banner333

banner309

Ağaç: Ayıptır, Günahdır !

CHP Gümüşhane İl başkanı Bedri Ağaç;"16 NİSAN’da milletçe bir referanduma daha gideceğiz. Hayır diyenlere terörist demek ayıptır , günahtır" Dedi.

Siyaset 20.02.2017, 21:42 20.02.2017, 21:50
Ağaç: Ayıptır, Günahdır !
banner400

16 NİSAN’da milletçe bir referanduma daha gideceğiz. Bu referandumla; Mecliste kabul edilerek halk oyuna sunulan Anayasa’da çeşitli değişiklikleri kabul veya ret etmek için sandığa gideceğiz. Değişiklikleri ülkenin ve milletin yararına görenler evet diyecek, yok bu değişiklik teklifleri milletin yararına değil, milleti değil bir kişiyi esas alıyor, egemenliğimiz bir kişiye devredilerek rejimimiz değiştirilmek isteniyor diye düşünenler HAYIR verecek.

Kimler şu ana kadar evetçi olduğunu açıkladı; AKP, MHP’nin genel başkanı etrafında kümelenen çok dar bir kadrosu ve HÜDAPAR. Peki kimler HAYIR diyor?: CHP ve Tüm Sosyal Demokratlar, MHP Tabanı olan Ülkücü Milliyetçiler, Saadet Partisi, BTP, BBP, DP, Vatan Partisi, HEPAR ve AKP’ye geçmişte oy veren ancak Cumhuriyetle, Üniter yapıyla, Demokrasiyle, Atatürk’le, Bayrakla, Vatanla sorunu olmayıp tek adam yönetimini istemeyen özellikle eski merkez sağ seçmen olan yaklaşık % 30’luk bir kesim.

Her iki kesimin de görüşlerine saygı duymak lazım. İnsanlar demokratik tercih haklarını kullanacaklar. Kimsenin bir başkasını suçlaması, ötekileştirmesi doğru ve ahlaki değil. Yeter ki insanlar gerçekten getirilmek istenen düzenlemelerin içeriği ve doğurabileceği sorunları öğrensin, irdelesin ve elini vicdanına koyarak özgür iradesi ile tercihte bulunsun. Bununla birlikte özellikle HAYIR oyu verecekleri PKK’lı, FETÖCÜ ve Terörist olmakla suçlayanları görüyoruz. Ayıptır, günahtır. Bu toplumun yarısı terörist midir yani? Öyle ise niye referanduma gidiyoruz? Demokrasi anlayışı böyle olabilir mi?

Diğer taraftan ülkede bir kısım Rektör, Kurum Müdürleri, İmamlar ve hatta bazı savcı ve kaymakamlar bile açıkça evet kampanyası yaparken, hayırcılar vatan hainliği ile suçlayarak adeta hakaret ediyorlar. İlimizde de benzer uygulamalara şahit oluyoruz. Hadi bunları anladık, bunlar; aslında hak etmedikleri ve gerekli liyakat ve ehliyete sahip olmadıkları halde geldikleri makamları İktidara borçlu olanlar ve bunun için böyle davranıyorlar.

Peki, özel sektörde veya ticarette faaliyet gösterenler, işletme sahipleri veya sorumluları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, çeşitli oda ve kurum başkanları; sizlere ne oluyor? Neden insanların demokratik tercihlerine baskıda bulunuyor ve tehditler savuruyorsunuz? İktidardan önce de vardınız, sonra da olacaksınız ve faaliyetlere devam edeceksiniz. Yani iktidar değişirse faaliyetlerinizi askıya mı alacak veya kapatacak mısınız? Bugünün yarını da olduğunu, her şeyin bir sonu olduğunu neden düşünmüyorsunuz? Bizde bilinen bir ata sözü var; “Bir At Bir Meydanda 40 Yıl Oynamaz”. Millet kaderini bir kişiye teslim etmeye direnirken, sizler neden bütün kaderinizi ve varlığınızı bir kişiye bağlı görüyorsunuz? İnsanlar geçici, ama Devlet ve vatan ebet-müddettir. Bu tür insanları demokratik davranmaya, kişilerin tercih haklarına saygı duymaya davet ediyorum. Tabi ki; gözetim ve denetimden sorumlu makamları da bu haksız ve baskıcı uygulamalara engel olmaya ve ağırlık koyarak demokrasi kültürüne katkıda bulunmaya davet ediyorum.

Bizler bilerek ve inanarak; ülkenin bir daha toparlanmasına imkân veremeyecek tarzda bir kaosa düşmesini engellemek için HAYIR diyoruz. Milletimizin sağduyusuna güveniyoruz. Halkımızın baskılara boyun eğmeden egemenliğine sahip çıkmak üzere referandumda hayır tercihinde bulunacağına yürekten inanıyoruz.

Bedri AĞAÇ

İl Başkanı

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11