banner333

banner309

Şiran Ülkü Ocakları'ndan kök hücre ve kan bağışı

Şiran Ülkü Ocakları ve Belediye Başkan Adayları, lösemili çocuklar için kök hücre ve kan bağışında bulundu.

Şiran 02.02.2019, 12:29
Şiran Ülkü Ocakları'ndan kök hücre ve kan bağışı
banner400

Şiran Ülkü Ocakları ve Belediye Başkan Adayları, lösemili çocuklar için kök hücre ve kan bağışında bulundu.
Ülkü Ocakları Şiran İlçe Başkanlığı tarafından yapılan faaliyetlerden biride Kızılay kapsamında olan kan ve kök hücre bağışı oldu. Milliyetçi Hareket Partisi Şiran Belediye Başkan Adayı Mutlu Özel, Milliyetçi Hareket Partisi Yeşilbük Belediye Başkan Adayı Sezai Doğan, Şiran Ülkü Ocakları Başkanı Murat Taştan, Ülkü Ocakları Üniversite Teşkilatı ve Şiran halkının katılımları ile Kızılay'a kan ve kök hücre bağışında bulunuldu.

Kızılay’a ait gezici kan merkezi aracında gerçekleşen bağışa yaklaşık 60 kişi destek verdi. Değerleri uygun bulunan bağışçılardan 20 kök hücre ile 30 kan bağışı alındı. Lösemili çocuklara destek vermek ve farkındalık yaratmak için böyle bir bağışta bulunduklarını ifade eden Şiran Belediye Başkan Adayı Özel, "“İnsanların en hayırlısı insana en yararlı olandır” hadisi şerifi ile yardım etmenin gerekliliğinden yola çıkarak Şiran Ülkü Ocakları Başkanımızın Organize ettiği etkinliğe katıldık. Türk Kızılay’ın katkısı ile 2015 yılında başlayan TÜRKKÖK projesine duyarlılık göstermek her vatandaşımızın görevi olmalı. Akraba dışı Kemik iliği nakillerinde ülkemiz yurt dışından temin edilen kök hücreleri kullanırken TÜRKÖK hücre projesi sayesinden artık Türkiye’den temin ediliyor. Bu projeye tüm gücümüzle destek olmayız. Zamanının çoğunu hastanelerde geçiren insanlarımıza umut ışığı olmamız gerekiyor. Kök hücre bağışında bulunmak ailemize bir kardeş daha katmamız demektir. Milletimizin kardeşliğe, yardıma verdiği önemi bir kez daha komşularımızda yaşanan üzücü olaylara yardım elinize uzatarak tüm dünyaya ispat etmiştir. Merhameti ve adaleti her zaman ön planda tutan bu aziz millet, ekmeğini, kanını ve canını komşusu için feda etmekte çekinmez. Tüm Şiran Halkımızın KARDEŞLİK projesine destek olması konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Şiran Ülkü Ocakların da desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Şiran Ülkü Ocakları Başkanı Murat Taştan ise; “Toplum sorunlarına duyarlılığa kültürel, sosyal ve eğitim alanında elimizden geleni yaptığımız gibi önümüzdeki günlerde farkındalık yaratmaya devam edeceğiz. Bizler teşkilat olarak büyük bir aileyiz. Bizler dönemlik değil devamlılık için çalışıyoruz. Dönemin adamı değil her devrin adamı olma yolunda var gücümüz ve şevkimizle çalışacağız. Kimsenin ne dediğine aldırmadan, kimin ne yaptığına bakmadan, bizler ülkücüler ne yapabiliriz üzerimize düşen nedir der, gerekeni yaparız. Gençlerimiz ile hep bir arada ve istişarede kalarak memleketimiz ve toplumumuz için kafa yoruyor proje hazırlıyoruz. Yaşı küçük akli ve fikri büyük delikanlılarımız ve kızlarımız ile neler yapabiliriz bunun gayreti ve çabasındayız. Allah’ın izni ile bizi kimseler çalışmadan alıkoyamaz. Öncelikle gençlerimize ve Şiran halkına desteklerinden ötürü teşekkür eder saygılarımı sunarım. ”dedi.

Kaynak: Şiran Gündem Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46