banner333

banner309

Ak Parti Gümüşhane İl Teşkilatın’dan Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım Kampanyası

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Av. Celalettin Köse, yaptığı yazılı açıklamada, Hatay'ın güneyindeki Bayırbucak Türkmenleri'nin son dönemde bir katliamın eşiğinde hayatlarına devam ettiklerini belirtti.

Siyaset 12.01.2016, 08:09 12.01.2016, 08:12
Ak Parti Gümüşhane İl Teşkilatın’dan  Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım Kampanyası
banner400
"Türkmen Dağı'nda hızla ilerlemeye çabalayan Suriye ordusunun bölgedeki Türkmen vatandaşların varlığına son vermek istediğini" ifade eden Köse, AK Parti olarak bu saldırıları şiddetle kınadıklarını ve kınamaya devam edeceklerini belirtti.
"Türkiye Cumhuriyeti'nin sadece yanıbaşımızda bulunan Türkmen kardeşlerimize değil,  dünyanın hiçbir yerinde baskı, şiddet ve korku unsurlarıyla insanların zulüm görmesine seyirci kalamayacağını" vurgulayan Köse, şöyle devam etti:
"Bu sebeple Kurucu Genel Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bu duruma karşı göstermiş olduğu özel hassasiyet ve Sayın Genel Başkanımızın talimatı ile AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak tüm Türkiye genelinde bütün il ve ilçe teşkilatlarımızda Bayır Bucak Türkmenlerine yönelik Yardım Kampanyası'nı 11 Ocak 2016 tarihi itibarıyla başlatıyoruz. Kampanyamız 10 gün sürecektir. Suriye Türkmen Meclisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Zeki Türkmen ile yapılan görüşme sonrasında bölgede acil olarak ihtiyaç duyulan malzemelerinin çocuk maması, çocuk bezi, battaniye ve konserve (uzun süre dayanıklı gıda ürünleri) kuru gıda, giysi ve ayakkabı ,tıbbi malzemeler, tekerlekli sandalye, ortopedi malzemeleri olduğu tespit edilmiştir. Bayırbucak'ın ilelebet Türkmen yurdu olarak kalması için  yukarıda belirtilen niteliklerdeki yardım malzemelerini Gümüşhane İl Teşkilatı'na ulaştırabilirsiniz. Allah, yaptığınız ve yapacağınız tüm yardımları şimdiden kabul etsin.
Bayırbucak Türkmenlerinin mağduriyetlerini giderebilme adına düzenlenen kampanyaya, başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere bütün kamuoyunun desteklerini talep eden Köse, yardımda bulunmak isteyen vatandaşların kendi il ve ilçelerinde AK Parti teşkilatlarıyla irtibata geçebileceğini kaydetti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11