banner333

banner309

Yeniçeri: İkisu-Şiran Yolu Partiler Üstüdür !

Şiran festivalinde Şiran -İkisu yolu ile ilgli asılan pankartın indirilmesi sonrası, eleştirilere maruz kalan Ömer Yeniçeri konuştu.

Şiran 04.07.2013, 13:49
Yeniçeri: İkisu-Şiran Yolu Partiler Üstüdür !
banner400

Geçtiğimiz günlerde Şiran'da gerçekleşen İlçe Festivalinde Pankart krizi yaşanmıştı. Üzerinde Şiran İkisu yolunun talebine ilişkin mesajın yer aldığı pankartlar Şiran Belediye başkanı Yavuz Altıparmak kaldırttı, ardından Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın pankartlara "paçavra" dediği kamuoyunda haber olarak yayınlandı. Pankartların Şiran'lı işadamı Ömer Yeniçeri'nin astırdığı ifade edilerek kaldırtılan panlartlar sonrası Yeniçeri konu hakkında bir basın bildirisini yayınladı. Yeniçerinin ifadeleri şu şekilde oldu;

Şirin ilçemiz Şiranda geleneksel İlçe Festivalimizi gerceklestırdık.Oncelikle organizasyon komitesine ve degerli katılımcı hemserilerimize tesekkur ediyorum. Birlik beraberliğe vesile olan bu tip kültürel etkinliklerimizi hem kaynaşmamız hem de yerel degerlerimizi sahiplenmemiz adına burada yaşayan Şiranl'lılar olarak son derece önemli göruyoruz. Ancak festivalin hafızalarda bıraktığı pozitif izlerin yanında basında bizzati şahsımın da yer alması beni olduğu kadar Şiranlıları da ziyadesi ile üzmüştür. Öncelikle unutulmamalıdır ki;

Yerel Yonetımler halkı ile kaynaştığı ölçüde başarılı ve verimlidirler. Bunu saglayabılmek vatandaşının beklentilerini dikkate almak onlara deger vermekle olur.

Şiranlılarolarak yıllardan beri beklediğimiz Şiran İkisu yolu sürekli gündeme aldığımız yetkililerimizin dikkatini bu noktaya çekme isteğimiz gerek bireysel gerekse içinde bulundugumuz STK lar uzerınden gundemde tutmaya calıstıgımız bır konudur.


Geçtiğimizbir yıl içinde başta Gümüp olmak üzere Şekav ve İstanbulda son aylarda kurulmuş Şiran Platformu , Ankaradaki hemşeri Stklarımızdan üyelerimiz Şiran İkisu yolunu gündeme almış olup, gurbettekiler bahsi geçen konuyu diyebiliriz ki burada yaşayanlardan daha fazla gündeme almıştır. Yerel medyamız yine defalarca konuya ilişkin konuyu haber yapmış ve Şiranda yasayanların beklentilerini kamuoyu ile paylaşmıştır.


Bizlerde bu bahsi kamuoyunda dikkatini güncellemek için afişlerle bu beklentiye destek vermeye çalıştık. Bu beklenti, bu talep bu yatırım, kamuoyunda son zamanlarda basında bazı ifadelerle çirkinleştirildiği üzere ne bireyseldir, ne sadece bir takım kurumlara aittir ne de bir partiye ait beklentidir. Bu talep Şiran halkının beklentisidir. Ayrıca herkes not alsın ki bu talep ve bu yatırım partilerüstüdür.
Bu yatırım ekmek gibi su gibi zaruri, Şiran'ın gelişimi için zorunlu bir yatırımdır. Hangi parti iş başında olursa olsun, bir sonraki seçimlerde de kim gelirse gelsin bu yatırım tamamlanmadıkça asla gundemden dusmeyecektir. Konuyu şahsileştirerek güzelim festivali halkın festivalinden çıkarıp 'parti festivali' haline getirmek isteyenlere her zaman verilecek cevabımız vardır.


AFİŞLER ŞİRAN İKİSU YOLU DIŞINDA BAŞKA BİRŞEY İÇERMİYORDU

Bir yandan birlik berberlik ve butunluk çağrıları yaparken diğer yandan, altında-yanında-arkasında Şiran İkisu yolu dışında başka birşey isim yazmayan bez afişleri hakaret ederek kaldırtmayı kamuoyunun hassasiyetine tevdi ediyoruz.O afişleri zabıta ile indirebilirsiniz, jandarma polis te çağırabilirsiniz, ancak Şiranlılar Şiran İkisu yolu gibi yarın Şiran' ı ilgilendiren her konuyu bu şekilde dikkate almaya devam edecektir. Amaç birlikte yaşadığımız bu ilçeyi daha da güzelleştirmek ise herkes iyi bilsin ki, iterek uzaklaştırarak değil iyi niyet ölçeğinde yaklaşarak fikir ve görişlere itibar ederek insana deger vererek kucaklaşarak çözmek lazımdır. Siyasetin yeni dili, hoyratça külhanbeyi olmak değil nezaket ölçüsünde kaliteli iletişimle yapılır.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (23)
ASLAN 11 yıl önce
SAYIN VEKİL ŞİRAN BELEDİYE BAŞKANININ DOLDURUŞUNA GELMESEYDİ O KADAR
angell 11 yıl önce
Pankart üzerinden polemik yapanlar, bu sizin basiretsiziliğiniz,beceriksizliğiniz,adaletsizliğiniz ve demokrasiden nasipsizliğiniz,basit kasaba politikası seviyesinden yukarı çıkamadığınızı kendiniz ispat ettiniz.Hemde bunu Şiran halkının oyu ile seçilip Şiran ekmeğini yiyip,Şiran’lının oyu ile edindiğiniz statü sayesinde çıktığınız kürsüden sarfettiğiniz talihsiz sözlerle.Hemde Şiran toprakları içinde Şiran’lıların gözlerinin içine bakarak yüzünüz kızarmadan,hiçbir utanma hissine kapılmadan söylediniz.
Şiran-İkisu yolunun yapılmasını isteyenlere ÇAPULCU demek için ya nankör ya da yüzsüz olmak gerekir.Yol yapımını istemekle Başbakanın bir masada oturduğu Gezi Parkı eylemcileri ile ne benzerliği var? takdir şiran halkınındr...
MEHMET KILIÇ 11 yıl önce
Son derece olgun, ve onurlu bir cevap vermiş.
Maksat bu değil mi ya? Partiler üstü bu kadar basit.
Konuyu siyasi hasım olarak ne diye değerlendirip 5 bin kişilik ilçede infial yaratıyorsunuz. Buna en güzel cevabı Şiranlılar veriyor, verecektir zaten.
Size diğer yatırımları mı soran oldu?
Onlara teşekkür edilmedi mi, ama musade edeceksiniz yapılmayanı da söylesinler. Ne diye milleti dışlıyorsunuz?

idris 11 yıl önce
ömer yeniçeri seni bir kaç ay öncenine kadar hiç sevmiyordum ama gün geçtikçe memleket için bir şeyler yapabilceğine inandım bu işi sen yaparsın duruşun çok ağırbaşlı ve dik memleket için kim azcık bile emek verse allah yolunu izini açık etsin ama kim şimdiki bld başkanı gibi sadece şirketi için çalışıp haksız kazanç sağlıyorsa bilsinki ebedi hayatta ilk boğazına yapışacak insan benim
DOGAN 11 yıl önce
sayın yenıcerı sızı gonulden tebrık ederım ama umarım sızde yavuz gıbı zafer sarhosu olmazsınız sıranın sızden beklentısı cok farkındamısınız son donemlerde beledıye baskanları tek sefer gorev yapıyor sıranda cok sey degıstı herkes herseyı cok ıyı takıp edıyor mevcut baskanıda cok buyuk umutlarla getırdık ama yanıldık ha bırde sakın partı degıstırmeyın
afferin ömer 11 yıl önce
afferin ömer saldır ömer.sen bunu indirirsin ömer.şişirip şişirip bir taştan atmayında lazım değil.
SELAM 11 yıl önce
YAŞANANLARI DÜŞÜNÜYORUM DA BU DENLİ BARİZ BİR HATA YAPILMAZDI. ELEŞTİRİYE AÇIK OLMAMANIN SONUÇLARINI GÖRÜYORSUNUZ.BEN KEMALETTİN AYDINI BU KADAR KAPRİSLİ BU KADAR İNAT ANLAYIN İŞTE BİLMİYORDUM. KUSURA BAKMASINLAR BU TİP GÜMÜŞHANE MİLLET VEKİLİ OLARAK BİZE YAKIŞMIYOR. BU TAKINDIĞI TAVIR KARŞISINDA VEKİLİ BAŞBAKANA MI ŞİKAYET ETSEK . BU DÜ PE DÜZ BİZE HAKARET ETTİ. ASLINDA KENDİSİNİ DE ÇOK SEVERDİM. AMA ARTIK SEVMİYORUM.BENCE KLAVUZLARINI DEĞİŞME ZAMANIN GELDİ SENİ YANLIŞA SEVK EDİYOLAR.

ADAM YAVUZA İYİLİK YAPIM DİYOKEN ÖMERİ KAHRAMAN YAPTI.
ali 11 yıl önce
ömer yeniçeri bu güne kadar senin şiran gündemle alakan yoktu bugün afiş olayını üslendin. izinsiz bir iş yaptın haber 29 ve şiran platformu oluşumunu kullandın sadece siyasi çıkarın için gündem yarattın. sen nezamandan beri Şiranlısın şiranda bir yatırımınmı var şiranda elini taşın altına nezaman kodun. sen ancak rant vurmayı becerirsin git vergi kaçır ağır cezada yargılan,git şu kadar ver vakıf arazilerini ankarada ele geçir yapsat yap. şiranda ne yapıyorsun? aman sakın birinin ocağını batırırsın. az olsun dürüst ol.
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44