banner333

banner309

Şiranlı Vatandaştan İnsanlık Dersi

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde bir vatandaş cami yolunda bulduğu anahtarın sahibine ulaşamayınca, aynı yol üzerindeki traktörünün römorkuna yazdığı yazıyla sahibini arıyor.

Şiran 24.07.2013, 15:00
Şiranlı Vatandaştan İnsanlık Dersi
banner400

 Öğlen namazını kılmak için camiye giden İsmet Seyhan (72) yolda bulduğu anahtarın sahibini bulamayınca, camii yolu üzerinde bulunan kendine ait bir römork'un üzerine "Bu anahtar bulundu. Sahibi alsın." yazısıyla beraber bulduğu anahtarı astı.



Yaklaşık bir haftadır önüne gelene anahtar kaybedip kaybetmediğini soran Şiranlı vatandaş İsmet Seyhan, bulduğu anahtarı sahibine ulaştırmak adına izlediği bu yol için "İçinde bulunduğumuz bu ramazan ayı kardeşlik ve yardımlaşma ayıdır. Belki de bu anahtarı kaybeden bu mübarek günde dışarıda kalacak ya da önemli işleri aksayacak, kendimizi bu insanın yerine koyarsak insaniyet namına herkesin yapması gereken bir durumdur. Biraz çevremizde sorduk soruşturduk sahibi çıkmayınca da buraya astım. İnşallah sahibini bulur." dedi.



Seyhan, herkese örnek bir davranış sergileyerek çevresindekilere insanlık dersi verdi. 

Yorumlar (2)
AŞKIN TOYGUN 11 yıl önce
BU ERDEMLİ HAREKETİNDEN DOLAYI SENİ KUTLUYORUM RAMAZANININ MUBAREK OLSUN HAYIRLI BAYRAMLAR AŞKIN TOYGUN ANKARA TEMELİN OĞLU.
emrah kara 11 yıl önce
s.a güzel bir insanlık dersi ama benımde bu bayramdan önce telefonum kayboldu ama böle bi insanlık yapan arkadaş göremedım ne yazık ki ama amcayı canı gönülden tebrik edıyorumm
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11