banner333

banner309

Baki Kara: Yeni Türkiye AK Partiyle, Yeni Gümüşhane Gençliğiyle Fark Yaratacak

Akparti Gümüşhane Milletvekili Adayı Abdulbaki Kara Gümüşhane Merkez Osmanlı Sahancısında Kahvaltılı Basın Toplantısı düzenledi.

Siyaset 29.01.2015, 11:21 29.01.2015, 11:25
Baki Kara: Yeni Türkiye AK Partiyle, Yeni Gümüşhane Gençliğiyle Fark Yaratacak
banner400
Kara'nın açıklaması şöyle:


Saygıdeğer büyüklerim, değerli kardeşlerim ve çok kıymetli basın mensuplarımız;
Bir niyet eyledim ve 7 Haziran 2015 genel seçimleri için AK Parti Gümüşhane milletvekili aday adayı olmaya karar verdim. Niyeti hayır olanın akıbeti hayır olur derler. Bizlerde hayırlı bir iş için niyet eyledik, Allah niyetimizi hayır eder inşallah…

Değerli misafirler kıymetli basın mensuplarımız; Gümüşhane de yaşayan Gümüşhane de iş, aş ve istihdam sağlayan bir kardeşiniz olarak bu şehrin her metrekaresinde anılarım bulunmaktadır. Sizlerinde bildiği üzere bugüne kadar bu memleketin suyunu içmiş, havasını solumuş ve aile olarak tüm kazancını bu şehre yatırmış bir kardeşinizim. İşimiz gereği ilçemiz Şiran da iş üretiyor ve memleketimizin istihdam sorununa ilimiz ölçeğinde önemli ölçüde katkıda bulunuyoruz. Bugün itibarı ile iştirak şirketlerimiz de dahil olmak üzere 40 hemşerimize istihdam sağlıyoruz.
 
Şehrimizin tüm sıkıntılarını yakinen biliyor ve içinizden birisi olarak bu sıkıntıları bende yaşıyorum. Bu yüzden esnafımızın, köylümüzün, kentlimizin, çiftçimizin, işçimizin ve memurlarımızın problemlerinin tespitini ve onlar için üretilecek çözümleri birlikte ortaya koyacağımıza inanıyorum.
 
 Gümüşhane merkez Karaer mahallesini, Hasanbey mahallesini, Karşıyaka mahallesinden tutunda Arzular beldesini, Kale köyünü, İkisu’yu, yayladere’yi , Yağmurdere’yi, Karamustafa’yı, Edire’yi, İmera’yı ve tüm köylerini, Kelkit’in İnönü, Bahçelievler mahallesini, Söğütlü beldesini, Baba konağı köyünü, Bezendi’yi, Çamur’u, Sal ördek’i ve ismini sayamadığım tüm köylerini, Şiran’ın Tekke Mahallesini, Erenkaya Mahallesini, Yeşilbük beldesini, Akbulak’ı, Araköyü’nü, Ozanca’yı, Seydibaba’yı ve tüm köylerini, Torul’un Köprübaşı, soğuksu, Tufaniye, Tuğrulbey mahallelerini Altınpınar köyünü, Ziganayı, Demirkapıyı, Yıldızı, Şiveyi, Kirazlı ve tüm köylerini, Köse’nin Bahçelievler, Cumhuriyet ve Fatih mahallesini, Salyazı köyünü, Yuvacık’ı, Oylumdereyi, Özbeyliyi ve ismini sayamadığım tüm köylerini, Kürtün’ün Merkez mahallesini, Melikli Mahallesi, Yukarı Uluköy Mahallesini, Özkürtün Beldesini, Kırgeriş köyünü, Taşlıcayı, Üçtaşı, Gündoğduyu, Gürgenliyi ve ismini sayamadığım tüm köyleri yakından tanıyan 2011 genel seçimlerinde mevcut milletvekillerimizle birlikte seçim çalışmalarımızda havasını suyunu teneffüs eden soğuğunu sıcağını iliklerine kadar hisseden bir kardeşiniz olarak diyorum ki !
 benim nezdim de 321 Köyün hepsi bir birinden değerlidir. 
 
Bu anlamda memleketimizin her karış toprağına hizmet noktasında hiçbir ayrım yapmadan hizmet için hizmetkârı olacağımı özellikle belirtmek istiyorum.
 Değerli basın mensuplarımız, çok kıymetli misafirler, Gümüşhane sevgimizi “çok söyleyen değil, çok iş yapan yöneticiye muhtaçsınız” hakikati üzerine kurmuş olduğumuz prensiplerimizle inşallah taçlandıracağız. AK Parti Gümüşhane Milletvekili aday adayı olarak bu kutlu yoldaki amacım 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine odaklanan Yeni Türkiye’nin bu yoldaki başarısına Yeni Gümüşhane’nin 29 yaşındaki Milletvekili olarak katkıda bulunmak ve memleketimize hizmet etmektir.
 
Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’IN ve Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Prof. Dr Ahmet DAVUTOĞLU’nun da siyasette gençlere vermiş oldukları değer ve destek sayesinde 25 yaşını doldurmuş her genç milletvekili adayı olabiliyor.
Ben de,  2008 yılında üniversite eğitimimi tamamladıktan bu yana partimizde gençlik kolları  ve ana kademe teşkilatlarımızda tarafıma tevdi edilen her türlü görevi yenine getirme konusunda elimden geldiği kadar azimli çalışmalar yapmaya gayret ettim. Partimizin gençlik kolları üyeliği ve ana kademede İl Başkan Yardımcılığı, Tanıtım Medya Başkanlığı gibi görevlerde bulundum. Bu gün itibarı ile  de partimizde AK Parti Şiran Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevim devam ediyor.
 Sayın Cumhurbaşkanımız ve Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN AK Parti Gençlik Şöleninde gençlere hitaben yaptığı bir konuşmada şunları söylemişti ;
“Zira bizim siyasetten muradımız bütün demokratik kanallar ile meşruiyet kapılarını açarak istiklal ruhunu istikbale taşımaktır. Bu felsefe en çok da gençliğimiz tarafından, AK Parti gençliği tarafından paylaşılmış ve sahiplenilmiştir. Zira görülmüştür ki!  istikbale emniyet ve güven içinde gitmenin yegane yolu meşruiyet çizgisinde gitmektir.”
 
Arif Nihat ASYA ne güzel ifade etmiş;
 
“Elde sensin dilde sen gönüldesin baştasın
Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın
Delikanlım işaret aldığın gün atandan
Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan
Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan’dan
Sen ki burçlara bayrak olacak kumaştasın
Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın”
 
Bende her anını bu şehirde geçiren, bu şehirde yaşayan bir kardeşiniz olarak bugün şehrimiz için çok önem arz eden 2015 seçimleri yaklaşırken 29 Ocak ta ve 29 yaşında aday adaylığımı açıklıyorum. Siyaset halkla yapılan bir iştir, bizde halkımızın desteği ve Hakkın takdiri olursa hizmetlerimize devam edeceğiz.
 
 Bilinmesini isterim ki ! aday olsam da olamasam da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada her zaman AK Partinin bir neferi olarak çalışacak ve Gümüşhane’mizin hizmetkarı olmaya devam edeceğim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada iyiliğin, güzelliğin  ve emr’i bi’l marufun hizmetinde olacağım. Hepinizin bildiği gibi siyaset, iyiliği yayma ve kötülüğü azaltmanın  önemli araçlarından biridir. Benim için siyaset; memleketimize, insanımıza, medeniyetimize, değerlerimize ve inançlarımıza hizmet edebildikçe değerlidir.
 Bugüne kadar teşkilatlarımızın her kademesinde görev almış tüm kardeşlerime ve büyüklerime hizmetleri için şükranlarımı sunuyorum. 2015 genel seçimleri için aday adayı olacak olan tüm hemşerilerime başarılar diliyorum. “Siyasetin tek limanı ahlaktır” felsefesini bizlere öğreten büyük usta , Cumhurbaşkanımız ve Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a ve Sayın Genel Başkanımız Başbakanımız Prof.Dr Ahmet DAVUTOĞLU’na yakışır bir aday adaylığı süreci geçirmeyi canı gönülden arzu ediyorum. Büyüklerimin ve sözüne kıymet verdiğim çok değerli hemşerilerimin teşvik ve dualarıyla, 2015 yılı seçimlerinde milletvekili aday adayı olduğumu Altın Kalpli insanların şehri Gümüşhane kamuoyuyla paylaşıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Gümüşhaneli hemşerilerime saygı, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.
 
 
Abdulbaki KARA
AK Parti Gümüşhane
Milletvekili Aday Adayı
 
 
 
ÖZGEÇMİŞ

Abdulbaki KARA 1986 yılında Gümüşhane Şiran ilçesinde doğdu.2004 yılında Gümüşhane Lisesinden mezun oldu. Üniversite eğitimini Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi Ve idari Bilimler Fakültesinde işletme Bölümünde tamamladı. Halen Anadolu üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü 4.Sınıf öğrencisidir. Bunun yanı sıra Trabzon Avrasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yerel Yönetimler Yüksek Lisans Bölümü son sınıf öğrencisidir. Üniversite eğitimi esnasında Öğrenci Topluluklarında aktif görevlerde ve başkanlık görevlerinde bulundu. Adnan Menderes Üniversitesini temsilen çeşitli illerde sayısı 20’nin üzerinde eğitim programları ve konferanslara katıldı. Yine Nazilli’de birçok organizasyon düzenleyerek şehrin sanayisi ve ekonomisinin gelişimine katkıda bulunmak amaçlı Türkiye’de sektöründe söz sahibi bir çok İş adamını ve Üst Düzey yöneticiyi eğitim ve konferanslar vermek üzere Nazilli’ye getirdi.
2008 yılında Üniversiteden mezun olduktan hemen sonra İlçesi Şiran’da Fatih Sultan Pestil Köme Ltd.Şti isimli aile şirketini kurdu. Şirketin Kuruculuğu ve Genel Müdürlük görevini yürüten KARA, kısa zamanda ulusal firmalarla çalışarak firmanın büyümesi ve gelişmesini sağladı.  Pestil Köme’nin Türkiye’de marka olabilmesi adına müşterilere çeşitli paketleme seçenekleri sunarak sektördeki öncü firmalardan biri haline geldi.
Sektörde gördüğü önemli eksiklerden biri olan Üreticilerin bir arada olmamasıydı. Bu noktada da elini taşın altına koyarak 7 Aralık 2010 da Gümüşhane Pestil ve Köme Üreticileri Birliği Derneğini Kurdu. Halen başkanlığını yürüttüğü derneğin il genelinde sektördeki firmaların %60’ının üyeliği mevcuttur. Birlik çatısı altında sektöre firmaların bir arada olması ve bir çok konuda birlikte hareket etme noktasında önemli hizmetlerde bulundu.
2011-2012 yıllarında AK Parti Gümüşhane İl Başkan yardımcılığı ve Tanıtım medya Başkanlığı,  Şubat 2012 – ocak 2015 yılları arasında AK Parti Gümüşhane İl Disiplin Kurulu Üyeliği,30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti Şiran İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu yönetim kurulu üyeliği, Gümüşhane İktisadi Kalkınma Derneği (GİK-DER) Genel Başkan Yardımcılığı, Adnan Menderes Üniversitesi SEBAT öğrenci Topluluğu Onursal Başkanlığı görevlerinde bulundu.
Abdulbaki KARA bu görevleri dışında halen AK Parti Şiran İlçe Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı, Kelkit Ticaret Odası Meclis Üyeliği, Gümüşhane Pestil ve Köme Üreticileri Birliği Başkanlığı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı  (DOKA) Kalkınma Kurulu Üyeliği, Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı (ŞEKAV) mütevelli heyeti üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevleri devam etmektedir. Kara, orta düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Yorumlar (2)
MiKAIL TEMUR 9 yıl önce
ALLAH NÌYETÌNÌ KABUL ETSÌN.
Mustafa özel 9 yıl önce
Hayırlı olsun
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37