçi Hareket Partisi Gümüşhane İl Başkanı Nadim Aydın ve Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Bilal Özdener’in yanı sıra MHP’den aday olan meclis üyeleri katıldı.

Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Sabri Varan tanışma niteliğindeki toplantının açılışında yaptığı konuşmada, fikir jimnastiği yaparak; seçim stratejilerinin ne olacağı, ne tür çalışmalar yapılması gerektiği, bu süreçte hangi söylemlerin kullanılacağı gibi konularla ilgili bir fikir birliğine varmak için bir araya gelindiğini söyledi.

“Kaybedecek Zamanımız Yok”

Sözlerine; “Bu kutlu davada attığımız her adımı Allah hayra vesile etsin. Bizlere uygun görülen vazifelerde yar ve yardımcınız olsun” ifadeleri ile başlayan Varan, “Kaybedecek zamanımız yok. Rakibimiz Ercan Çimen.  Cumhur İttifakımızın ortağı. Bu noktada nasıl bir söylem geliştirilecek, ne gibi sloganlar üretilecek bunlara karar vermeliyiz. İzlenecek yol haritasını ortaya koymalıyız. Belediyemizin hiç de iç açıcı olmayan mali durumu, idari durumu, yönetim şekli gibi, bütün bu konularla ilgili hepimizin ortak bir fikre sahip olması gerekiyor. Söylem birliği içeresinde olmalıyız.  Yarın mahallelere dağıldığımızda karşılaşacağımız muhtemel zorluklar, sorunlar ile ilgili nasıl bir yöntem izleyeceğimiz, bu çalışmalar sırasında kaç ekip kuracağımız konularında kararlar vermeliyiz” dedi.

Projeler Son 15 Günde Açıklanacak

Milliyetçi Hareket Partisi Bayrağı altında bir yola girildiğini kaydeden Varan, “Rabbim inşallah bu yolda hizmet etmeyi bizlere nasip eylesin. Son nefesimize kadar inşallah bu yolun yolcusu oluruz. Bu hizmet sırasında herkesin elini taşın altına koyup terinin son damlasına kadar çalışmasını, ortaya fikir koymasını arzu ediyoruz. Her şeyi bir kişinin bilmesi, bir kişi üzerinden yapması doğru değil. Bu düşünce bizlerin benimsediği bir yöntem de değil. Doğru olan ortak akıl, ortak fikir, danışma ve istişare etme yöntemidir. Bu noktada her türlü fikir bizler için değerlidir. Özellikle Gümüşhane ile ilgili fikirlerinizi önerilerinizi bekliyorum. Adaylığımızın belli olduğu günden itibaren yaptığımız çalışmalar elbette ki mevcut. Bu çalışmalarımızı özellikle seçime son iki hafta kala ortaya koyacağız. Önümüzdeki süreçte bu konularla ilgili de arkadaşlarımızın önerilerini dinlemek istiyoruz” diye konuştu.

 “Her İşimiz Kaliteli Olacak”

Seçim süresince kurumsal kimlik üzerinden çalışmaların sürdürüleceğini ifade eden Sabri varan, afiş broşür gibi dokümantasyon çalışmaları yapacak adayların kurumsal kimlik konusunda hassasiyet göstermelerini isteyerek şunları söyledi; “Bu çalışmalarımız mutlaka milliyetçi hareket Partisi kurumsal amblemleri, sloganları ve tasarım şekliyle yapılması gerekiyor. Vatandaşlarımız bizden çok ümitli ve kaliteli işler bekliyor. Dolayısıyla bastıracağımız afişe, broşüre bu kaliteyi yansıtmak durumundayız. Basit, kalitesiz hiçbir ürünü seçim çalışmamızda kullanmayacağız. Milliyetçi hareket Partisi’ne yakışır, seçimde ne kadar iddialı olduğumuzu gösterir bir şekilde çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Bu algıyı oluşturmamız gerekiyor.”

“Nereye Gidiyorsun?”, “Kızıl Elmaya”

Milliyetçi Hareket Partisinin yok sayıldığı bir ittifakın iktidar olma şansının kalmadığını dile getiren MHP Gümüşhane İl Başkanı Nadim Aydın ise, “Merhum liderimiz Alparslan Türkeş dokuz ışık doktrininde ülkemizin geleceği için kısa orta uzun vade projeleri anlatırken; kısa vadede milli devlet güçlü iktidardan bahsediyor. Hem yerli, hem güçlü bir iktidar hayal ürünü olarak görünüyordu. Milliyetçi Hareket Partisi’nin 50. Yılını kutladığımız bugünlerde o hayalin gerçekleştiğini görüyoruz. Eğer bir askerimiz Afrin’e giderken tankın üzerinde “Nereye gidiyorsun?” sorusuna “Kızıl elmaya” diye cevap verebiliyorsa, bozkurt yapıyorsa demek ki devlet millileşti. Eğer içişleri Bakanı PKK terör üslerini “Ben sizi bu sokaklarda gezdirmem” diyebiliyorsa devlet millileşti. İktidar güçlü mü? Artık yüzde 30’larda 35’lerde bir siyasi partinin iktidar olma şansı kalmadı. Bir siyasi hareketin iktidar olabilmesi için artık yüzde 50 + 1 alması gerekiyor. Bu da iktidarı güçlü kılıyor” diye konuştu.

“Gümüşhane Seçimlerinin Favorisi MHP’dir”

Milliyetçi hareket Partisi’nden ayrılmalar yaşandığı dönemde Gümüşhane’de 200 yönetici arkadaşımız partimizi bırakıp gitti. Bu partimizde o dönem kimsenin kalmaması demekti. Ancak genel başkanımızın da dediği gibi, bu hareket dualı bir harekettir. Bu hareket kutlu bir harekettir. O gün partimizin tükendiğini düşünenler bugün geldiğimiz durumu ibretle izliyor. Bugün partimiz, sadece Gümüşhane merkezde değil ilimizin tüm ilçe ve belde belediyelerin de seçimin en büyük favori olan siyasi partisidir. Ayrılmaların yaşandığı dönemde biz de ümitsiz durumdaydık. Ancak gördük ki bugün hem Türkiye’nin her coğrafyasında, hem de Gümüşhane’nin tüm il, ilçe ve beldelerinde hedefi göğüslemeye en yakın parti, Milliyetçi Hareket Partisi’dir” dedi.

“Bu İttifak İ'la-yi Kelimetullah’ Kadar Devam Edecek”

İl genel Meclisi ve belediye meclisi üye listeleri ile ilgili düşüncelerini aktaran Aydın, “Elbette ki herkes bir nefis sahibidir. Daha üst sıralarda yer alıp seçilebilme isteğinde bulunabilir. Ancak bu işlerin nasip işi olduğunu unutmamak gerekir. Biz kendi adımıza hiçbir sıralama beklemedik. Genel başkanımızın talimatı neyse onu yerine getirmeye çalıştık. Bu hareketin içeresinde o kadar çok isimsiz insan var ki, canlarını dahi vermişler ancak hiçbir makam mevki peşinde olmamışlar. Sadece Nizamı Kelimetullah uğurun çıktıkları yolda bedel ödediler. Bu hareket öyle bir hareket. Nefsi duygularla yola çıkılacak bir hareket değil. Cumhur ittifakının protokolünde yazdığı gibi; bu ittifak, İ’lay-i Kelimetullah’a kadar devam edecek. Rahmetli liderimiz Alparslan Türkeş’in dediği gibi bizim hedefimiz İslam’ı yaymak. Bugün geldiğimiz noktada aynı hedef doğrultusunda bir seçime gidiyoruz. Her ne kadar İttifak ortağımız Gümüşhane’deki yerel seçimi kaybedeceğini anladığında günahsız bir arkadaşımızı sırf siyasi hırslar uğruna işsiz bıraktıysa da, biz bildiğimiz yolda devam edeceğiz. Bu seçimi kazanan taraf biz olacağız. Bu konuda hiçbir endişem yok. Yolumuz uzun ve çetin. Şunu bilin ki, biz hata yapmadığımız takdirde bu seçimi açık ara farkla kazanan taraf olacağız. Seçimi kazanan Milliyetçi Hareket Partisi olacaktır. Bundan sonra dövene elsiz, sövene dilsiz olacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun, Rabbim utandırmasın” ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

“Herkes Şu Anda MHP’yi Konuşuyor”

Toplantıda konuşan MHP Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Bilal Özdener’de, “Bundan sonraki süreçte meydan İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri adaylarımızın. Bizim görevimiz bu noktadan itibaren koordinasyonu sağlamaktır. Bize gelen bilgiler havuzda toplanıp koordinasyonu yapılarak alan çalışmasında ki siz arkadaşlarımıza iletilecektir. Bireysel olarak değil de ekip halinde çalıştığımız sürece; soğukkanlı, sakin ve güler yüzlü bir şekilde çalışırsak başaracağınızdan kuşku duymuyorum. Gümüşhane’de herkes şu anda Milliyetçi Hareket Partisini konuşuyor. Elbette olumlu da, olumsuz da tepkiler alacağız. Biz soğukkanlılığımızı koruyarak tüm eleştirileri pozitif yönde kullanmak için çalışacağız. Bizim çalışmalarımız, insanlara dokunma şeklimiz bizleri hedefe ulaştıracak şekilde olmalıdır. Sonuç olarak biz çıktığımız bu yolda Allah’ın izniyle başarılı olacağız” diye konuştu.

Katılımcıların teker teker söz olarak fikirlerini paylaşmasının ardından toplantı sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45