banner333

banner309

Gümüşhane Ak Parti Yeni Dönem Başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Nisan referandumundan sonra startını verdiği AK Partideki kongre süreçleri başladı. Türkiye’de 19 Temmuz’da ilçe kongrelerine başlayan AK Parti Kasım sonuna kadar her hafta ortalama 40-50 kongre yapacak.

Siyaset 30.08.2017, 00:35
Gümüşhane Ak Parti Yeni Dönem Başlıyor
banner400

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Nisan referandumundan sonra startını verdiği AK Partideki kongre süreçleri başladı. Türkiye’de 19 Temmuz’da ilçe kongrelerine başlayan AK Parti Kasım sonuna kadar her hafta ortalama 40-50 kongre yapacak. İlçe kongrelerinin ardından ise il kongrelerine geçilecek. AK Parti il kongrelerini 2018 Şubat ayına kadar tamamlamayı hedefliyor. AK Parti’nin 6’ıncı Olağan Kongresi’nin ise Mayıs ile Eylül ayları arasında yapılması bekleniyor.

Bu doğrultuda Gümüşhane il başkanlığı için koordinatör milletvekili Adem Tatlı tarafından temayül yoklamaları yapılan AK Parti’de tüm ilçe başkan adayları belirlenmiş oldu. 9 Eylül’de Kürtün ilçe başkanlığı seçimleri ile başlayacak olan süreç, 10 Eylül’de merkez ilçe kongresi ile devam edecek. Bu iki ilçede de AK Parti Genel Merkezince mevcut başkanlarla yola devam kararı alınırken, Kürtünde Yalçın Bayrak, Gümüşhane merkez ilçede ise Fahri Yalçın’ın Genel Merkez adayı olacağı netleşti.

AK Parti ilçe kongreleri anlamında Gümüşhane’de en büyük sorunu yaşaması beklenen Torul’da ise temayüle giren adayların, Genel Merkez tarafından aday gösterilen Osman Karabulut’un etrafında toplandığı görülüyor. Torul’da tek listeyle seçime gitme kararı alınmış. Bilindiği üzere Osman Karabulut, Kenan Çaklı, Sezgin Ekrem Yavuz ve Sinan Şahinöz temayüle giren isimler olmuş ve genel merkeze çağrılmışlardı. Genel merkezde yapılan değerlendirmeler sonucu Osman Karabulut’un ilçe başkanı olması kararlaştırıldı

Öte yandan edinilen bilgilere göre Gümüşhane’nin en büyük ilçesi olan Kelkit ilçe başkanlığı seçimleri için yapılan temayül yoklamalarında mevcut başkan Yusuf Aydın’ın yönetiminde yer alan Akif Turan çıkmış, Ankara’da ki görüşmelerin ardından da genel merkez Akif Turan ismi üzerinde karar vermiş görünüyor.

Gümüşhane’nin bir diğer büyük ilçesi Şiran’da da 4 adayla temayül yoklaması yapılmıştı. Kadir Yıldız, Bünyamin Yaşar, Erhan Güngör ve Ünsal Şahin’in temayül yoklamasına girdiği Şiran İlçe Başkanlığı içinse genel merkez Erhan Güngör’ü kendi adayları olarak belirlemiş. Köse’de ise temayül ve Ankara değerlendirmelerinin sonucunda Sinan Pala’da karar kılınmış.

Şu ana kadar AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı için aday adayı çıkmazken, Celalettin Köse’nin karşısına aday çıkıp çıkmayacağı ise merak ediliyor. Gazetemizin edindiği bilgiye göre genel merkezin Gümüşhane il başkan adayı ise Celalettin Köse olmuş.Gümüşhane il başkanlığı seçiminin ise Kasım ayı içerisinde yapılması bekleniyor.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37