banner333

banner309

Cihan Pektaş'tan dünya parlementolarına mesaj

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve Gümüşhane Milletvekili Cihan PEKTAŞ, 15 Temmuz akşamı defalarca bombalanan TBMM’den, dünya ülkelerinin parlamentolarına Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) iç yüzünü anlatan bir mektup gönderildi.

Siyaset 17.08.2016, 20:47 17.08.2016, 21:08
Cihan Pektaş'tan dünya parlementolarına mesaj
banner400
Gümüşhane vekili Cihan Pektaş mektubunda FETÖ'nün iç yüzüne değindi. Yurtdışındaki parlementolara gönderilen mektupta, darbe girişimi sırasında 240 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2.195 vatandaşın yaralandığı anımsatıldı. Pektaş, "Darbe girişimi siyasi partilerin ortak bir tavır sergilemesi neticesinde durdurulmuş, kamu otoritesi süratle tesis edilerek kamu düzeninin bozulmasına müsaade edilmemiştir" dedi.

FETÖ'nün sınav usulsüzlüklerine de değinen Pektaş, örgütün iftira ve kumpaslarla yasadışı eylemler icra ettiğini belirtti. Pektaş,

"Kendisi hakkında daha önce açılan ve demokratik düzeni hedef almaktan yargılandığı dava bağımsız Türk Mahkemelerinde görülürken ülke dışına kaçan ve halen ABD’de yaşayan emekli bir vaizin organize ettiği, gizlilik esasıyla çalışan örgüt, Türkiye’nin yanı sıra dünyada onlarca ülkede faaliyet göstermekte olup, gayri meşru işlerini eğitim faaliyetleri ile perdelemektedir. Ülkemizde sahip olduğu eğitim kurumlarında etkisi altına aldığı öğrencileri kamu kurumları ile güvenlik bürokrasisinde gizli emellerini gerçekleştirmek amacıyla insan kaynağı olarak kullanan örgüt, kamu kurumları, güvenlik güçleri ve yargıda kadrolaşmak için sınav usulsüzlüklerinden örgüt çıkarları açısından kendileri için tehdit görülen asker-polis-sivil bürokratların tasfiye edilmesi için çeşitli iftira ve kumpaslara kadar çok sayıda yasa ve ahlak dışı eylem gerçekleştirmiştir. Serbest ekonominin temellerini sarsacak şekilde ticari rakiplerini kamudaki uzantıları ve medyadaki yayın organlarını da kullanarak ya kendileriyle işbirliğine zorlayan ya da düzmece belgelerle saf dışı bırakan bu organize suç örgütünün yasa dışı eylem ve işlemleri konusunda bağımsız mahkemeler uzun süre önce harekete geçmiş, devam eden hukuki süreçte çerçevesinde bazı davalarda söz konusu örgütün işlediği suçlar nedeniyle çok sayıda örgüt mensubunun suçu ispat edilirken Türk yargısında onlarca dava da devam etmektedir."
dedi.

"Dünya kamuoyundan desteğini hissetmeliyiz"

Darbe girişimi karşısında dünya kamuoyunun ve demokratik ülkelerin desteğini arkasında hissetmek istediklerini belirten Pektaş, bu desteğin Türk halkı için öneminin büyük olduğuna dikkat çekti.  Pektaş açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Dünyanın neresinde olursa olsun demokrasiye bağlı her ülke ve her siyasetçinin, bugün Türk halkının, hükümetinin, iktidar ve muhalefetiyle siyaset kurumunun verdiği demokrasi mücadelesine yapacağı katkının, sunacağı desteğin dünyanın pek çok ülkesinde ortaya çıkabilecek demokrasi dışı bu tür kalkışma veya darbe girişimine niyeti olanların hevesini kıracağını, bu tür hevese kapılabilecekler için en büyük caydırıcı güç olacağını belirtir, Türkiye’nin demokrasi mücadelesine açık desteğinizin hem ülkemiz hem de dünyamız açısından önemini bir kez daha hatırlatır, Türkiye’den uzattığımız dost elinin ülkenizde de karşılık bulmasını dilerim.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45