banner333

banner309

Feramuz Üstün'den 28 Şubat Açıklaması

Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün 28 Şubat Darbecileri ile ilgili millet iradesini hiçe sayan bu zihniyet imanlı inançlı vicdanlarda bundan sonra da varlık gösteremeyecektir.” dedi

Siyaset 02.03.2015, 08:58 02.03.2015, 09:01
Feramuz Üstün'den 28 Şubat Açıklaması
banner400
Milletvekili Üstün, 28 Şubat post modern darbe yıldönümü nedeni ile yaptığı açıklamada “Allah bu ülkeye böyle olaylar bir daha yaşatmasın” dedi.
 
Millet iradesini hiçe sayan bir zihniyetin uzun yıllar ülke topraklarında bu milletin vicdanında varlık göstermesinin mümkün olmadığını kaydeden Üstün, “Fert olarak vicdanımızın sesini fiiliyata geçirip, Millet olarak güçlendikçe, halk olarak ‘bizim istediklerimiz bunlar’ diye sesimizi yüksek bir şekilde çıkardıkça, her şeye rağmen, halka rağmen istediklerini hayata geçirebileceklerini zanneden, kendilerini toplum üstü gören zihniyet bu had bilmezliğinin karşılığını alacaktır.”
 
Toplum olarak daha özgür, daha adaletli bir Türkiye’de yaşamak için atılan adımların ne kadar isabetli olduğu yakın tarihteki örnekleri ile sabit olduğunu dile getiren Üstün, şunları söyledi: “Halkın iradesinin üzerinde kendini bir güç olarak gören darbecilerin Her geçen yıl çirkin yüzü daha da netleşmektedir.
 
Daha yakın tarihte gerçekleşen bu talihsiz olayları millet olarak biliyorum ki unutmadık ve bu duruma bir daha düşmemek için de unutmayacağız.
 
İnsanlarımızın vatanım dediği topraklarda kendi isteklerinin yapılmaması bir tarafa yasaklanması, hor görülmesi ne elim bir durumdur. %99’u Müslüman olan bu ülke de Eğitim kurumlarımız irtica tehdidi var bahanesi ile başta İmam Hatip okulları olmak üzere etkisiz hale getirildi. İmam Hatiplilerin önünü keselim diye tüm meslek liselerini mağdur ettiler. Başörtüsü yasağı nerdeyse sokağa inecek kadar yaygınlaştırılmaya çalışıldı. Binlerce öğrenci okullara alınmadı, okuldan atıldı.
 
Şükürler olsun ki gelmiş olduğumuz durumda; özgürlüklerin, hür düşüncenin ve millet iradesinin önündeki engeller bir bir kalkıyor. Bölgesinde ve dünya da her alanda büyüyen ve gelişen bir Türkiye Cumhuriyeti demokrasi örneği oluşturuyor.
 
Bu duygu ve düşüncelerimle millet iradesini yok sayan Ülkemizi her alanda geri götüren, prestij kaybettiren bu zihniyetin yapmış olduğu tüm hadsizlikleri kınıyorum. Allah’tan böyle olayların bir daha ülkemizde tekrarlanmamasını diliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11