banner333

banner309

AK Parti’ye geniş katılımlı destek yemeği

İşadamı Hüsamettin Çimen ve Gümüşhane siyasetinin duayen isimlerinden Elbeyi Gergin tarafından AK Parti’ye destek yemeği verildi.

Siyaset 20.06.2018, 12:10
AK Parti’ye geniş katılımlı destek yemeği
banner400

İşadamı Hüsamettin Çimen ve Gümüşhane siyasetinin duayen isimlerinden Elbeyi Gergin tarafından AK Parti’ye destek yemeği verildi.

Teras Restoranda düzenlenen yemekte Milletvekilleri ve 27.dönem milletvekili adayları Hacı Osman Akgül ile Cihan Pektaş birlik ve beraberlik mesajları verirken İl Başkanı Av. Celalettin Köse seçimlerin önemine vurgu yaptı, Belediye Başkanı Ercan Çimen istikrarın altını çizdi, eski İl Başkanı Yusuf Özgün ise mevcut milletvekillerine destek istedi.

Eski İl Başkanı Yusuf Özgün, STK temsilcileri ve Gümüşhane siyasetine damga vurmuş ve önde gelen isimlerin de katılımıyla gerçekleşen ve salonun tamamen dolduğu programda konuşan siyaset duayenlerinden Elbeyi Gergin AK Parti hükümetleri döneminde hizmetlerin Gümüşhane’ye gelmesinde herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek taşra milletvekilliğinin metropol milletvekilliğinden daha zor olduğunu şu cümlelerle açıkladı: “Taşra milletvekillerinin bölgesinin yatırımlarını tek tek takip etmek, onları izlemek, programa aldırmak, ihale ettirmek gibi sıkıntıları var. Seçmeniyle birebir, yüzyüze görüşmesi gerekiyor.”

“Yemeğin amacı birlik olmak”

Yemeği veren işadamı Hüsamettin Çimen ise davetlerine katıldıkları için herkese teşekkür ederek, “Yemeğin amacı birlik olmak. AK Parti zamanında Recep Tayyip Erdoğan Gümüşhane’ye ne yaptı diyecekseniz önce şunu düşünün. Ben nakliyeciyim. Bir Zigana, Kop, Vauk, Pekün dağı tünelleri yeter. Eğer bu dönemde mazot 5,5 olduysa tüneller açıldığında 2,5 lira olacak demek. Şükretmemiz lazım. Ben eskiyi bilirim. 16 yıldan beri hiçbir kuşkum ve rahatsızlığım yok. Zaman zaman dalgalanmalar olur. Biz eskiden bire üç dalgalanırdık şimdiki gibi değil. Bugün istikrar var. Türkiye şuanda Suriye’de tek kanatla değil ABD, Fransa, İngiltere, Almanya ile uğraşıyor. Türkiye’yi kimse istemiyor. Tayyip Erdoğan’ı istemiyorlar. Niye? Onun zamanında Türkiye tank yaptı, helikopter yaptı. Bunlar bir ülkenin en iyi şekilde kalkınması demek. Eğer olmasaydı biz PKK ile savaşamazdık. Onun için hepimiz elimizi vicdanımıza koyalım. İlk olarak Erdoğan’ı, sonra da Milletvekillerimizi koruyalım ve oy verelim. Vatan için, millet için oy verin. Biz bu yola baş koyduk” dedi.

“Gümüşhane AK Parti döneminde imar ve ihya edildi”

AK Parti İl Başkanı Av. Celalettin Köse ise AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne ülkenin dört bir tarafında olduğu gibi Gümüşhane’de de reform niteliğinde dev hizmetleri hayata geçirdiğini, 26.dönemde bu hizmetlerin altın çağını yaşadığını, adeta Gümüşhane’nin imar ve ihya edildiğini söyledi.

Saymakla bitirilemeyecek birçok projenin hayata geçirildiğini kaydeden Köse, “En son milletvekillerimizin adaylık döneminde seçim vaatleri arasında koydukları havalaanı projesinin temelini de geçen hafta Başbakanımızın teşrifleriyle gerçekleşti” diye konuştu.

“Kalan 4 günde dualarınızı ve desteklerinizi bekliyorum”

Ülkenin huzurunun, istikrarının, istikbalinin devamı için, Gümüşhane’ye gelen yatırımların artarak devam etmesi için tüm dostlardan ve büyüklerden destek talep eden Köse, “Son zamanlarda egemen güçlerin özellikle de FETÖ mensuplarının ülke genelinde çıkardığı bir yaygara var. Cumhurbaşkanımızı deviremeyeceklerini anladılar. Esas hedef Cumhurbaşkanımızdı. Ama Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanımız ilk turda seçilecek. Cumhurbaşkanımızın mecliste güçsüz duruma düşürmek için yaygara şu: Cumhurbaşkanlığında Reis’e, milletvekilliğinde başka partilere oy vereceğiz. Cumhurbaşkanımızın makamında güçlü olması için meclis çoğunluğunun da AK Parti’de olması lazım. Gümüşhane’de herşey ortada. Görünen köy kılavuz istemiyor. Allah’ın izniyle biz ilimizdeki hizmetlerin artarak devamından yana tavır ortaya koyacağız. Milletvekillerimizin Gümüşhane’de 2-0’dan yana bir sorunumuz yok. Ama milletvekillerimizin daha güçlü bir şekilde Ankara’ya gitmeleri gerekir diye düşünüyorum. Yüksek oy hedefimiz var. Güçlü gidersek ilimizin Ankara’da ki imajı da daha pozitif hale geliyor. Sizlerden kalan 4 günde dualarınızı ve desteklerinizi bekliyorum” ifadelerini kullandı.

“Başkomutanımızı yalnız bırakmayacağız”

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de 24 Haziran’da gülen tarafın kendileri olacağına değinerek, “24 Haziran yeni bir sisteme geçiş yapacağız. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımızı hem burada hem Türkiye’nin tüm illerinde yalnız bırakmayacağız. Başkomutanımızın Milletvekillerimiz gibi çalışkan erleri olması lazım. 24 Haziran’da hesabımızı sandıkta göreceğiz ve gereğini yapacağız. Gerekli destekleri yine güçlü bir şekilde vereceğiz. Kırgınlıklar, küskünlükler, herşey olabilir. Ama bunların bittiği andayız. Birlik beraberlik içerisinde hiçbir hesap yapmayacağız” dedi.

“40 yılda yapılmayanları 4 yılda yaptık”

Gümüşhane’de 4 yıldır Belediye Başkanlığı yaptığını, iktidarın gücünü kullanarak 40 yılda yapılmayanları 4 yılda yaptıklarını ifade eden Başkan Çimen, şunları söyledi: “Biz bunu yaparken gücü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan alıyoruz. Onun çizdiği yolda şehrimize yatırımlar yapıyoruz. Geçtiğimiz hafta Başbakanımız buraya geldi. Birileri müjde dedi. AK Parti’nin 16 yıldır yaptığı herşey müjde. Dağları deliyoruz. Türkiye’nin en fazla tüneli olan şehriyiz. Her dakikamız müjde. Biz bu gücü milletvekillerimizden, sizlerden alıyoruz. Tek başımıza bir hiçiz. Biz iktidarın gücünü burada kullanarak 40 yılda yapılmayanları 4 yılda yaptık. Bunlar Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, hükümetimizin ve değerli milletvekillerimizin buraya verdiği katkılarla aldık ve Gümüşhane’nin her tarafını şantiye haline çevirdik. 16 yılda 10 katrilyon yatırım yapıldı bu şehre. Nüfusa göre Gümüşhane en fazla yatırım alan il. Bunun kıymetini iyi bilmemiz lazım. Burada derece yaparsak karşılığını da Ankara’ya gittiğimizde hep beraber alacağız. Son 4 yıl içinde bu bizim altıncı seçimimiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep beraber Gümüşhane olacağız. İnşallah sandıkları hep beraber patlatacağız.”

“Bu kadar hizmeti ancak Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider ve onun ekibi yapar”

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve 27.dönem milletvekili adayı Cihan Pektaş ise 4 yıllığına seçilmelerine rağmen 32 aydır görev yaptıklarını, yeni Zigana, Pekün, Vauk ve Havalimanının yaklaşık maliyetinin eski parayla 3 katrilyon lira olduğunu belirterek, “Bu kadar hizmeti ancak Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider ve onun ekibi yapar. Başka hiçkimenin yapma ihtimali yok” dedi.

“Gümüşhanemize 5 önemli projenin de sözünü vermiştik”

Gümüşhane’de diğer Milletvekili Hacı Osman Akgül’le birlikte abi-kardeş olacaklarını, şehirde birlik ve beraberliği hakim kılmak için ellerinden gelen bütün gayreti göstereceklerini beyan ettiklerini hatırlatan Pektaş, “İkimizin de bürokrasiden geldiğini, şantiyeci insanlar olduğunu, yatırımcı kuruluşlarda görev yaptığımızdan dolayı gerek bu özelliğimizi gerek geniş çevremizin imkanlarından Gümüşhanemizi istifade ettireceğimizi beyan etmiştik. Gümüşhanemize 5 önemli projenin de sözünü vermiştik. Pekün tünelini, Vauk tünelini, Tersun tünelini, Pöske tünelini yapacağız demiştik, Gümüşhane’nin havalimanını yapacağız demiştik. Biz bugün Pekün tünelini ihale ettik. Ayrıca Kelkit-Pirahmet arası duble yolun ihalesi 1 milyar liraya yapıldı. Vauk tünelinin ve yolunu da ihale ettik ve bu da yaklaşık 700 milyon lira. Havalimanımızın ihalesini yaptık, inşaatı başladı. Tersun tünelimizin de 9 Temmuz’da proje ihalesi var. Pöske tünelimizin projeleri bitmek üzere. Bu yılın sonu yada yılbaşında ihalesi yapılacak” dedi.

“Turizm değerlerimiz tek başına 3 Gümüşhane’ye bakar”

Akgül’le birşeyin daha sözünü verdiklerini hatırlatan Pektaş, “Bu şehrin turizm potansiyelini ön plana çıkaracağız demiştik. Limni Gölü Tabiat Parkının yolunu yaptık. Şimdi Zigana’dan gelen yolda çığ düşmesini önlemek için çalışma yapıyoruz. 5-6 bin kişinin geldiği Limni Gölüne geçen yıl 100 bin kişi geldi. Aynı şekilde Tomara Şelalesi. Dünyada eşi yok ve çok özel. Orası da çok metruk durumdaydı. Yılda 15-20 bin kişi ziyaret ediyordu. Seyir terasını, yollarını, sosyal alanlarını yaptık ve geçen yıl 100 bini geçti. Nihai hedefimiz Tomara’ya yılda 500 bin turist çekmek. Torul Kalesi Cam Seyir Terası da yaptık. Kapasitesinin üzerinde insan ağırlıyor. Oraya gelenler Torul ilçe merkezine iniyor, lokantasında yemek yiyor, alışveriş yapıyorlar. Bir yıl içerisinde Torul ve Kürtün’ün köylerindeki bütün kadınlar hediyelik eşya yapsalar yetiştiremezler. Bizim şuanda Gümüşhanemizde tabiatımızın kalitesini ön plana çıkarıp tanıtmaya başladık. Yeterli mi? Değil. Süleymaniye Mahallemizde altyapıyı hemen hemen tamamladık. Oradaki tarihi eserleri yeniden ihya ediyoruz. Neredeyse bedelsiz bir şekilde oraya telesiyej tesisi kuruyoruz kayak yapmak için. Karşıyaka Tabiat Parkının teleferiğinin imalatı başladı, gelip montajını yapacaklar. O kadar gezilecek, görülecek yerlerimiz var ki. Bunlar tek başına 3 Gümüşhane’ye bakar” diye konuştu.

“16 baraj ve gölet bitti, 28 tanesinin inşaatı devam ediyor, 29 tane de arkadan geliyor”

Gümüşhane’nin Kelkit vadisinin ise tarım ve hayvancılık havzası olduğunu ifade eden Pektaş, “16 baraj ve göleti bitirdik. Şuan 28 tanesinin inşaatı devam ediyor. Ovaya indiğinizde her 5 kilometre baraj ve gölet görürsünüz. 29 tane de arkadan geliyor. Gümüşhane’nin merkez, Torul ve Kürtün’de başlayacağımız barajlarımız var. Hızlı bir şekilde takip ediyoruz. Son 16 yılda AK Parti iktidarları döneminde Gümüşhane 10 milyar 200 milyon lira yatırım aldı. Nüfusa böldüğünüzde Gümüşhane yatırımlarda açık ara birinci. 1 Kasım’dan bu tarafa yapılan yatırımlarımız yaklaşık 4 milyar lira. Bu artarak devam edecek. Bunun en büyük sebeplerden birisi Cumhurbaşkanımızın Gümüşhane’ye verdiği ehemmiyet. Bugün hangi Bakanlığa gitsek hepsinde arkadaşlarımız var, kapılar bize sonuna kadar açılır ve istediğimizi koparırız” şeklinde konuştu.

“Gün geçmiyor ki yeni bir projenin yeni bir ihalenin müjdesini Gümüşhanemize vermeyelim”

“Gün geçmiyor ki yeni bir projenin yeni bir ihalenin müjdesini Gümüşhanemize vermeyelim” değerlendirmesinde bulunan Pektaş, “Hizmetlerde problem yok. Biz 4 yıllığına seçildik ama 2,5 yıl sonra tekrar bir seçime girdik. Bu süreçte bir darbe atlattık, bir referandum yaşadık ve tekrar seçime gidiyoruz. Neredeyse her yıl seçim yaşıyoruz. Bunlar ülkemizin huzuru ve sükûnu için gerekli olan şeyler” diye konuştu.

“Türkiye’de tüm seçimleri üst üste koyun bu seçim kadar büyük ehemmiyete sahip değil”

Cumhuriyet ve demokrasi tarihinin en önemli seçiminin 24 Haziran’da yapılacağını vurgulayan Pektaş, şu değerlendirmede bulundu: “Türkiye’de bugüne kadar yapılmış seçimlerin ehemmiyetini üst üste koyun bu seçim kadar büyük ehemmiyete sahip değil. Geçen yıl yapılan referandumla yönetim sistemini değiştirmiştik. Artık vesayet odaklarının, gladyoların, statükonun hakim olamayacağı, doğrudan demokrasi dediğimiz Cumhurbaşkanı ayrı, yasamayı ayrı seçeceğimiz modele geçiyoruz. Mevcut sistemde milletvekillerini seçiyoruz daha sonra o yasamanın içerisinden yürütme çıkıyor. O yüzden bugüne kadar biz kuvvetler ayrılığı ilkesinden tam manasıyla söz edemezdik. Çünkü yürütme yasamanın içinden çıkıyordu. Şimdi ilk defa iki oy kullanacağız. Birisi yürütmenin başı Cumhurbaşkanı, diğeri ise yasama.”

“Bu millet Recep Tayyip Erdoğan’ı asla yedirmeyecek”

24 Haziran seçimleri için kurulan ittifaklara da değinen Pektaş, şunları söyledi: “Cumhur ittifakını teşekkül ettiren partilere baktığımız zaman bir şekilde aynı gayeye hizmete eden ancak farklı yollardan olabilir. Kökü bu topraklarda olan, bu toprakların yüzyıllardan beri gelen birikimlerini temsil eden siyasi partiler birlikteliklerini oluşturdu ve yoluna devam ediyorlar. Ama diğer taraftan en soldaki ile en sağdaki, ülkemizin başına bela olan FETÖ’nün desteklediği partiler bir araya gelerek bir ittifak oluşturdular. Bu 5 benzemezi bir araya kim getirebilir? Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar Cumhurbaşkanlığı makamına çıkmasını engellemek için gece gündüz ülkemizi karıştırmak isteyen dış güçler. Bütün ortak noktaları Tayyip Erdoğan düşmanlığı. Bu yönüyle olaya baktığımız zaman aslında bu Türkiye’de ki siyasi partilerin mücadelesi değil, bu Olympos dağının çocuklarıyla Zigana dağının çocuklarının mücadelesidir. Allah’ın izniyle Zigana dağının çocukları bu mücadeleden galip gelecektir. Bu millet Menderes’e, Özal’a sahip çıkamamanın ezikliğini yaşıyor ama bu millet Recep Tayyip Erdoğan’ı asla yedirmeyecek. 15 Temmuz’da sahip çıktı. Bu saatten sonra kimse bu milleti yolundan döndüremez.”

“Türk milleti asla esaret kabul etmez”

Türk milletinin 140 yıldır hep savunmada kaldığını, hep Anadolu’ya çekildiğini fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde 2 yıl önce taarruza geçme kararı aldığını hatırlatan Pektaş, “Balkanları, Kafkasları, Ortadoğu’yu kaybettik. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında savunmada kaldık. Ama ilk defa Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türkiye 2 yıl önce bir karar aldı. Bundan sonra artık savunmada kalmayacak, taarruza geçeceğiz. Çünkü en iyi savunma taarruzdur. Artık teröristlerin gelip ülkemize saldırmasını beklemeyeceğiz. Afrin’de mi gireceğiz. Mümbiç’te mi gireceğiz. Kandil’de mi yıkacağız. Artık bu ülke, bu gemi limandan demir aldı. Bu uçak pistin ucuna geldi. Biz 600 yıl dünyaya hükmettik. Bütün bu mazlum coğrafyalar bizim emrimiz altındaydı ama herkes ecdadımızdan memnundu. Biz oradan çekildik zulüm hüküm sürmeye başladı. Buraya boşuna Anadolu demediler. Burası mazlumların ana kucağıdır. Ecdadımız bize çok şey öğretti ama esir olmayı öğretmedi. Türk milleti asla esaret kabul etmez” dedi.

“24 Haziran bayramını hep beraber göreceğiz”

Dünyanın geleceğinin Türkiye’nin ne durumda olacağına bağlı olduğunu vurgulayan Pektaş, “Biz yeniden süper güç olacağız. İnsanımızla, savunma sanayimizle, projelerimizle, dünyanın en büyük havaalanları, hızlı trenlerimizle dünyanın en büyük gücü olacağız. Bu saatten sonra bu ülkeyi kimse yolundan döndüremez. Sadece Müslümanların değil bütün mazlumların kutlayacağı 24 Haziran bayramını hep beraber göreceğiz. “Cumhurbaşkanına oy vereceğim ama milletvekilinde düşüneceğim, vermeyeceğim” bu bir FETÖ algı operasyonudur. Cumhurbaşkanımızın yukarı çıkmasını engellemek, bunu başaramazlarsa mecliste güçsüz bırakıp çalışmasını engellemek, “bak senin getirdiğin sistem tıkandı, çalışmıyor” demek için bunu yapıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, kaderin önünde durulmaz. Bu millet Allah’ın izniyle coştu geliyor, hiçkimse engel olamaz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve 27.dönem milletvekili adayı Hacı Osman Akgül de konuşmasında ülkenin geleceği açısından 24 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Bu seçim aslında Türkiye’de 81 milyonu ilgilendiren veya bir tarafta Cumhur İttifakı bir tarafta beş benzemezin bir araya getirdiği ittifakı ilgilendiren bir seçim olmaktan çıkmıştır” dedi.

“Biz tek, vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet ilkesi doğrultusunda Cumhur İttifakı kurduk”

Bu seçimin adeta Türkiye’nin kalkınmasını, büyümesini, gelişmesini, imar ve inşa edilmesini sağlayan Cumhur İttifakı ile Türkiye’nin kalkınmasına, gelişmesine, büyümesine engel olmaya çalışan küresel güçlerin bir seçimine dönüştüğünü kaydeden Akgül, “Türkiye’de yapılan seçim Amerika’yı ilgilendirmekte, İsrail’i ilgilendirmekte, Almanya’yı Hollanda’yı, Belçika’yı Fransa’yı küresel ne kadar güç varsa hepsini ilgilendiriyor. Hepsinin ortak amacı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gelişen, büyüyen, refah seviyesi yükselen Türkiye’ye engel olmak. Eğer Recep Tayyip Erdoğan’a engel olurlarsa Türkiye’nin büyümesine, kalkınmasına, gelişmesine engel olmuş olurlar. Biz tek, vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet ilkesi doğrultusunda Cumhur İttifakı kurduk. Ama karşımıza hemen beş benzemezi bir araya getirdiler bir ittifak oluşturdular. Bu 5 benzemezi bir araya getirecek küresel bir güçten başkası olamaz. Önce PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yi bu ittifaka dahil ettiler. Ancak kamuoyu araştırmalarında vatandaşın tepkisinin çok yüksek derecede olacağını gördüler, bu yüzden onu dışarda perde arkasında bıraktılar. Daha sonra kendileri 4’lü ittifakı oluşturdular. Ama ittifak ilkelerini de şöyle açıkladılar; Birincisi Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı. İkincisi Selahattin Demirtaş hayranlığı.  Hepsi nedense birden bire onun bağımlısı oldu, serbest kalması konusunda sürekli televizyonlarda ahkam kesiyorlar” diye konuştu.

“Küresel güçlerin tamamı 25 Haziran’da matem ilan edecek”

Bu seçimin Osman Akgül’ün milletvekilli olma seçimi, Cihan Pektaş’ın milletvekili olma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olma seçimi olmadığını, bu seçimin Türkiye üzerinde hain emelleri olan ve onun iç uzantılarıyla beraber, ülkeyi, vatanı, milleti, dinini ve devletini sevenlerin bir seçimi olduğunun altını çizen Akgül, “Onun için biz 25 Haziran’da sandıkları patlatarak başarılı bir sonuç alırsak, cumhurbaşkanımızı tekrar cumhurbaşkanı olarak seçersek, ona mecliste de gerekli çoğunluğu verirsek, inanının bu küresel güçlerin tamamı 25 Haziran’da matem ilan edecek. Artık Türkiye’nin eskiye dönüşünün olmadığını idrak edip Türkiye’nin önünde diz çökecekler. Her şeyden önce siyasi düşünceniz ne olursa olsun, dünya görüşünüz ne olursa olsun biz bir bayrak altında yaşıyoruz. Bu bayrak altında hür ve bağımsız yaşamanın tek güvencesi sizlerin 24 Haziran’daki tercihidir. Türkiye 16 yıl önce bu ülkenin başbakanı IMF 500 milyon dolarlık bir ödemesi için IMF memurunu karşısında esas duruş gösteriyordu. O 500 Milyon dolar için IMF’nin karşısında esas duruş gösteren başbakanlardan, bugün yalnızca 2017 yılında mazlum coğrafyada yaşayan mazlumla, yardıma muhtaç milletlere ve afete uğrayan insanlara 6,5 milyar dolar yardım eden bir ülke olduk. Bunun için elimizi vicdanımıza koyacağız ve bu ülkenin büyümesine gelişmesine ve kalkınmasına engel olacak yıkım ekibine fırsat vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59