banner333

banner309

Çimen'den 23 Nisan Mesajı

AK Parti Gümüşhane il başkanı Ercan Çimen,23 Nisan dolayısı ile mesaj yayınladı.

Siyaset 24.04.2013, 12:11
Çimen'den 23 Nisan Mesajı
banner400

Başkan Çimen, mesajında millet iradesiyle iktidara gelen AK Parti Hükümeti’nin, her zaman milli egemenliği yaşatıp yüceltmenin gayreti içerisinde olduğunu belirterek,” Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Birinci Meclis'imizin  kahraman üyeleriyle milli mücadeleye canıyla, malıyla, emeğiyle katılmış milletimizin her ferdini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve tüm milletimizin bayramlarını en içten duygularla kutluyorum” dedi.

Mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kurulduğu 23 Nisan gününün, ilelebet milli tarihin en parlak sayfalarından biri olarak anılacağını vurgulayan Çimen, TBMM'nin, istiklal mücadelesinin sürdürüldüğü en zorlu, en buhranlı günlerde doğduğunu ve milli birliğin, milli mutabakatın, milli egemenliğin en somut tecellisi olduğunu ifade etti.

Çimen, bu birlik ve beraberlik sayesinde milli mücadelede zafere ulaşıldığını, işgal altındaki toprakların yeniden özgürlüğüne, bağımsızlığına kavuştuğunu belirtti. Bununla birlikte, Türk milletinin önünde yepyeni bir ufuk açıldığını ve bu sayede yeni bir rota, yeni idealler ve yeni hedefler doğduğunu kaydeden Çimen, bu ideal ve hedeflerin ilk adımı olarak, ''Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'' ilkesine dayalı, demokratik zemin üzerinde yükselen Cumhuriyetin temellerinin atıldığını ifade etti.

TBMM'nin, bugün de milli egemenlik anlayışı içinde, Türk milletinin taleplerini hayata geçirdiğini belirten Çimen, şunları kaydetti:

“Yokluklar içerisinde kurulan ilk meclis, önce milletimizi tek bir çatı altında toplamış, sonra da eşine az rastlanır bir bağımsızlık mücadelesi vermiştir. Bu mücadele sonucunda da Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. 93 yıl önce ortaya çıkan bu irade, o günden beri ülkemizin bağımsızlığının ifadesi olarak milletimizin kaderine yön veren kararlar almaktadır. TBMM, bugün de demokrasimizin, milli bağımsızlığımızın, devletimizin ülkesi ve milleti ile birlik ve beraberliğinin, aydınlık yarınlarımızın sarsılmaz güvencesidir. Kurtuluş Savaşı’nı yönetmiş, genç bir cumhuriyetin inşasını sağlamış, cephelerde savaşmış ve imkânsızlıklar içindeki bir millete umut aşılamış; yönetme iradesini millete vererek demokrasi bilincine önderlik yapmış olan bu meclis, her şartta bu özelliklerinden asla taviz vermeyecektir. Milli egemenliği yaşatıp yüceltmenin, milletimize lâyık olmanın gayreti içindeyiz. Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi ‘Ne mutlu ki, Cumhuriyetimizin kuruluş ideallerine, çağdaşlaşma hedeflerine bugün her zamankinden daha yakın bir noktada bulunuyoruz.’ Bu başarı her şeyden önce aziz milletimizindir. Aziz milletimizin istiklâl mücadelesindeki büyük azim ve kararlılığı,  bugün de muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme yolunda verdiğimiz istikbal mücadelesinin en güçlü ilham kaynağıdır. Bugün 93. yıldönümünü kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisimizle, güçlü Cumhuriyetimizle geleceğe güvenle bakıyoruz. Meclisimizin, tarihinden aldığı ilham ve güçle, ülkemizin birliği ve kardeşliği için çalıştığı bilinmelidir. 23 Nisan aynı zamanda, gelecekte özgürlük ve bağımsızlık bayrağını devralacak olan çocuklarımızın da bayramıdır. TBMM'nin ilk başkanı, Kurtuluş Savaşımızın öncüsü aziz Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilen bugünün, bu açıdan da ayrı bir anlamı vardır. Çocuklara armağan edilen ve tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, geleceğimizin çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan güçlü inancın da bir ifadesidir. En büyük arzumuz, çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı ortamlarda, iyi eğitim alarak, topluma yararlı özgür bireyler olarak yetişmeleridir.

Bu vesileyle geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, onları yetiştiren ebeveynlerin ve öğretmenlerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı canı gönülden kutlarken; İstiklal Harbimizin mümtaz şahsiyetlerini saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09