banner333

banner309

Çimen: Gümüşhane'yi Köhnemiş Anlayışla Yönetmek Mümkün Değil

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, kurulduğu 2008 yılında yalnızca 3 bin 242 öğrencisi bulunan Gümüşhane Üniversitesi’nin 5 yıl gibi kısa bir zaman içerisinde bugün ulaştığı 13 bin kişilik dev öğrenci kadrosuyla birlikte yaklaşık 4 kat büyüdüğünü belirterek, bu olağanüstü gelişmenin ilin demografik yapısıyla birlikte şehrin tüm potansiyelini temelden geliştirdiğini söyledi.

Siyaset 10.09.2013, 22:19
Çimen: Gümüşhane'yi Köhnemiş Anlayışla Yönetmek Mümkün Değil
banner400
 ÇİMEN; “GÜMÜŞHANE’MİZ, AK PARTİ İLE BÖLGESEL BİR CAZİBE MERKEZİ HEDEFİNE DOĞRU İLERLEMEKTEDİR.”


Gümüşhane’de, Gümüşhane Üniversitesi’nin kurulmasıyla başlayan büyük değişime paralel olarak hayata geçirilen dev yatırımlardan, şehir çevre yolu projesi ile Harşit Çayı Islah Projesinin inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Çimen, daha sonra yapımı devam etmekte olan Tekke İlkokulu Ek dersliği ve çok amaçlı salon ile Kale Köyü pansiyon inşaatında incelemelerde bulundu.


Tekke’de bulunan ve yaklaşık 600 öğrenci kapasiteli YİBO’nun Kale’ye taşınacağını ve YİBO’nun ise Gümüşhane Üniversitesi’ne devredilerek üniversite bünyesinde yeni bir fakülte ve yurt olarak hizmet vereceğini kaydeden Başkan Çimen, ziyarette şehrin yeni dinamikleriyle de ilgili çok önemli değerlendirmelerle yerel gündemi yorumladı.
“KENTİ ESKİ KÖHNEMİŞ ANLAYIŞLARLA YÖNETMEK ARTIK MÜMKÜN DEĞİLDİR”
Şehirde yıllardır icranın başında bulunan yerel yöneticilerin bu yeni devasa gelişmeleri planlayacak ufuk ve öngörüden hayli uzak olduğunun bugün çok daha net olarak bir kez daha görüldüğünü ifade eden Başkan Çimen, “Gümüşhane’nin tüm sosyal ve ekonomik potansiyeli büyük bir değişimden geçerken, kenti eski anlayışlarla bu aşamada yönetmek bütünüyle imkansız hale gelmiştir. Üniversiteye kayıt yaptırmak için kente gelen öğrenci ve yakınlarının yoğunluğu karşısında şehir merkezinin geçtiğimiz hafta nasıl felç olduğunu hep birlikte gördük. Sadece bu vaka bile içinde bulunduğumuz yeni dönemi özetlemeye kafidir. Bu ve benzeri yaşadığımız bir dizi çok ciddi sorunun nedeni işte bu makasın gittikçe açılıyor olmasıdır. Bu açıdan 2014 yılında gerçekleştirilecek yerel seçimler, Gümüşhane’nin geleceğinin oylanacağı hayati bir öneme sahip tarihi bir dönemeci temsil etmektedir” dedi.

“BELEDİYEMİZ 15 YILDIR AK PARTİ FELSEFESİNDEN UZAK YÖNETİLMEKTEDİR..”
Demografik /nüfus hareketlerinin başta ekonomi olmak üzere tüm toplumsal dokuyu derinden etkilediğini ifade eden Başkan Çimen, sadece bu olgunun bile, yerel yönetimlerin anlayışlarında radikal bir değişmeyi zorunlu kıldığını anımsatarak, “Gümüşhane Belediyesi yaklaşık 15 yıldır, Türkiye’yi her anlamda büyük bir değişim sürecine sokarak, ülkeyi dev adımlarla bambaşka bir zemine ulaştıran AK Parti felsefesinden ve onun kalkınma seferberliğinden uzak bir anlayışla yönetiliyor. Halen temel belediyecilik hizmetleri başta olmak üzere en temel alt yapı hizmetlerini dahi gerçekleştirmede geç kalmış bir belediye ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla bu yönetimle yeni Gümüşhane’yi ne planlamak ve ne de geleceğe taşımak neredeyse imkansızdır. Mevcut haliyle Gümüşhane Belediyesi’nin bu yükü planlaması ve şehri 2023’e taşıması tam bir hayal olur. Bugün yaşıyor olduğumuz sorunların bir bölümü hızlı kalkınmamızdan kaynaklanıyorsa(!), daha önemli ve vahim kısmı ise bu değişimi öngöremeyen ve planlayamayan il belediyemizdeki mevcut anlayıştan kaynaklanıyor.”dedi.

“MERKEZ’E 750, TORUL’A 250, TEKKE’YE 600 KİŞİLİK ÜNİVERSİTE YURDU..”
 Tekke İlkokulu Ek derslik ve çok amaçlı salon ile Kale köyü pansiyon inşaatında yapılan çalışmalar hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Hızır AKTAŞ’tan detaylı bilgi alan Başkan Çimen, Tekke’de bulunan ve yaklaşık 600 öğrenci kapasiteli YİBO’nun Kale’ye taşınacağını ve YİBO’nun ise Gümüşhane Üniversitesi’ne devredilerek, üniversite bünyesinde yeni bir fakülte ve yurt olarak hizmet vereceğini söyledi.



Üniversite öğrencilerinin yurt ihtiyacının karşılanması istikametinde hummalı bir çalışma yürüterek, bu şekilde şehrin geleceğini planladıklarını ifade eden Başkan Çimen, Yurt-Kur’a bağlı yurtlarda bin 246 kız, 792 erkek olmak üzere toplam 2 bin 28 kişilik kapasitelerinin olduğunu, Eski Bağlar Mahallesinde ki 750 kişilik yurt inşaatının ise hızlı bir şekilde yükselmeye devam ettiğini söyledi. 750 kişilik bu öğrenci yurdunun 1 ay içerisinde kabulünün gerçekleşeceğini ve son derece modern imkanlar ile donanımlı otel konforundaki bu yurdun Ekim-Kasım periyodunda hizmete girmesinin planlandığını belirten Çimen, “Torul Öğrenci yurdu ve Gümüşhane Merkezde ki öğrenci yurtları kompleksinin bir ay gibi bir sürede hizmete girmesi ile 1000 öğrencimiz daha yurt imkanından faydalandırılacaktır. Burada ise Tekke İlkokulu ek derslik ve çok amaçlı salon inşaatlarımızda planlamaya uygun olarak devam ediyor, tamamlanması ile birlikte hem öğrencilerimiz için hem de Tekke’deki vatandaşlarımız için sosyal sportif ve kültürel aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri modern bir salona sahip olacaklar. Kale’deki pansiyon inşaatı da hızla ilerliyor, kısa zamanda eğitim öğretime kazandırılarak öğrencilerimizin hizmetine sunulacaktır. Bilindiği gibi Tekke’de bulunan ve yaklaşık 600 öğrenci kapasiteli Tekke YİBO Kale’ye taşınacak ve Tekke’deki YİBO okul ve yurt binamız ise Gümüşhane Üniversitesi’ne devredilerek, üniversite bünyesinde yeni bir fakülte ve yurt olarak hizmet verecektir. Bu yatırımlarla ciddi bir mesafe alınmış olacaktır. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımız, başımızın tacıdır. Onlar için ne gerekiyorsa yapılmaktadır ve yapılmaya da devam edilecektir. Hem şehrimiz hem ülkemiz Hamdolsun ki emin ellerdedir.” diye konuştu.


 “AK PARTİ’MİZ GELİŞMİŞLİKTE GÜMÜŞHANE’MİZE SINIF ATLATMIŞTIR..”
 Öte yandan, geçtiğimiz hafta gerçekleşen kayıt haftasında Gümüşhane Üniversitesi’ne yerleşen 4 bin 543 öğrenciden 3 bin 884'ünün üniversiteye kayıt yaptırdığını belirten Başkan Çimen, kayıt oranının yüzde 85 olarak gerçekleşmiş olmasının önümüzdeki yıllarda şehrin başta konut olmak üzere tüm sosyal alanlarında nasıl bir durumla karşılaşacağının işaretlerini verdiğini söyledi.



Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2012 yılı sonunda açıkladığı son nüfus sayımına göre toplam 135 bin 216 kişinin yaşadığı Gümüşhane'de, üniversite öğrenci sayısının toplam nüfusun yüzde 10'una tekabül eden 13 bin 204 sayısına ulaştığını ifade eden Çimen, “Bu rakamlarla Merkez Gümüşhanevi Kampüsünün yanısıra 5 ilçede de yüksekokul açan Gümüşhane Üniversitesi'nin ulaştığı öğrenci sayısı Torul, Kürtün ve Köse ilçelerinin merkez nüfuslarının toplamı olan 11 bin 204'den daha fazla olarak gerçekleştiği görülmektedir. Bu yıl kayıt yaptıran 3 bin 884 öğrenciden 3 bin 287'sinin Gümüşhanevi Kampüsü’nde, 230'unun Kelkit, 42'sinin Köse, 119'unun Kürtün, 108'inin Şiran ve 98'inin de Torul ilçesindeki okullarda öğrenim göreceği bildirilmektedir. Bu rakamlar üniversitemizin şimdiden şehrin lokomotifi olduğunu çok net olarak bir kez daha ortaya koymaktadır. AK Parti’miz ile Gümüşhane’mizin nasıl bir sınıf atladığı ve şehrimizin çıkmış olduğu gelişmişlik seviyelerinden biri de işte bu şekilde ifade edilebilir.” dedi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11
GazetelerTümü