banner333

banner309

Şiran’ın Voleybol'u 2.Lig'de

Şiran ilçemizde, Şiran Akademi Spor Kulübü Erkekler Voleybol Takımı, 2. lige yükseliyor. Türkiye Voleybol Federasyonu'na tescilini yaptıran Şiran Akademi Spor Kulübü Erkekler Voleybol Takımı, Şiran’da ilk profesyonel temsilci olarak, ilçenin gururu olma yolunda.

Şiran 31.08.2018, 12:52
Şiran’ın Voleybol'u 2.Lig'de
banner400

Kulüp Başkanı Ersin Şahin, takımın başarısını paylaşmak ve kulübe yapılan desteklerden dolayı Şiran Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar’ı ve Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak’ı makamlarında ziyaret etti. Şahin, 2018-2019 sezonu spor müsabakalarının hayırlı olması dileyerek, Kulübe destek veren sporseverlere desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Şahin takım oyuncularını kutlayarak, Şiran’ı en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını söyledi ve yeni sezonda takıma başarılar diledi. Ayrıca Şahin, kulüple ilgili olarak bazı açıklamalarda bulundu;

“Ülkemize Ahlaklı Yaralı Gençler Yetiştirmek”

Tüm sportif faaliyetlere katılmak üzere, gençlerimizi sağlıklı ahlaklı bireyler olarak yetiştirmek, kötü alışkanlıklarından uzak tutmak, ülkemize yaralı gençler yetiştirmek, amacıyla kurulmuştur. Sportif alanda faaliyetlerini yapması hedeflenmiştir. Kulübümüzün kuruluşundan Temmuz 2018 tarihine kadar gelişim sürecinden ve faaliyetlerinden bahsedersek, şunları söyleyebiliriz; “gençliği dert edinen bir grubun, halis niyetle tesis ettiği, emeli gençlik olan ve nice cevheri ilçemize ve Türk sporuna kazandırılacağını ve de birçok başarıya imza atılacağı düşünerek inanarak kurulmuştur.” Kulübümüz Şiran ilçemizdeki yetenekli gençleri kulübümüzün çatısı altında toplayarak becerilerini geliştirimlerine imkân sağlamak, akademik anlamda yükselebilecekleri en üst noktaya kadar onları taşımak için gönüllü olan, fedakâr arkadaşlarımızın tüm resmi işlemleri tamamlandıktan sonra aralarından toplanan bir miktar para ile başvurusunu yapmış ve 08.12.2017 tarihinde kulübümüz tüzel kişiliğine kavuşmuştur.

“Kaymakam, Belediye Başkanı ve İş Adamlarına Çok Teşekkür Ederiz”

Kulübümüzün tecilinden sonra; yönetim kurulumuz ilçemizdeki kurumları ziyaret etmiştir. İlçe kaymakamımız Sayın Ahmet Vezir Baycar’ı makamında ziyaret ederek kulüp yönetimi olarak yapacağımız faaliyetlerle ilgili bilgi verdik. Desteklerini istedik. İlçemiz Belediye Başkanı Sayın Yavuz Altıparmak’ı yönetim kurulu olarak ziyaret ettik. Kulübümüzün kuruluş amacını ve yapacağı faaliyetlerle ilgili düşüncelerimizi söyledik. Desteklerini talep ettik. Sayın Kaymakamımız ve Sayın Belediye Başkanımız ilçemizdeki gençlerin yetenekli oldukları dallarda sportif faaliyet göstermelerini, ahlaklı bireyler olarak yetiştirimlerinin ilçemizin geleceği için çok önemli olduğunu, sportif başarılarla Şiran’ın tanıtımına katkı sağlayacağını söyleyerek her türlü desteği vereceklerini belirttiler.

Kuruluşumuzun ilk yılında voleybol branşında; Erkekler Voleybol Bölgesel Ligine müracaatta bulunduk. Artvin ili Arhavi ilçesinde birinci grup maçlarına katıldık. Grup maçlarına katılmamızdaki amaç bu turnuvalara katılarak ortamı görmek, sporcular ve yönetim olarak tecrübe edinmek ve gelecek planlarımızı eksiklerimizi de görerek yapılanmaktır. Takımımız Şehit Teğmen Tuna Kara Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Musa hocamızın önderliğinde ilçemizdeki lise takımlarında oynayan genç kardeşlerimizi turnuva öncesinde hazırlık çalışmalarını antrenmanlarını yaptırdı. Emekleri ve öz verili çalışmaları için Musa hocamıza teşekkür ediyorum. Üniversitede okuyan öğrencilerimiz voleybol sporu ile ilgilenen öğretmenlerimizde oluşturduğumuz 20 lisanslı sporcumuz bulunmaktadır. Kulübümüzün bölgesel lige katılmasında ekonomik katkı sağlayan başta Şiran Kaymakamı Sayın Ahmet Vezir Baycar’a, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak’a, Yönetim Kurulumuzda Yer Alan Baki Kara’ya, Yeniçeri Temizlik Şirketi Sahibi İş Adamı Ömer Yeniçeri’ye, Asır Şarküteri Sahibi Sezgin Yeniçeri’ye, Komşu Ekmek Fırını Sahibi Doğan Dündar’a, şahsım ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum. Ayrıca kulübümüzün kuruluşundan sonra bölgesel erkekler voleybol ligine katılım sürecinde bizlere rehberlik ederek yol gösteren, bir anlamda tecrübelerini bizimle paylaşan, yönetimimize danışmanlık yapan, komşu ilçemiz Torul Gençlik Spor Kulübünün Antrenörü Sayın Ümit Terzi hocamıza her türlü desteği için teşekkür ediyorum. Kulübümüzün 2018-2019 voleybol erkekler ligine müracaat etmesi için teklifte bulunan cesaretlendiren Ümit hocamız Torul Gençlik Sporun voleybol müsabakalarında her türlü desteğini esirgemeyeceğini belirterek bu lige katılmamızda çok büyük destek oldular.

“Resmi Olarak Başvuru Yapıldı”

Şiran Akademi Spor Kulübü Voleybol Erkekler 2. Ligine katılım ücretini yatırarak resmi olarak başvurusunu 29.06.2018 tarihinde yapmıştır. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum. Şiran’ımızın tanıtımın da gençlerimizin spora olan ilgilerinin artmasında ve Şiran’ımızın spor alanında gelişmesinde 2. Lig voleybol erkekler ligine katılmamızın çok büyük bir katkısı olacağına yürekten inanıyorum. Şiran için kulübümüz spor alanındaki vitrini olacaktır.

“İlk Hedef Nitelikli Voleybol Antrenörü Kazandırmak”

İlk hedefimiz kulübümüze nitelikli bir voleybol antrenörü kazandırmak ve çalışmalara başlamaktır. Kulübüz ün antrenör ihtiyacını karşılamak ayrıca ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşturacağımız alt yapının kurulmasında görev yapacak antrenörün İlçe Gençlik Spor Müdürü Sayın Tarık Şahin’in girişimleri ile atanmasını bekliyoruz. Alternatif olacak şekilde antrenör temini için görüşmelerimiz devam ediyor. Torul Gençlik Sporun Voleybol Antrenörü Murat Hoca ile de temaslarımız oldu. İlçe Gençlik Spor Müdürlüğüne atanan Sayın Tarık Sahin’in Şiran ilçemizin sportif faaliyetlerin gelişmesine büyük katkıları olmuştur. Ayrıca kulübümüzün genel sekreteri olarak bürokratik işlemlerin, sporcu lisansalar ve evrakların hazırlanmasında spor tesislerini kullanmamızda, Şiran Akademi spor kulübünün kuruluşunda çok büyük hizmetleri olmuştur. şahsım ve kulübüm adına kendisine teşekkür ediyorum.

“İkinci Hedef Sosyal Tesislere”

İkinci hedefimiz ise sporcularımızın konaklama ihtiyacını karşılama büro işlerimiz yürütmek için kulübümüz sosyal tesise kavuşmasıdır. Bu ihtiyacın karşılanması için Belediye Başkanımız Sayın Yavuz Altıparmak’tan talepte bulunduk bu konuda yardım sözü aldık. Kulüp olarak nasip olursa ikinci ligde voleybol takımımızın kalıcı olmasını kurumsal anlamda güçlenmesi için yönetim kurulumuz ve üyelerimizle birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz.

“Şiran Olarak İşbirliği İçerisinde Olmalıyız”

Şiran akademi spor kulübü olarak ilimiz ve ilçemizdeki tüm resmi kurumlar, özel kuruluşlarla spor kulüpleri ile iş birliği yaparak çalışmak itiyoruz. Ayrıca Gümüşhane ili Şiran ilçesine ait gurbetteki Derneklerimizle, İş Adamları, Siyasetçilerimiz, Bürokratlarımız, irtibat kurarak ilçemizin sporunun ve gençliğinin gelişmesine yetişmesine katkıda bulunmalarına vesile olmak istiyoruz.

Kaynak: () - MURAT TUĞ

Kaynak: Şiran Gündem Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46