banner333

banner309

Şiran MYO Açılan Yeni Bölüme Öğrencilerini Bekliyor

Sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda bulunduğu bölgeye ve ülkemize katkılar sağlayan işgücü ve bireyler yetiştirmeyi kendisine vizyon edinen Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu, bünyesinde açtığı Aşçılık programına 30 öğrenci alacak.

Şiran 14.08.2018, 12:00
Şiran MYO Açılan Yeni Bölüme Öğrencilerini Bekliyor
banner400

Sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda bulunduğu bölgeye ve ülkemize katkılar sağlayan işgücü ve bireyler yetiştirmeyi kendisine vizyon edinen Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu, bünyesinde açtığı Aşçılık programına 30 öğrenci alacak.

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde Gümüşhane Üniversitesine bağlı olarak faaliyet gösteren Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu’nda 2017-2018 eğitim öğretim yılında Gıda İşleme Bölümü 59, Veterinerlik Bölümü 268, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü 12 ve Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü’nde de 215 olmak üzere toplamda 554 öğrenci eğitim aldı. 

2018-2019 eğitim öğretim yılında ise Laborant ve Veteriner Sağlık programına birinci öğretim 60 ikinci öğretim 40 olmak üzere toplam 100 ve Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programına birinci ve ikinci öğretim olmak üzere toplam 130 öğrenci alacak. Ayrıca YÖK tarafından onayı verilen Aşçılık bölümüne de 30 öğrenci alarak toplam öğrenci sayısını artırıyor. 

2017-2018 eğitim öğretim yılında başta üniversite öğretim üyesi Doç. Dr. Kemal Kurt tarafından yapılan araştırmalar sonucunda yeni bir çoban örümceği türünün keşfinin bilim dünyasına kazandırılması olmak üzere 1 uluslararası makale, 3 ulusal makale, 10 uluslararası bildiri, 1 ulusal bildiri sunumunun yanında 1 TÜBİTAK ve 2 BAP projesi yapıldı. 2017 yılı içerisinde eksikliklerini büyük ölçüde tamamlayan Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu, yeni dönemde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, açılan yeni bölümün hayırlı olmasını dileyerek, Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu’nun yakaladığı bu başarıyı kutladı. Rektör Zeybek, “Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulumuz, öğrencilerimizi mevcut öğretim kadromuz ile çağdaş bilgi ve teknoloji ile donatmak onları girişimci, üretken, sorgulayan, rekabetçi, ulusal ve uluslararası düzeyde mesleki bilgi ve beceriye sahip bireyler olarak yetiştirmek ve sanayi paydaşlarımızla buluşturmayı kendisine görev edinmiştir. Öğrenci sayımızın artışı ile birlikte Şiran ilçemizde ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda bir kalkınma ve büyüme olacağına inanıyorum. Gümüşhane Üniversitesi olarak ürettiğimiz projelerle Şiran ilçemiz için birlik ve bütünlük içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. 2018-2019 eğitim öğretim yılında yeni öğrencilerini alacak olan Aşçılık programının tüm Şiran halkımız olmak üzere Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personelimize hayırlı olmasını dilerim. Meslek Yüksekokulumuzun gelişmesinde emeği geçen katkı sunan başta Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Abdulveli Sirat olmak üzere tüm akademik ve idari personelimize ve Şiran halkımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59