banner333

banner309

Şiran’da Kur'an Kursu Öğrencilerine "Trafik" Eğitimi

Şiran'da Kur'an kursuna katılan çocuklara, İlçe Trafik Büro Amirliği ekiplerince trafik eğitimi verildi.

Şiran 17.08.2017, 23:13 18.08.2017, 12:13
Şiran’da Kur'an Kursu Öğrencilerine "Trafik" Eğitimi
banner400

Şiran ilçemizde Kur'an kursuna katılan çocuklara, İlçe Trafik Büro Amirliği ekiplerince trafik eğitimi verildi. Trafik bilinci aşılamak, trafik kurallarını öğretmek ayrıca, emniyet kemeri kullanımı, trafik işaretlerine uymanın önemine de vurgulamak amacıyla ilçemizde kuran kursu öğrencilerine trafik kuralları anlatıldı.
Şiran ilçemizde Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde hazırlanan Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında camilerde Kur'an-ı Kerim eğitimi alan öğrencilere trafik eğitimi verildi. Şiran İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, camilerde Kur'an kursunda İlçe Trafik Büro Amirliği ekipleri tarafından öğrencilere trafik bilincinin geliştirilmesi amacıyla eğitim verildi. Öğrenciler eğitimlerde akıllarına takılan soruları sorarak bilgilenme imkanı da buldu.

Verilen eğitimlerde; trafik kültürü çocukluktan öğrenildiğinde çok daha etkili, çok daha verimli olacağı dile getirildi. Şiran İlçe Müftülüğü 'nünde talebi ile Kuran Kurslarında yaz Kuran Kursu gören çocuklara yönelik trafik kuralları bilgilendirme eğitimi verildi. Çocuklara bu eğitimi vererek hem ileriki hayatlarında sürücü olduğu zamanda, hem de yaya olduğu zamanda uymaları gereken kuralları öğretildi.

Türkiye'de trafik güvenliğinin sağlanması ve trafik kazalarından kaynaklanan can kayıplarının 2020 yılına kadar yüzde 50 oranında azaltılması amacıyla hazırlanan Trafik Dedektifleri Projesi, Şiran İlçe Emniyet Amirliğinde görevli polis memurları Mustafa Pınar ve Yasin Adıgüzel tarafından Şiran’da Camilerde kurs gören yaz Kuran kursu öğrencilerine anlatıldı. Projeyle 03-17 yaş aralığında çocukların trafik konusunda bilgilendirilmelerini, aile bireyleri ve kamuoyunda trafik kazalarıyla ilgili farkındalık oluşturulmasını amaçlandı.

Kaynak: Şiran Gündem Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39