banner333

banner309

Şiran'da Bin 500 Kişiye Aşure Dağıtıldı

Şiranlı iş adamı ve MHP Şiran Belediye Başkan Adayı Ömer Yeniçeri tarafından düzenlenen organizasyonda Merkez cami, Tekke Cami ve Esentepe Cami önünde kurulan dağıtım noktalarının aşure dağıtıldı.

Şiran 16.11.2013, 16:55 16.11.2013, 16:57
Şiran'da Bin 500 Kişiye Aşure Dağıtıldı
banner400
Şiranlı iş adamı ve MHP Şiran Belediye Başkan Adayı Ömer Yeniçeri tarafından düzenlenen organizasyonda Merkez cami, Tekke Cami ve Esentepe Cami önünde kurulan dağıtım noktalarının aşure dağıtıldı. Aşure kazanlarının başına geçerek vatandaşlara aşure ikram eden Şiran Belediye Başkan Adayı Ömer Yeniçeri, Muharrem ayının dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir ay olduğunu söyledi.

Her yıl Muharrem ayında Cuma Namazı ardından geleneksel olarak dağıttıkları aşurenin kardeşlik ve barışa hizmet etmesini istediklerini ifade eden Yeniçeri, "Muharrem ayı dolayısıyla Türk İslam geleneğinde önemli bir yer teşkil eden aşure, insanlık tarihi kadar eski bir gelenektir. Aşure gününün ruhunda kardeşliğin, birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün anlamı saklıdır. Biz de her yıl Muharrem ayının başında, bu geleneği yaşatıp vatandaşlara aşure dağıtıyoruz. Aşure bizlerin ortak değeridir. Toplumsal barışın ve kardeşliğin sağlam temellere oturması dileğiyle tüm vatandaşlarımızın Hicri yılbaşını ve Muharrem ayını kutluyorum" diye konuştu.

Merkez Cami önünde gerçekleştirilen etkinliğe İlçe Kaymakamı Murat Özdemir, çeşitli kamu görevlileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen aşure dağıtım etkinliğinde, aşure kazanlarının önünde uzun kuyruklar oluştu.


Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (9)
yalcin dogan 10 yıl önce
Allah kabul etsin baskan
muhtar 10 yıl önce
başkanmış sizin gibi insanların başkanı olur ancak..
şahin 10 yıl önce
ee muhtar hırsızların başkanı olmaktansa bizim başkanımız olsun sıkıyorsa muhtarlıgı bırak karsına cık boyunun olçusunu al yavuzuda bu adamın kazandırdıgını biliyorsun korkun ondan
MURAT ÖZTÜRK 10 yıl önce
sayın muhtar sen nerenin muhtarısn niye bu kadar zorlondın başkan lafına şimdiden kendinizi alıştırsanız iyi olur sonradan zorlanırsınız..
ismail kaya 10 yıl önce
Omer baskan insallah belediye baskani olursun allah utandirmasin cevrepinarliyim muhtari dikkate almaya gerek yok
mesut 10 yıl önce
şiranda süpriz saadet partisi adayı şiranı sallayacak gibi bekleyin ve görün ömer beyde yavuz beyde bu isme çok şaşıracaklar
bana bunun cevabını verin? 10 yıl önce
hadi sizin dediğiniz taraftan bakıp yavuz başkanı ömer kazandırdı diyelim :) peki araları neden açıldı ???? delikanlı olan açıklasın:???
karaköylü 10 yıl önce
cevap i ben verimm sen olee anlaa yavuz altıparmagınn baskanlıgı daddiriditt takımıymısss :=)))) buu daddaraditt takımınıı daaa onlarrr kurduuu sonraaa kadroo dısıı olduuuu
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39