banner333

banner309

Celalettin Köse: Ak Parti’de Siyaset Akademisi Başlıyor

Ak Parti AR-GE (Araştırma-Geliştirme) Başkanlığınca 17. Dönemi gerçekleştirilen “Siyaset Akademisi” başvuruları başladı. Programa Ak Parti teşkilatlarında görev yapan isimlerin yanı sıra 18 yaşını bitirmiş ve memur olmayan herkes katılabilecek.

Siyaset 24.06.2016, 08:30 24.06.2016, 08:33
Celalettin Köse: Ak Parti’de Siyaset Akademisi Başlıyor
banner400

Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı Av. Celalettin Köse konu ile ilgili açıklama yaparak şunları kaydetti; “Geniş kapsamlı faaliyetlerimizden biri olan Siyaset Akademisi, seçmenlerin partimizle bağını kuvvetlendirmek, siyasete yönelik toplumsal ilgiyi artırmak, katılımcıların tarih, siyasal, ekonomi ve dış politika gibi alanlarda uzmanlar tarafından bilgilendirildiği Türkiye geneline teşkilatlarımız aracılığı ile yaygınlaştırdığımız eğitim faaliyetimizdir.


Siyaset Akademisi herhangi bir siyasi kimlik gözetmeksizin, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını geleceğin Türkiye'sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek bireyler olarak konumlandırıp, hem siyasal hem de kültürel donanım kazandırmak, bu sayede siyasi hassasiyetleri olan sorumluluk sahibi vatandaşlar kılabilmek adına kendine bir görev edinmiştir. Bu doğrultuda bu güne kadar Siyaset Akademisi'nde eğitim görme imkânı bulan katılımcılardan 25.000'i eğitim sürecini başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazanmıştır.


Siyaset Akademisi 16 dönemdir kesintisiz olarak ülkemizde uygulanan tek eğitim faaliyetidir. Kurumsal bir niteliğe bürünen Siyaset Akademisi, katılımcıları ve verilen eğitim düzeyi ile lisansüstü bir düzeye ulaşmıştır. Temmuz 2016’da, 17. dönemi 81 ilde başlayacak olan Siyaset Akademimizin yeni hedefi, Büyük Güç Türkiye için gerekli olan siyasi ve idari yapıların tartışılacağı, bilgilendirileceği, özellikle Dünya’dan örnekler ile somut uygulamalara dayalı bir Akademi programı müfredatından oluşmaktadır. Dersler teorik ve uygulamalı olarak  dört temel başlık altında, yaklaşık 60 alt başlık olarak  toplanmıştır. 10 hafta boyunca haftada en az 12 saat/3 gün  ders takip edecek olan katılımcılarımız, Türk Siyasetine Giriş, Siyasal Sistemler ve İdeolojiler, Siyasal Strateji ve İletişim Becerileri başlıklarına ek olarak bu yıl Deneyim Paylaşımları bölümünde demokratik bir platformda daha fazla tecrübe ve siyasi hikayeye birinci ağızdan da  şahit olma şansını elde edeceklerdir.”


Öte yandan “Ak Parti Siyaset Akademisi’ne katılmış olmak bundan sonraki dönemlerde, AK Parti teşkilatlarında görev alma sürecinde önemli bir farklılık oluşturacaktır.” İfadelerini kullanan Av. Celalettin Köse başvuruların 1 Temmuz tarihine kadar devam edeceğini belirtti. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38