banner333

banner309

Birol Aydın: İslam Birliği'ni Kurmalıyız

Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği (Mirasımız Derneği) tarafından İsrail'in işgali altındaki topraklara ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak, bölgedeki Osmanlı mirasını korumak ve bu konularda halkı bilinçlendirmek amacıyla bu yıl 5'incisi düzenlenen etkinlik, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Siyaset 24.11.2014, 11:23 24.11.2014, 11:27
Birol Aydın: İslam Birliği'ni Kurmalıyız
banner400
 Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği (Mirasımız Derneği) tarafından İsrail'in işgali altındaki topraklara ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak, bölgedeki Osmanlı mirasını korumak ve bu konularda halkı bilinçlendirmek amacıyla bu yıl 5'incisi düzenlenen etkinlik, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

Etkinlikte konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı hemşerimiz  Birol Aydın da etkinliğin oldukça anlamlı olduğunu dile getirerek, "İnsanın derdi hayatının pusulasıdır. Derdi Filistin olanın, akıbeti de mutlaka hayır olacaktır" ifadelerini kullandı. 

Aydın, şöyle devam etti: 

"Bizim mirasımız arkamızda görünen duvarlar değildir. Oraya yüklediğimiz manadır. O mana bizim inancımızdır. Tarihimizdir, şerefimiz ve onurumuzdur. Eğer biz onurumuza, geleceğimize, şerefimize sahip çıkmak istiyorsak, mutlaka ve muhakkak İslam birliğini kurmak zorundayız. İslam birliği kurulmasının öncelikli şartı; Müslümanların gayrimüslimlerle bir araya gelmemesinden geçmektedir. İslam birliği zordur ama imkansız değildir."

İslam birliğini Amerika'ya ve Avrupa Birliği'ne rağmen kuracaklarını söyleyen Aydın, "Amerika'ya ve Avrupa Birliği'ne rağmen kurmazsan birgün Amerika gelip senin ensene de çöker. Bugün İslam coğrafyasının içinde bulunduğu sıkıntının temel müsebbibi ABD'dir" değerlendirmesinde bulundu. 


Birol Aydın kimdir?

Birol Aydın, 1969 yılında Gümüşhane Şiran'da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Gebze’de, yükseköğrenimini Tunus Zeytune Üniversitesi’nde tamamladı. Üniversite sonrası Milli Gençlik Vakfı Gebze Başkanlığı, Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı görevlerinde bulundu. Milli Görüş partilerinin çeşitli kademelerinde görev yaptı. 2002-2005 yıllarında Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanlığı yaptı. Halen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Saadet Partisi‘nden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı oldu. İyi derecede Arapça bilen Aydın, Kocaeli‘nde ticari faaliyetlerini devam ettirmektedir. Aydın, Evli ve 3 çocuk babasıdır.



Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38