banner333

banner309

Başbakan Yardımcısı Işık, Valiliğin İftarına Katıldı

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Gümüşhane temasları kapsamında Gümüşhane Valiliği tarafından düzenlenen iftar programında Belediye Başkanları, tüm köy ve mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle buluştu.

Siyaset 06.06.2018, 08:00 12.06.2018, 09:05
Başbakan Yardımcısı Işık, Valiliğin İftarına Katıldı
banner400

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Gümüşhane temasları kapsamında Gümüşhane Valiliği tarafından düzenlenen iftar programında Belediye Başkanları, tüm köy ve mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle buluştu.

Ramada Gümüşhane Otelde düzenlenen programda konuşan Başbakan Yardımcısı Işık, “Dünyada çok önemli gelişmeler var. Belki soğuk savaş döneminden sonra dünya bu kadar sıkıntılı döneme gitmemiştir. Şuanda dünyada her geçen gün büyüyen ve adeta ticaret savaşı olarak kendini gösteren ABD ile Çin arasındaki rekabetin dünyayı kıskaca aldığı bir dönemi yaşıyoruz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Işık, özellikle son dönemde adeta ticaret savaşı olarak kendini gösteren ABD ile Çin arasındaki durumu şöyle değerlendirdi: “ABD özellikle Çin’in büyümesini yavaşlatmak, Çin’i izole etmek ve Çin’i kendisine yönelik tehdit olmaktan çıkarmak için her türlü gayreti gösteriyor. Bunun dünya ticareti başta olmak üzere, dünya siyasetinde, dünya savunmasında, dünyanın genel dengesinde geri dönülmeyecek bazı sonuçları olacağını biliyoruz.”

Dünyada olanların yanısıra Türkiye’nin bulunduğu bölgede de çok önemli olaylar olduğuna değinen Başbakan Yardımcısı Işık, “Suriye’nin, Irak’ın durumu ortada. Bölgede ve dünyada küresel düzeyde ciddi bir fırtına var. Bir fırtınalı denizde Türkiye olarak yol alıyoruz. Bu fırtınalı dönemlerde özellikle çok dirayetli, cesaretli ama dünyayı bilen kaptana olan ihtiyaç her dönemden fazladır” diye konuştu.

Türkiye’nin bu süreci kendi iç tartışmalarıyla, iç çekişmeleriyle geçiremeyeceğinin altını çizen Başbakan Yardımcısı Işık, “Bu süreci Türkiye en hazırlıklı biçimde karşılamalı ve en iyi şekilde geçirmeli. 15 yıldır Türkiye’yi ayağa kaldırdık. IMF’nin üç kuruşuna muhtaç olan bir ülkeden artık dünyada yardıma ihtiyaç duyulan yerlere el uzatan, onlara yardım eden bir ülke konumuna geldik” şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Işık, deprem döneminde Bolu tünelinin 6 kilometrelik çift tüp inşaatının durduğunu, depo olarak kullanılmasının bile gündeme geldiğini hatırlatarak şunları söyledi: “O günkü Türkiye’den bugüne gelelim. Sadece Zigana’da 29 kilometre tünel yapan bir ülke haline geldik. Bu sadece Zigana tüneliyle değil yakında Ovit tünelinin açılışı var. Türkiye’de şuanda yüzlerce tünel aynı anda yapılıyor. Birileri yıkacağız, yaptırmayacağız diyorlar ya onlara inat Salyazı’daki Gümüşhane-Bayburt Havalimanının temelini haftaya Başbakanımızla birlikte atacağız. Sadece Gümüşhane’ye son 15 yılda 10 milyar 200 milyon Dolar yatırım yaptık.”

Konuşmasına Gümüşhane’nin temel kamu hizmetleri açısından son 15 yılda yapılan büyük yatırımlarla geleceğe umutla bakan bir il olduğunu ifade ederek başlayan Vali Memiş,” Bizim amacımız kamu hizmetleri açısından Gümüşhane’de yaşayan insanlarımızın başka illerde yaşayan insanlara imrenmemesidir. Özellikle de belirtmek isterim ki son zamanlarda her açıdan yapılan büyük yatırımlarla beraber çok şükür imrenecek bir durumumuz bulunmamaktadır. Yerel yöneticiler olarak ne kadar hizmet edersek edelim ne kadar çalışırsak çalışalım büyük kamu yatırımları olmadan yaptığımız hizmetler hep eksik kalır. Bu büyük kamu yatırımlarını ilimize ulaştıran, başta Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi iletiyorum. Gümüşhane ile ilgili her konuda, bütün hizmetlerde bizleri yalnız bırakmayan, desteklerini esirgemeyen Başbakan Yardımcımız Sayın Fikri Işık Bey’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Gümüşhane milletvekillerimiz Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş Bey’e, Belediye Başkanımız Ercan Çimen Bey’e, bütün ilçe kaymakamlarımıza, ilçe ve belde belediye başkanlarımıza, bütün köy muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İftar programının ardından Başbakan Yardımcısı Fikri Işık gerçekleştirdiği ziyarete son verdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11