banner333

banner309

Şiran’a 2.5 Milyonluk Dev Yatırım

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde 2,5 milyonluk yatırım yapılarak 30 kişinin istihdamını sağlayacak EPS (ısı yalıtım) fabrikası üretime başladı.

Şiran 08.04.2016, 09:47 08.04.2016, 09:48
Şiran’a 2.5 Milyonluk Dev Yatırım
banner400

Bölgede yıllardır faaliyet yürüten Yeniçeri temizlik firması, Şiran ilçesi mertekli mahallesi mevkiinde 2,5 milyon liralık yatırım yaparak fabrika açtı. Başlangıçta 15 kişinin istihdam edildiği fabrikanın tam faaliyete geçmesiyle birlikte 15 kişinin daha istihdam edileceği dile getirildi. Tunapor EPS Fabrika yetkilisi Yunus Cansız, hedeflerinin ilçe ve bölge ekonomisine katkıda bulunmak olduğunu belirterek, ilçenin ticari anlamda cazibe merkezi haline gelmesini planladıklarını söyledi.

Şiran ilçemizde üretime başlayan söve, kartonpiyer ve yapı kimyasalları alanında faaliyet yürüten Tunapor EPS üretim fabrikası üretime başlamakla birlikte bölgede ekonomik canlılık sağlandı. Şiran’da böyle bir yatırımın hayata geçirilmesi, ilçemiz için çok önem arz ediyor. Bu yatırım ilçemizde gerek istihdama, gerekse birçok sektörün canlanmasını sağlayacağı düşünülüyor.

 

Şiran’da faaliyete giren EPS (ısı yalıtım) fabrikası yetkilisi Yunus Cansız, " Yeniçeri temizlik firması 2001 yılında istihdam sağlamaya başladı. Şimdiyse ısı yalıtım malzemesi EPS üretimine başladık. Yıllık 140 bin m³ üretim yapabilecek büyük bir tesis kurduk. Kaliteli bir malzeme üretiyoruz.

 

Bölgesel çapta bizim üretimimizi yapan başka firma yok. Bölgede TSE belgeli söve kartonpiyer ve yapı kimyasalları üretimi yapan tek firma biziz. Türkiye’de bu alanda faaliyet gösteren sayılı üreticilerden biriyiz. Bizler bölge insanları olarak yatırımlarımızı bölgemizde yoğunlaştırdık. Şiran ilçemizde bu yıldan itibaren Doğu Karadeniz bölgesinde söve kartonpiyer ve yapı kimyasalları İhtiyaçlarını karşılayacaktır. Burada kendi bölgemizde daha rahat hareket edebileceğimizi, daha hakim olabileceğimizi düşünerek buraya yatırım yaptık. Şu an için 15 kişilik personel ile istihdam yarattık. Yakın zaman içinde yatırımlarımızı genişleterek minimum 30 kişiyi çalıştırabilecek düzeye gelmeyi hedeflemekteyiz. Bölge geneli ve iç pazarda tedarikçi firma olarak faaliyet gösterecek firmamızın hedefi dış pazara açılmaktır" diye konuştu.

Yorumlar (1)
nejmi. mazi. kaynakbasi. kuyunden 8 yıl önce
Ulkemize. Ve. Bolgemize bir. Civi. Dahi. Olsa. Yatirim yapandan. Ulkesi. Devleti. Milleti. Icin calisandan. Allah. Razi. Olsun
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38